Zendaya a Madame Tussauds Budapest új „lakója"

Újabb lakó érkezik a Madame Tussauds Budapestbe: a látogatók mostantól Zendayával is találkozhatnak a Dorottya utcai palotában. A fiatal világsztár a Gellért fürdő hangulatát megidéző VIP-teremben ülve szemléli Brad Pittet, Madonnát, Leonardo DiCapriót és a többi hírességet. Zendaya egy Zsolnay díszítésű padon kapott helyet. 

Zendaya Coleman még csak 27 éves, mégis Hollywood egyik legnagyobb ikonja. Gyerekként tört be a showbizniszbe a Disney „Indul a risza!" produkciójában, az HBO Eufória című sorozatáért Golden Globe-díjat kapott, ő a legfiatalabb ember, akit valaha Emmy-díjjal ismertek el, a TIME pedig a 100 legbefolyásosabb személy közé sorolta az énekes/színésznőt. Legutóbb a Dűne első és második részében, valamint a Challengers című filmben nézők tízmilliói láthatták Zendayát, aki immáron évek óta a szintén ismert színésszel, Tom Hollanddal él együtt.

Zendaya jól ismeri Budapestet, mert a Dűne sorozat nagy részét Magyarországon forgatták. Hónapokat töltött nálunk a sztár, szerelmével, Tom Hollanddal elektromos robogóval járták be a rakpartot, de feltűntek egy belvárosi pizzériában is. Most a híresség viaszfigura formájában tér vissza, méghozzá igen stílusosan. Az Amszterdamból érkező figurán annak a ruhának a másolata látható, amelyben az öltözködési forradalmat kirobbantó Zendaya a 71. Emmy-gálán tündökölt 2019-ben, Los Angelesben. 

Zendaya egy igazán különleges teremben kapott helyet többek között Brad Pitt, Robert Downey Jr., Madonna, Ryan Gosling és Leonardo DiCaprio társaságában. A VIP-party terem a Gellért fürdő hangulatát idézi, a dekoráción kézművesek és szakemberek tucatjai dolgoztak, fontos szempont volt például, hogy a Gellérthez hasonlóan itt is Zsolnay porcelán formák gyönyörködtessék a szemet. Az amerikai színésznő egy olyan padon foglalhat helyet, amelyet a világhírű Zsolnay manufaktúra díszített fel egyedi kerámia berakásokkal. A terem másik „hungarikuma" az az embernagyságú gyönyörű Zsolnay sellő, amely a szemközti padon látható és Zendayával „szemez" majd. Ez az alkotás is a pécsi gyárból került a Madame Tussauds Budapestbe. Zendaya és a sellő is szeretettel várja azokat, akik szeretnének közös képet készíteni velük. 

A Madame Tussauds Budapest varázslatos tereiben folyton találnak újdonságot a látogatók, vadonatúj installációval láthatják Ariana Grande figuráját a Cinema Kávézóban.