A Cocaine Piss a Dürer Kertben is végigsöpör

A belga punkok arról híresek, hogy legyen szó foglaltházról, fesztiválról vagy pinceklubról, 20 perc alatt képesek minden helyiséget fenekestül felforgatni két perces hang tornádóikkal. A Cocaine Piss október 6-án csorog be a Dürer Kertbe, kíméletlenül söpörve le bennünket a lábunkról. Vendégük a The K. lesz

„Nem nevezheted a zenekarodat Cocaine Piss-nek és lehetsz egyszere komoly”. Fogd meg a söröm, reagálta erre a belga Cocaine Piss, akik mire komolyan végig gondolhatták volna a névkérdést, mint egy őrült vicc, máris szárnyra kapott a hírük.

A zenekar koncertjeire is ez a hirtelenség jellemző: egyszerűen csak feltűnnek és mindent felkavarnak maguk körül, kaotikus káoszt hagyva maguk után zajos punk zenéjükkel, mindössze 20-25 perc leforgása alatt. Mintha a Dead Kennedys, a Bikini Kill és a Melt Banana mind egyszerre játszanának, alaposan beállva, egészen addig, amíg a hely le nem vágja a biztosítékot és hirtelen vége nem támad a bulinak, miközben te felpörögve, eufóriában át nem ütnéd a falat. Csak úgy szórakozásból.

Pont erre az energiára figyeltek fel a koncertszervezők és a sajtó is és lassan már nem csak Belgiumban és Hollandiában terjedt a hírük, de Európa több országában is. Hírük eljutott egy bizonyos Steve Albinihoz is (többek közt az amerikai Big Black punk csapat tagja), akivel a The Dancer és a Passionate And Tragic című lemezeiket is rögzítették. A banda úgy gondolja, hogy az, hogy az ő felsőjüket hordta Steve a World Series of Poker versenyen, nagyban hozzájárult a szerencséjéhez…

Mindenesetre a Cocaine Piss abban is élen jár, hogyan legyen sikeres bizonyos dolgokban, anélkül, hogy rosszarcok lennének. Bár a zenéjük provokatív, csúnya, piszkos és gonosz, valahogy az üzenet mégis mindig pozitív. A nemek egyenlősége az egyik fő ügyük, szövegeikben és videóikban is gyakran foglalkoznak a témával. Emellett arra is mindig figyelnek, hogy fiatal, tehetséges művészekkel kollaboráljanak, akikre felhívhatják a figyelmet.

A Cocaine Piss társaságában érkezik a szintén Liége-ből érkező The K. noise-rock csapat is a Dürer Kertbe.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Cocaine Piss (BE)
The K. (BE)
Időpont: 2020. október 6. 19:30
Helyszín: Dürer Kert
Jegyárak: 2.000 / 2.500 Ft
Elővétel: https://tixa.hu/cocainepiss2020_durerkert
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/247906856210396/