Íme az új LEGO® Super Mario™ teljes termékválasztéka

A várakozásnak vége! A mai bejelentés megadta a választ a rajongóknak a kérdésre, hogyan „léptethetik tovább a következő szintre” a LEGO® Super Mario™ játékukat, és alkothatják meg pontosan azt a LEGO univerzumot, amelyben szeretett karakterüket életre szeretnék kelteni.

A LEGO Csoport ma bemutatta az új LEGO® Super Mario™ játékok teljes termékválasztékát. A rajongók az áprilisban megjelent LEGO Super Mario gyűjteményüket így egy sor új kiegészítő szettel, karaktercsomagokkal és szupererő csomagokkal egészíthetik ki. A Nintendóval közös különleges együttműködésnek köszönhetően a LEGO Super Mario teljesen újraértelmezi azt, ahogy az emberek az offline világban játszhatnak Super Marióval. A ma bemutatott termékek lehetővé teszik a rajongóknak, hogy megépítsék Mario házát, megkeressék a Toad által elrejtett kincset és megküzdjenek Koopa Troopával a védett erődben. De természetesen ez még nem minden!

Minden készletben egyedi kihívások és karakterek sora található, amikkel játszhatunk egyedül, vagy megmérkőzhetünk a barátainkkal. Az áprilisban bemutatott A Piranha növény erőcsúszdája kiegészítő szett és Az utolsó csata Bowser kastélyában kiegészítő szett mellett a kiegészítő szettek sorozatába a következők tartoznak: Védett erőd kiegészítő szett, Mario háza & Yoshi kiegészítő szett, Toad kincsvadászata kiegészítő szett, Sivatagi Pokey kiegészítő szett, Whomp lávagalibája kiegészítő szett és Boomer Bill gát kiegészítő szett.

Emellett ma szintén bemutattak tíz gyűjthető ellenséges karaktert, amelyek zsákbamacska Karaktercsomagokban elérhetők, így az izgalmak még tovább fokozhatók. Minden csomag egy megépíthető karaktert és akciócímkét tartalmaz – ez lehet Paragoomba, Fuzzy, Spiny, Buzzy Beetle, Bullet Bill, Bob-omb, Eep Cheep, Blooper, Urchin vagy Peepa!

Minden kiegészítő szett és gyűjthető karakter úgy készült, hogy még magasabb szintre emelje a Mario kalandja kezdőpálya által nyújtott játékélményt. A kezdő készletben 7 akciókocka található, amelyekre az interaktív LEGO Mario figura különböző féleképpen reagál. A figura a hasán, a szemén és a száján található LCD kijelzők segítségével a mozgás, a színek és  az akciókockák hatására eltérő, azonnali reakciókat tud megjeleníteni. Májusban a LEGO Csoport és a Nintendo a szupererő csomagokat is bemutatta, – köztük a Cat Mario és Builder Mario csomagokat – ezekben olyan öltözékek találhatók, amelyek a LEGO Mario figurát új tulajdonságokkal és erőkkel ruházzák fel, így erősítve a játékélményt.

„Most 16 LEGO Super Mario szettet mutattunk be, és alig várom, hogy lássam, hogyan játszanak az emberek a kiegészítő szettekkel és az egyedülálló szupererő csomagokkal. Minden játékosnak különbözőek az igényei és a képzelőereje. Azzal, hogy már meglévő LEGO kockákat adtunk a kezdőpályához és a különböző LEGO Super Mario kiegészítő szettekhez, reményeink szerint az emberek számtalan különböző Mario világot tudnak építeni, és ez korlátlan szórakozást nyújt nekik” – mondta Takashi Tezuka, a Nintendo játék producere és igazgatósági tagja.

„Rendkívüli visszajelzéseket kapunk a LEGO Super Mario szett kapcsán. Super Mario egy ikon – és a rajongók nagyon várták, hogy megjelenjen a termékcsaláddal kapcsolatos összes részlet. A teljes készlet – a kezdőpályától a szupererő csomagokig, illetve a kiegészítő szettek és a karaktercsomagok – életre keltik Super Mariót, a barátait és ellenségeit. Lenyűgöző, mennyire kreatívak a Nintendo és a LEGO rajongók, és alig várjuk, hogy szabadjára engedjék a képzeletüket miközben offline játszanak a LEGO Marióval ” – mondta Jonathan Bennink, a LEGO vezető tervezője.

A rajongók imádni fogják az ingyenes LEGO Super Mario applikációt is, amit a LEGO Csoport fejlesztett ki, és amely segít az offline játékélmény fokozásában. Annak érdekében, hogy a gyerekeket arra motiválja, hogy újabb és újabb pályákkal álljanak elő, az applikáció folyamatosan nyomon követi a pontszámokat, nagyítható és forgatható digitális építési útmutatóval segíti az építés folyamatát, továbbá javaslatokat ad az egyéb kreatív építéshez és játékhoz. Emellett az alkalmazás biztonságos fórumot nyújt, ahol a gyerekek megoszhatják az ötleteiket a barátaikkal.

A teljes LEGO Super Mario választék 2020. augusztus 1-én jelenik meg, de a rajongók előrendelhetik a LEGO Super Mario kezdőcsomagot a www.LEGO.hu oldalon, és egyes viszonteladóktól (az elérhetőség függvényében).