2 éves az Antares, az Akvárium Klubban ünnepelnek

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb ifjú csillaga, az Antares fontos évfordulóhoz érkezett. Bár még csak két évesek, tulajdonosai egy Junior Artisjus Díjnak és az Öröm a Zene fődíjnak, velük indult a Dalfutár 4, és már második lemezüket készítik. A progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk és soul világot vegyítő zenekar fennállásának második évét az Akvárium Klubban ünnepli november 20-án.

Mesébe illő az Antares eddigi rövid pályafutása, de a sikereket nem adták ingyen. Az együttes az első egy évében ki se mozdult a próbaterméből, csak gyúrták a témákat, írták a dalokat. 2018 végén egy klubkoncerten léptek először a közönség elé az osztrák Mother’s Cake előzenekaraként, innentől számolják a megalakulásukat. A 2019-es év szakmai sikerekben bővelkedett számukra. Megnyerték a Fülesbagoly Special tehetségkutatót, elhódították az Öröm a Zene fődíjat, valamint megkapták az Év Felfedezettje szakmai különdíjat. Kihozták első lemezüket és keresztbe-kasul koncerteztek mindenfelé.

Bár idén elmaradtak fesztiválfellépéseik és vidéki koncertjeik, a vírushelyzet sem tudta befékezni a bandát. Indult az év egy Junior Artisjus Díjjal, tanítottak a Gitármánia Táborban, zsűriztek az Öröm a zene nagydöntőben, a produceri munkájukkal indul a Dalfutár negyedik szériája, és még a Fábry Show-ban is legyalulták a nézőket. Meg persze ahol engedte a vírushelyzet, felléptek.

Az Antares jelenleg új lemezén dolgozik, ebből egy nagyobb ízelítőt is ad november 20-án az Akvárium Klubban, ahol második születésnapjukat ünneplik. A budapesti szórakozóhelyen négy dalt is elővezetnek a jövő februárban megjelenő albumról. Az Antares előtt egy vadiúj szupergroup, a Meristem debütál. A zenekar tagjait többek közt olyan együttesekből ismerheti a közönség, mint az AWS, a Köpönyegforgatók, a Wellhello vagy az Idoru. A Meristem kompromisszumok nélküli instrumentális modern metalt játszik, vegyítve elektronikus és világzenei elemekkel, helyenként egy kis humorral fűszerezve. Mindezt egy igen vidám és felkészült társaság előadásában, afféle futurisztikus természetközeli megjelenésben. A csapat célja, hogy mindannyian jól szórakozzanak és elmerüljenek a megszólaltatott zenei megoldásokban. Ez az esemény lesz a zenekar első élő fellépése, melyen elhangzanak az idén nyáron megjelent Dark Phase névre keresztelt albumuk dalai, kizárólag az élő produkcióra jellemző hangszerelésben, további még senki által nem hallott bővítésekkel és új ötletekkel.

A lemezbemutató Facebook-eseménye:
https://www.facebook.com/events/1355022741508566/?__mref=mb

Antares: Friendzone videó:
https://www.youtube.com/watch?v=7TT7qW3xpVo

Meristem: Circus videó:
https://www.youtube.com/watch?v=YWu5IuI9y98

Fotó: Andrási Ingrid