Mely kaszinóengedélyek a legjobbak a magyar játékosoknak?

Számos kaszinó-engedélyezési hatóság van, amelyek megbízható szolgáltatókkal dolgoznak együtt. Nézzük meg ezeket közelebbről!

Online szerencsejáték-engedélyező hatóságok magyar játékosoknak
A teljes körűen engedélyezett legjobb online kaszinó weboldalak nagyobb biztonsági szintet nyújthatnak a játékosoknak, mivel egy sor szabályozást és szabványt követnek. Ezeket a törvényeket eredetileg azzal a céllal fejlesztették ki és alkalmazták, hogy biztonságos és tisztességes iGaming üzletágat építsenek ki. Ennek eredményeképpen a játékosok számára kritikus fontosságú, hogy olyan online kaszinókat keressenek és játsszanak, mint a Vulkan vegas kaszinó, amelyek a legelismertebb internetes szerencsejáték-engedélyező hatóságok által engedélyezettek és ellenőrzöttek.

Néhány a legjobb kaszinó fogadási engedélyek és joghatóságok közül:

  • Máltai Szerencsejáték Hatóság (MGA);
  • Curacao e-Gaming;
  • Kahnawake Gaming Commission;
  • Egyesült Királyság Gambling Commission.

Máltai Szerencsejáték Hatóság (MGA)
Az MGA egy neves fogadási joghatóság, amely felügyeli a világ számos legjelentősebb internetes kaszinóoldala engedélyezését. Ez az Olaszország partjainál fekvő Európai Uniós tagország jól ismert robusztus szárazföldi kaszinóüzletágáról. Továbbá az első államok között volt, amelyek létrehozták az internetes szerencsejátékoknak szentelt iparágat. Emellett 2004-ben az első EU-tagállam volt, amely legalizálta a távszerencsejátékot.

Az MGA célja általában véve a gyermekek és a kiszolgáltatott szerencsejátékosok védelme, valamint a felelős fogadási környezet ösztönzése. Emellett a játékok és a szerencsejáték-eszközök tisztességességének biztosítására összpontosít, és biztosítja, hogy minden szerencsejáték mentes legyen az illegális tevékenységektől.

Curacao eGaming
A Curacao e-Gaming 1996 óta biztosítja a megfelelő jelölteknek az internetes szerencsejáték-engedélyeket, valamint az információszolgáltatói megfelelési szolgáltatást. Ezért ez teszi az egyik legkorábbi politikailag állandó törvények távfogadásra. Curacao e-Gaming sok más jogszabályhoz képest csak egyetlen engedélyformával rendelkezik, amely az összes interaktív internetes szerencsejáték-típusra kiterjed. Ezek közé tartozik a sport, a kaszinók, a lottó, a tőzsdék, valamint a szerencse- és ügyességi játékok. Talán hamarosan az e-Gaming a tőzsdén is működni fog. A curacaói e-Gaming célja, hogy felügyelje és megvédje az engedélyesek megbízhatóságát. Biztosítja továbbá, hogy a csalás elleni eljárások rendben legyenek.

Kahnawake Szerencsejáték Bizottság
A kanadai Mohawk Terület tanácsa hozta létre a Kahnawake Gaming Commissiont (KGC). Ezt saját joghatósági kör szabályozza, és függetlenül jár el. A KGC interaktív szerencsejáték-ágazatát azért hozták létre, hogy Kahnawake-nek felhatalmazást adjon arra, hogy online fogadási engedélyeket adjon ki a megfelelő képesítéssel rendelkező üzemeltetőknek. Ezt szigorú pályázati eljárást és magas pályázati költségeket követően teszik, hogy biztosítsák, hogy csak jó hírű szolgáltatók jelentkezzenek.

A Kahnawake Gaming Commission célja az internetes szerencsejáték-üzletág felügyelete. Emellett garantálja, hogy a Mohawk területéről végzett minden szerencsejáték-tevékenység a legmagasabb szintű integritási normáknak megfeleljen, és tisztességesen és felelősségteljesen kezeljék.

Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottság
Az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottságát 2007-ben alapították, és az Egyesült Királyságban a legtöbb fajta fogadási platformot szabályozza. Nem szabályozza azonban a sportfogadást, amelyet önállóan koordinál. Ehelyett az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága a távszerencsejátékokért felelős, ami magában foglalja a szerencsejáték-oldalak engedélyezését.

A legjobb kaszinószabályozással rendelkező országok

Az internetes szerencsejátékokra vonatkozó szabályozás nemzetenként drasztikusan eltér, több joghatóság tiltja az ilyen szolgáltatások használatát. Ennek eredményeképpen a legtöbb játékosnak külföldi országban található helyszínekhez kell fordulnia, hogy kaszinójátékokat játszhasson.

Spanyolország
Spanyolország 2011-ben teljesen engedélyezte az online szerencsejátékokat. Azóta Európa egyik legjelentősebb szerencsejáték célpontjává vált. Az ország jelentős lakossággal rendelkezik, amely megengedheti magának a fogadásokat. Az új szabályozás eredményeként a világ egyik legelképesztőbb szerencsejáték célpontjává vált. Spanyolországban ma már rengeteg szerencsejátékos weboldal található, mivel az ország nemzetközi és külföldi eladóknak is kínál engedélyeket.

Németország
Az elmúlt években Németország az internetes kaszinójátékok növekvő piacává vált, köszönhetően a nemzet fejlődésének és a jelenlegi szerencsejáték trendeknek. Az ország 2020 októberében új fogadási törvényt vezetett be, amely állami szinten legalizálta az internetes szerencsejátékokat. Az innovatív struktúra az előrejelzések szerint a piac gyors növekedését és fejlődését fogja eredményezni.

Svédország
Svédország helyi szerencsejáték-piacát olyan szolgáltatók árasztják el, akik elsőként építenek be fejlett kaszinószoftvereket az ügyfélélmény fokozása érdekében. Svédországban található az iparág egyik legátfogóbb felelős fogadási programja is. A svéd kormányzat elindította a Spelpaus.se-t, egy internetes önkényes nyilvántartást. A játékosok letilthatják a hozzáférést az összes szerencsejáték-platformhoz a saját tervükön. Svédországban nincs nyereményadó, mint az Egyesült Királyságban. Az adó egy részét a kaszinók már automatikusan levonják.

Magyarország
Magyarország esetében még hatályban van az a törvény, ami lényegében ellehetetleníti a külföldi online kaszinókat azzal, hogy csak a magyar hatóságok által kiadott (és igen drága) engedéllyel lehetne ilyen szolgáltatást nyújtani. Ugyan már nem tiltják a külföldi oldalakat, de igazából csak két törvényesen működő, magyar tulajdonú online kaszinó létezik itthon. Mindenki más inkább szürke területet jelent.

A szerencsejáték-szabályozás fontossága

Amikor egy offshore kaszinóban szerencsejátékot játszik, győződjön meg róla, hogy a kaszinót az ismert szerencsejáték-szabályozás szabályozza. Ez biztosítja, hogy legálisan működik, és a pénzed nem valami kétes művelethez kerül. Ha olyan kaszinó-weboldalakat választ, amelyeket egy neves szerencsejáték-joghatóság tanúsított, az biztosítja, hogy a helyszín betartja a helyi szabályokat. Ez azt is biztosítja, hogy mentes a bűnözéstől, és rendelkezik a játékosok biztonságát és a pénzügyi biztonságot garantáló eljárásokkal.

A vezető kaszinóoldalak mindegyikéhez kaszinóengedély szükséges. A szerencsejáték-bizottsági engedély tehát biztosítja, hogy az internetes kaszinók törvényesek, és hogy pénzügyi tranzakcióik nyíltak és becsületesek. Az engedély és a kapcsolódó szabályozások célja, hogy nyereséges partnerséget építsenek ki a játéküzemeltetőkkel és bankszámlákat hozzanak létre. Emellett segíti a többféle fizetési móddal történő műveletek támogatását és növeli a fogyasztói biztonságot. Továbbá a szabályozott internetes kaszinók számos kedvezményre, többek között adókedvezményekre is jogosultak.