Roaming a DIGIMobillal

A DIGI és Invitel előfizetők igényeit szem előtt tartva, annak reményében, hogy a lakosság hamarosan újra utazhat, a DIGI elérhetővé teszi roaming szolgáltatását a nemrégiben bejelentett lakossági tarifacsomagjain, a DIGIMobil Max, DIGIMobil Plusz és a Junior opción belül is.

Annak ellenére, hogy a külföldi utazások száma valószínűleg csak jövőre fog újra növekedni, 2020 kihívásai rávilágítottak a telekommunikációs szolgáltatások jelentőségére, növelve az igényt a megbízható, kényelmes kommunikációs lehetőségek iránt. Az egyszerű és kedvező árú nemzetközi kapcsolattartás iránti előfizetői kéréseket figyelembe véve, a DIGI a nemrégiben közzétett, 2021. január 1-től elérhető lakossági tarifacsomagjai kínálatát roaming szolgáltatásával bővítette. Ennek köszönhetően a szolgáltató ügyfelei az Európai Unió összes tagállamában kedvező feltételek mellett használhatják mobilszolgáltatásukat.

Az EU roaming csomagban (Roaming 1. Zóna) az ugyanabba a zónába tartozó ország irányába indított hívás díja bruttó 7Ft/perc, csakúgy, mint a magyarországi DIGI hálózatba, vagy bármely más magyar hálózat irányába indított hívás díja; míg a fogadott hívások csupán bruttó 3,5 Ft-ba kerülnek percenként.

Az adatroaming díja bruttó 540 Ft/GB. Januártól kezdve a DIGI megnöveli a “számlasokk” limitet, azaz a külföldön tartózkodás alatti internetezés költséghatárát. 2021-től kezdődően a limit 18 000 Ft, amelynek eléréséről az ügyfelet SMS-ben értesítik. A lakossági díjcsomagokban foglalt adatkeretek és lebeszélhető percek Magyarországon felhasználhatók, míg roaming esetén az alábbi kedvező árú díjszabás érvényes:

 

 

Helyi hívás/ SMS küldés

(azonos országon belül)

Hívásindítás/ SMS küldés magyarországi, hálózaton kívüli irányokba

Hívásindítás/ SMS küldés magyarországi DIGI hálózatba

Hívásindítás/ SMS küldés Roaming 1 zónán belüli irányokba

Hívásindítás/ SMS küldés Roaming 1-es zónán kívüli irányokba

Bejövő hívás/SMS fogadás

Hanghívás

Ft/perc

7

7

7

7

520

3,5

SMS

Ft/SMS

21

21

21

21

21

0

Adatforgalom

Ft/GB

540

 

Az EU országokon kívül a roaming csomagok még 3 különböző zónában érhetők el: a 2-4. zónákba nem uniós tagországok tartoznak. A roaming szolgáltatás nyújtotta lehetőségek és előnyök teljeskörű kihasználásához az előfizetőknek aktiválniuk kell azt.

A roaming csomagokról, beleértve a nem EU-s zónák díjszabását, és annak aktiválásáról további információk elérhetők a digi.hu/roaming oldalon.