Charlie idén évadzáró Aréna-koncertjével búcsúztatja az évet

„Maradj bátor, aki voltál egykoron, sosem azt képzeltük el, amit itt hagyunk, egy félig kész világ „A fáklya” - minden fáklya - égjen tovább” – így énekli Horváth Károly, Charlie utánozhatatlan hangjával, amely dalt már korábban többezer ember előtt bemutatott a Szent István Bazilikánál neves világhírű zenei legendákkal, a Mandoki Soulmates tagjaival. „A fáklya” az újonnan kiadott Bartók inspirálta ’Magyar Képek’ című gyönyörű jazz-, rock-, és pop melódiák vezérelte Mandoki Soulmates-lemez egyik legmeghatározóbb felvétele, egyben az album záró kiadványa.

Charlie, aki az egész évet végig koncertezte, még egy nagyszabású show-val zárja az évet december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában. Az egész éves hajtást meghitt karácsonyi környezetben, békében szeretné eltölteni szeretteivel, így mesélt róla: „Fiammal, Ákoskával feleségével, Évikével és unokámmal Erikkel töltjük idén a karácsonyt. Évike csinálja a mézes sütiket, én pedig szívesen főzök ilyenkor! Meghitt, jó hangulatban töltjük el, emlékezve arra, amikor kisgyerek voltam! Szilveszterkor nem vállalok fellépést sehol, hisz januártól decemberig megállás nélkül zenéltünk!” – mesélte Charlie, a világhíres zeneszerző-szövegíró, énekes-dobos zenésztársával, Leslie Mandokival együtt egy igazán reményt adó, generációkat is összetartó zeneszámot alkottak „A fáklya” címmel.

„Régre nyúló történet a miénk Leslie-vel, hiszen több mint 40 éve ismerjük egymást, amikor egykori együttesem, az Olympia koncertjeire járt a MOM-ba. A 25. évét ünneplő ’Találkozások’ lemez ötletével Leslie engem is megkeresett annak idején, hogy egy magyar albumot tervez Demjén Rózsival, Somló Tamással, Zoránnal, Cserháti Zsuzsával és velem Münchenben, amiből egy zseniális lemez lett. Most pedig a ’Magyar Képek’ alkalmából ismét nagy művészekkel dolgozhattam egy albumon, köztük van Ákos, Caramel, Mező Misi, Pápai Joci, Szakcsi Lakatos Béla és Zséda is.”

„A fáklya” pedig mindannyiunk szívében lángot gyújt blues-os hangulatával, és biztató üzenetével – Leslie, akinek szívében kiemelt helyen van Charlie, így mesélt az újabb közös munkáról és a szerzemény hátteréről: 

„A legnagyobb kérdés, amit feltehetünk, hogy milyen fáklyát adunk át a gyerekeinknek, unokáinknak. A rendszerváltás után, amikor leomlott a vasfüggöny, hála a töretlen magyar szabadság vágynak, csodálatos időszak állhatott volna előttünk, de valahogy mégis bejött a képbe a kapzsiság, a kaszinókapitalizmus. Nemcsak ”A fáklya”, de az egész album arról szól, hogy mi köt minket valójában össze, mi az ami minket éltet: az ünnepek közeledtével még fontosabb, hogy lássuk, ez a család, a barátok, a nemzet, Európa, az összetartás! „A fáklya”, amit a gyermekeinkben látunk, talán jövő évre egy szebb, jobb, békésebb világot hoz, ezért tartsunk össze, bízzunk bennük és vigyük tovább a lángot! Hálás köszönet Horváth Attila szövegírónak, a zseniális magyar fordításért, ahogy gyönyörűen átültette az én angolul írt, eredeti szövegemet csodálatos anyanyelvünkre, köszönöm Charlie-nak, hogy hozta a rá jellemző, tipikus Charlie erőt az énekben. Ő mindig olyan tisztelettel van a zene és közönsége iránt – ő a magyar Soulmates vagyis lelkitárs, akit mindig meghívunk, ha Magyarországon járunk, és a hetvenedik születésnapjára meghívtuk a Grammy koncertünkre is az Egyesült Államokba! Nem utolsó sorban köszönet a csodálatos Zsédának a vokálok felénekléséért, hisz vele is már hosszú a kapcsolatunk, egy csodálatos művésznő, minden találkozás egy öröm. Nekem ennek a dalunknak a magyar változatát összetenni a stúdiómban is komoly és mély művészi élmény volt”

A ’Magyar Képek és a ’Találkozások’ CD-k megvásárolhatók az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhetők az összes digitális platformon december 2-ától.

Készült egy werkfilm is, ami az alábbi linken érhető el a nemzetközi Soulmatek hozzászólásával a hazaiak mellett: https://youtu.be/IdpCa0KLqKA