Belefér a bacon Király Linda diétájába

Az elmúlt években Magyarországon is valóságos kultusza lett a baconnek. Az amerikaiak kedvence szinte minden formában megtalálható itthon, már fogyasztásra kész sült verzióban is a polcokra került. Király Linda a baconért való rajongását az anyatejjel szívta magába, Kárász Róbert pedig ezt is úgy eszi, hogy ne menjen kárba semmi.

2021. augusztus 10-én sajtótájékoztatón mutatta be legújabb kényelmi termékét a Gierlinger Premium Bacon termékeket is forgalmazó Tamási-Hús Kft. A Magyarországon először elérhető termékspecialitás az American Streaky Bacon nevet kapta. A fogyasztásra kész, védőgázas csomagolású sült bacon forradalmasítja az otthon készített szendvicsek, hamburgerek és saláták elkészítését és izgalmas kiegészítője lehet az utazáshoz és piknikekhez összeállított csomagoknak. A budapesti Aria Hotel tetőteraszán tartott bevezető sajtótájékoztatón a Tamási-Hús Kft. képviseletében Kovács Péter kereskedelmi igazgató és Széll Bea minőségbiztosítási vezető együtt beszéltek az újságíróknak az American Streaky Bacon fejlesztésének hátteréről, különlegességeiről és a lehetséges felhasználási területeiről.

A program moderátora Kárász Róbert televíziós műsorvezető volt, aki a szintén jelenlévő Király Linda énekesnőt is kérdezte egy kerekasztal beszélgetésben az amerikai gasztronómiáról, azon belül is a bacon szerepéről.

Változott a „hagymát eszek hagymával” mondás, helyette: bacont baconnel
Király Linda, aki Amerikában született és gyermekkora egy részét ott is töltötte, nem véletlenül rajong ezért a finomságért. Az énekesnő úgy véli, ő már az anyatejjel magába szívta a bacon rajongást.

„Én szinte mindenhez használok bacont. Ha zöldséges fogást, például kelbimbót főzök, azt is megszórom baconnel, de szerintem nem csoda, hiszen én ezen nőttem fel. Nekünk a baconos amerikai palacsinta juharsziruppal szinte alap fogás odahaza. Furcsán is néztek rám, amikor 17 éves koromban Magyarországra költöztünk, hogy miért eszem bacont édes és sós változatban is. Akkor ez itthon új világ volt, de nekem meg teljesen természetes” – mesélte Király Linda, aki azt is elárulta, hogy neki a csoki és a kávé mellett a bacon a legnagyobb kedvence.

A ketogén diétába is jól illik a bacon
„Ez tényleg az amerikai álom, ráadásul sok mindent el lehet érni az étkezésben a bacon segítségével. Például, ha azt akarod, hogy a gyerek megegye a zöldséget, akkor teszel mellé bacont. Ilyen egyszerű. Én imádom ahogy ropog, az a kellemes füstös íz, semmihez sem hasonlítható. A múltkor egyik barátom megkért, hogy főzzek valamit, de olyat, ami a diétájába is beleillik. Csináltam csirkét, de a bőre alá, töltelékként tettem gombát, sajtot és persze bacont is. Ha a ketogén diétát vesszük, akkor ez tökéletesen megfelel fogyókúrás menünek is, én magam is szoktam alkalmazni” – mondta mosolyogva az énekesnő.

Linda egyik kedvenc és gyorsan elkészíthető reggelijét is elárulta: avokádó hajó baconnel. „Kiszedem a magot az avokádóból, a mélyedésbe egy tojást ütök, sóval, borssal ízesítem, lime-ot csepegtetek rá, egy a tetejére jöhet a bacon. 15 perc a sütőben és kész is a laktató reggeli.”

Kárász Róbert inkább kétszer főz, minthogy kidobja az ételt
„Én nem vagyok olyan profi a konyhában, mint Linda, de azért feltalálom magam. Nekem nagyon fontos, hogy amiből főzök, ne csak egészséges legyen, hanem gazdaságos is. Nagyon sokat hallok, sokat beszélgetünk az élelmiszerpazarlásról és ebben, amennyire lehet, próbálok tudatos lenni. Amikor valamelyik lányommal főzök, szoktam nekik mondani, hogy csak annyit vágjanak vagy kockázzanak fel, amennyit biztosan meg tudunk enni, hogy ne kelljen kidobni – árult el egy kis részletet a főzési tudatosságából a műsorvezető.

A bacongyártás terén piacvezető Tamási-Hús Kft. tapasztalatai alapján a fogyasztók egyre inkább keresik a gyorsan, otthon is elkészíthető fogyasztásra kész termékeket. Így jelent meg Magyarországon először az a termékspecialitás, ami az American Streaky Bacon nevet kapta. Ez a kategória Magyarországon még újdonságnak számít, viszont Nagy-Britanniától a Skandináv piacokig már szállít a vállalat szeletelt sült bacont kiszerelésben.

Háttér - American Streaky Bacon
Amerikában már nemzedékek óta közkedvelt, most nálunk is meghonosodhat a készre sült bacon szelet azaz az American Streaky Bacon. A 100 százalékban prémium oldalszalonnából készült sült bacon szelet, füstös, autentikus, amerikai ízt idéz. Hasonló termék eddig csak a vendéglátóipari felhasználók számára, nagy mennyiségben volt beszerezhető, de mostantól végre a családi konyhában is könnyedén elérhető. Az újdonságot Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. fejlesztette és gyártja. Az ő nevükhöz fűződik többek közt a Gierlinger Premium Bacon márka is. Az új bacon alapanyaga ugyanaz a magas minőségű, Magyarországról és az EU-ból beszerzett császárszalonna, amit a cég többi bacon termékében is megtalálhatunk. Az American Streaky Bacont ajánlják hamburgerekhez, szendvicsekhez, salátákhoz, tojás mellé, de a rakott és göngyölt ételek tökéletes kiegészítője is lehet. Kiváló választás piknikhez vagy utazáshoz összeállított csomagokban, mártogatós szószokhoz vagy egy gyors ebéd része is lehet. Ízlés szerint melegíthető serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, de kibontás után azonnal fogyaszthatjuk szobahőmérsékleten is.

Fotó: Gierlinger/Mózes Anita