Így segíti a Vodafone a digitális oktatást

A Vodafone Magyarország március óta folyamatosan vezeti be azokat a kedvezményeket, intézkedéseket, melyekkel a digitális oktatásra való átállást kívánják segíteni. Ennek keretében lakosságot és az iskolákat segítő termékeket vezettek be, illetve a különböző digitális oktatást segítő honlapokat és applikációkat adatforgalom használata nélkül tették elérhetővé. A november végi kormányrendelet értelmében minden, digitális oktatásban érintett ügyfelük számára biztosították az ingyenes internet-hozzáférést, aminek igénylését most a szolgáltató további egy hónappal meghosszabbította.

Digitális oktatási tartalmak adatforgalom használata nélkül
Márciusban, a pandémia első hullámának küszöbén a Vodafone Magyarország folyamatos jelleggel vezette be azokat a kedvezményeket, intézkedéseket, melyekkel a lakosságot – ezen belül is a pedagógusokat és a családokat – kívánták segíteni a rendkívüli helyzetben. Ennek keretében a digitális oktatás támogatása érdekében adathasználat nélkül tették elérhetővé az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat, applikációkat, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár nevű androidos applikációját. Ezáltal több ezer diák és pedagógus juthatott – és juthat jelenleg is – minőségi digitális oktatási tartalmakhoz.

Digitális Tanterem szolgáltatás
A Vodafone Magyarország májusban indította el Digitális Tanterem szolgáltatását, amellyel a piacon egyedülálló módon a tanórákat offline, online és hibrid módon is le lehet bonyolítani. A szolgáltatás elindulását követő hónapokban a vállalat 20 Digitális tantermi rendszert épített ki óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban egyaránt, melynek köszönhetően közel 20 ezer pedagógus és diák tapasztalhatta meg a rendszer előnyeit az iskolákban vagy otthoni környezetben használható eszközökön, platformtól függetlenül. A SEOS oktatási platformon zajló valós idejű tanórák és feladatok segítik a tudásátadást és zavartalan oktatást, illetve a pedagógusok munkáját több száz rendelkezésre álló tananyag is támogatja.

Digitális kompetenciafejlesztő e-learning képzés a gyakorló tanárok támogatására
A digitális oktatásra való átállás rengeteg kihívást okozott a pedagógusok számára – az ő munkájukat kívánja segíteni a Vodafone Alapítvány márciusban indított, digitális kompetenciafejlesztő e-learning továbbképzés. A képzés a digitális pedagógia alapjaitól indulva vezeti a pedagógusokat a tanteremben és azon kívül alkalmazható digitális felületek és módszerek használatában, gyakorlati alkalmazásában. A képzést a Vodafone Magyarország Alapítvány akkreditáltatta, így a tanítók és tanárok számára tanúsítvánnyal zárul. Az e-learning kurzust a járvány idején a Vodafone Alapítvány díjmentesen tette elérhetővé a tanárok számára. Március közepe óta több mint 1000 pedagógus jelentkezett a képzésre.

30 napos ingyenes vezetékes internet szolgáltatás
A magyar kormány november elején rendelte el az ingyenes vezetékes internet-hozzáférési szolgáltatás biztosítását, hogy ezzel is segítsék a veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatásban érintett családokat. A kezdeményezéshez természetesen a Vodafone Magyarország is csatlakozott: a szolgáltató a vezetékes internetet használó ügyfelei közül a középfokú oktatásban résztvevő diákok és az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a december hónapban kibocsátásra kerülő számlában 1 havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési cím tekintetében jóváírja.

„A veszélyhelyzet elrendelése óta kiemelten fontos számunkra, hogy minden tőlünk telhető módon segítsük a lakosságot ebben a példátlan helyzetben. Különösen fontos volt számunkra a pedagógusok és diákok támogatása, hiszen a digitális oktatásra való átállás révén ők is eddig nem látott kihívásokkal szembesülnek. Ugyanakkor azt is fontosnak tartom kiemelni, hogy a digitális oktatás széleskörű elterjedése a járvány pozitív hatásai közé sorolható, emiatt folyamatosan dolgozunk olyan megoldásokon, melyekkel a digitális oktatás mindennapokba való beépüléséhez és még nagyobb mértékű térnyeréséhez szeretnénk hozzájárulni.” – mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának Alelnöke.

Annak érdekében, hogy a kormány által bejelentett 30 napos ingyenes internetet a lehető legtöbb jogosult ügyfele vehesse igénybe, a támogatási igények leadási határidejét egy hónappal meghosszabbította a Vodafone Magyarország. Az egy havi díjmentes internetszolgáltatásra jogosult ügyfelek a támogatást online tudják igényelni így már december 27-ig. Ehhez szükségük lesz az ügyfélszámra, szolgáltatási címre, oktatási azonosítóra és oktatási intézmény nevére, illetve szükség lehet a korábbi számla számára is. A november 27. után leadott igényeknél a támogatás a januárban kiállított számlán kerül jóváírásra. A jogosultak továbbra is csak egy címre igényelhetik a kedvezményt és egyszer 30 napra vehetik azt igénybe.  További segítséget a támogatás benyújtásához az alábbi oldalon találhatnak az érdeklődők.