Válassz nehézséget: Kezdő/Haladó/Macskáim vannak

RTX - Pipa
60fps - Pipa
'Augmented reality' élmény? Mi az hogy!

2020-at írunk és mindenki a terafloppokat számolgatja az új generációs konzolokban és GPU-kban, melyik milyen gyorsan tölt be és hogy néz ki majd a bútoron a TV mellett. Erre a kedves Nintendo megint kidobott viszonylag csendben egy olyan terméket ami kicsiknek, nagyoknak és macskáknak egyaránt szórakoztató.

A Mario Kart széria az egyik legrégebbi IP a japán gyártónál és aki ismeri valamelyik részt tudja, hogy viszonylag barátság gyilkos is tud lenni maga a játék, ha a győzelemről van szó. Olyasmi ez mint az UNO.

Október 16-án egy újabb résszel bővült a sorozat, mely nem próbál beszállni a versengésbe, hogy minél több pixelből álljon a kép, minél összetettebb legyen a játék hanem egyszerűen szórakoztat, a lehető legkevesebb befektetéssel, ez egyben pozitív és negatív is.

Mario Kart Home Circuit!

Ki se bontottam de a macskákok már most imádják!

Viszont nézzük mi van a dobozban:

  • Maga a gokart, két verzióban létezik jelenleg (remélhetőleg bővítik a kínálatot): Mario és Luigi.
  • Én Luigi-t választottam, de a kocsik csak kinézetben különböznek. Mindegyik kereken 300g, 20cm hosszú, legszélesebb pontja 11cm, legmagasabb pedig 10cm. Négy gumi keréken gurul és hátsókerék meghajtású.

  • Négy darab kapu sorszámozva, irányjelezve az oldalán (kihajtott állapotban a lábakon a nyilak) és két darab kanyarjelző segédtábla.
  • Ezek a pályaelemek csak az alapfelszerelés, ami majd ahhoz kell, hogy a játék a kiterjesztett valósággal felismerje magát a pályát és hogy ne lehessen csalni multiplayerben, hogy nem mész át a kapun és úgy előzöl.
  • A töltéshez egy rövid USB-C-s kábel. A csatlakozó egy nagyon könnyen felcsúsztatható panel mögött rejlik a jobb oldalán és teljes feltöltéssel (papiron) három órát működik a legkisebb köbcenti fokozaton ami 50ccm.

Ennyi a doboz tartalma.

Ó igen, el is felejtettem, még van valami a dobozban, egy használati útmutató ami arra utasít, hogy mielőtt elkezdenél játszani töltsd le a játékot a Nintendo eShop-ból, ami ugyan ingyenes és kicsi (1,1 giga), viszont így nem kapunk Gold Pointot a vásárlásért. (Gold Point röviden: Game Card verziós játéknál, telepítés után + gomb, legörgetni a My Nintendo Reward fülre és aktiválás, ez a Nintendo Accountunkhoz ad a vásárlás összegének megegyező Gold Pointot amit a későbbiekben kedvezményekre válthatunk be - pl. játék ára 60 euró = 60G.P., 1G.P. = 0,01 euró. Digitális játék vásárlásnál automatikusan hozzáadja.)

Miután telepítettük a játék kéri, hogy indítsuk be a motorokat az egyetlen gombbal ami a gokarton található, majd miután WiFi-Directen keresztül csatlakozott a Switchez, kéri hogy olvassuk be a képernyőn látható QR- kódot a kocsin található kamerával.

Mert az egész lényege, hogy otthonunkat alakítjuk át a kapuk és egyéb tereptárgyak segítségével, magává a játéktérré és tesszük próbára ügyességünket és kisállataink fáradékonyságát a kamerán keresztül figyelve a versenyt a Switch képernyőjén vagy dokkolva a TV-n.

Sajnos screenshotot és videorögzítést nem enged a játék magán a konzolon keresztül, nehogy bizalmas képkockák kerüljenek ki a Nintendonkon keresztül.

Röviden összefoglalva, a csomag tartalma minőségi, a gumiabroncsok jól tapadnak mármint parkettán és járólapon, szőnyegen vagy szöveten való mozgáshoz gyenge a motor. A kapuk a Labo kitekből ismert nagyon erős és szinte elnyűhetetlen kartonból vannak viszont, hogy ne mozduljanak el verseny közbeni ütközés miatt (meg amikor a macskák üldözik a gokartot) érdemes nehéz tárgyakkal a helyükön tartani (vagy egy rövid szigszalaggal odaragasztani).

Számomra két dolog volt kiábrándító:

  • Az első, hogy 115 eurós árért igazán lehetett volna inkább game cardos verzió, mivel úgyis meg kell venni a gokartot, ha játszani akarsz vele, mert mással nem működik. Online multiplayer nincs benne.
  • A másodiknak lehet, hogy az én első generációs Switchem az oka, de hiába volt a kocsi egy légtérben két méterre a konzoltól, dokkolt üzemmódban akadozott a jel, hiába mutatott maximum jelet a wifi kapcsolat.