A 110 éves Old Trafford saját LEGO szettet kap

Mostantól mind a Manchester United, mind pedig a LEGO® rajongók kockáról kockára megépíthetik az Old Traffordot. A 3898 elemből álló LEGO Creator Expert modell látványos tisztelgés a futball egyik legikonikusabb stadionja előtt. Igazi gyűjtői darab, melynek központi hely jár otthon vagy az irodai polcon.

A készlet a labdarúgás iránti szenvedély előtt tiszteleg, amiben a szurkolók világszerte osztoznak, különös tekintettel a Manchester United rajongókra. Az elsősorban a tizenhat éves, és annál idősebb korosztály számára tervezett Old Trafford LEGO szettet a részletekre fordított nagy figyelem teszi igazán különlegessé. Az 1:600 méretarányú másolat több, a valódival megegyező részletet is megjelenít, többek között a United Trinity szobrot és a München emlékórát.

A szett elhozza az Old Traffordot a Manchester United 659 millió rajongójának otthonába, beleértve azokat is, akiknek még nem volt lehetőségük személyesen eljutni a stadionba.

„Az Old Trafford stadionunk éppen olyan ikonikus, mint maga a Manchester United, és büszkék vagyunk rá, hogy LEGO formában kel életre. Úgy gondolom, hogy élete során valamikor mindenki játszott LEGO kockákkal, mégis lenyűgöző látni, hogy a LEGO tervezők milyen részletgazdagsággal alkották újra az épületet. Biztosak vagyunk benne, hogy mind a Manchester United szurkolók, mind a LEGO rajongók körében nagyon népszerű lesz” – mondta Sean Jefferson, a Manchester United együttműködésekért felelős igazgatója.

Ennek a szettnek a megépítése igazi nosztalgikus élmény a Manchester United rajongók számára, míg a LEGO kedvelőknek szintén örömteli építési élményt kínál. Az építési útmutató egyaránt tartalmaz információkat a stadionról, annak gazdag örökségéről és történetéről, valamint azokról a tervezőkről, akik életre keltették ezt a szettet.

„Az Old Trafford LEGO kockákból való megalkotása hatalmas tervezői kihívást jelentett a csapat számára, és nem is lehetnénk elégedettebbek az eredménnyel. A 110 éves stadion számos fontos helyszínt, sajátosságot és elmesélendő történetet nyújtott a modell megalkotása során. Izgatottak vagyunk, hogy a rajongóink az építés során megismerhetik ezeket a történeteket és megtapasztalhatják ezt a részletgazdagságot, majd pedig büszkén kiállíthatják ezt az ikonikus stadiont” – mondta Michael Psiaki, LEGO mestertervező.

A készlet a LEGO VIP tagok számára a megjelenés időpontjától, 2020. január 16-ától közvetlenül elérhető lesz a LEGO üzletekben és a www.LEGO.com/Old-Trafford oldalon, a széles közönség pedig 2020. február elsejétől szerezheti meg, még időben a stadion 110. évfordulója előtt.