Első magyar klubkoncertjére érkezik az Akváriumba a Metronomy

2021. áprilisában igazi zenei kuriózum érkezik Budapestre. Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb angol indie pop bandája, a Metronomy lép majd az Akvárium Klub színpadára.

Az elmúlt évek során a Metronomy az egyik legérdekesebb és legelismertebb formációvá nőtte ki magát világszerte. A Joseph Mount vezette zenekar első albuma 2006-ban jelent meg, Pip Paine (Pay the £5000 You Owe) címmel, de az áttörést és a véglegesnek tűnő Metronomy hangzásvilágot a 2008-as Night Out hozta meg. Mount tökéletesen keveri a szintipop, funk és diszkó stíluselemeit élő hangszerekkel, aminek végeredményeként kicsit a '70-es éveket idéző, nosztalgikus, kicsit melankolikus, mégis életvidám tánczenét kapunk. 2019-ben jelent meg Metronomy Forever című hatodik albumuk.

És hogy mire számíthatunk a koncerten? A 2017-es Szigetes fellépésük előtt a következőt nyilatkozták: "Minket tényleg csak az érdekel, hogy jó koncertet adjunk, hogy az emberek hallják azokat a dalokat, amik miatt jöttek, és vizuálisan is egy kicsit többet kapjanak, a puszta zenészek látványánál. Nem akarunk öncélúak lenni, és a koncertnek nem is célja, hogy valami egészen különleges dolgot fejezzünk ki vele. Ettől persze még mi is élvezzük a dolgot. Nincs olyan dal a repertoárunkban, amit ne játszanánk szívesen, mazochisták azért nem vagyunk. De ha a közönségünk boldog, akkor mi is azok vagyunk."

Egyszóval érdemes elmenteni a naptárba: 2021. április 27. Metronomy, Akvárium Klub.

Metronomy
Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall
Időpont: 2021. április 27.
Jegyek
Facebook esemény