Valve stúdió: további 250 000 dollár a CS:GO fődíjalaphoz

A Counter-Strike : Global Offensive főversenyét 2023. május 13-21. között rendezik. Párizsban zajlik majd, ahol 24 kibercsapat küzd meg egymással. A verseny normál nyereményalapja 1 millió dollár. Azonban a következő főversenyre további 250 000 dollárt különítettek el. A kezdeményező a Valve stúdió lett, melynek vezetősége minden erejével győzelemre motiválja a résztvevőket. Hogy a csapatok milyen sikerekkel örvendeztetnek meg, az idő dönti el. A szurkolók ugyanakkor nem csak a mérkőzéseket nézhetik, de szurkolhatnak is és reménykedhetnek kedvenceik szerencséjében. Ehhez elegendő ellátogatni a gg.bet oldalra.

A BLAST Paris Major nyereményalap a második legnagyobb lesz a CS:GO versenyek történetében. Az első díj a PGL Major Stockholm 2021 volt. Abban az időszakban a Valve stúdió (mint az egyik szervező) rekordnagyságú 2 millió dollárra növelte a nyeremény teljes összegét. A nagylelkű gesztus azonban a Brazília területén tervezett verseny koronavírus miatti elhalasztása okán nem valósult meg.

Korábban Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozott a tornáról. Hangsúlyozta, hogy a versenyt először rendezik országában. A torna kivételes kibersport esemény lesz.

Néhány szó a BLAST Paris Major kapcsán
2023 februárjában és márciusában olyan csapatok között válogatnak, amelyek regionális tornákon vesznek részt. Itt kiderül, ki a legjobbak legjobbika, a gyenge csapatok pedig kiesnek. A kvalifikációs válogató után rendezik a regionális fordulókat. Ezek 2023. április 3-9. között zajlanak majd. Olyan kibercsapatok vesznek majd részt rajta a világ különböző részeiről, mint:

  • Óceánia;
  • Észak-Amerika;
  • Európa;
  • Ázsia;
  • Dél-Amerika.

Minden regionális selejtező bizonyos számú helyet biztosít a főversenyen. A bajnokság során a 24 csapatot divíziókra osztják majd szét. Ők az Accor Arena stadionban találkoznak majd.