A Vodafone Magyarország megcsinálta az ország első 5G koncertjét

A Vodafone az ország első 5G koncertjén mutatta be az újgenerációs mobilhálózat elképesztő tulajdonságait, vagyis az 5G hálózat rendkívüli sebességét és minimális késleltetését. Az 5G koncert során két egymástól fizikailag távol lévő zenész – az Irie Maffia zenekar énekesnője, Sena és a zenekar gitárosa, Szekér Ádám – közösen zenéltek valós idejű szinkronban a Vodafone 5G hálózatának köszönhetően. Az 5G koncertről készült videó itt érhető el.

A Vodafone Magyarország megcsinálta az ország első 5G koncertjét a Vodafone Digitális Díj gálán, ahol az Irie Maffia énekesnőjét, Senát és a zenekar gitárosát, Szekér Ádámot kötötték össze 5G kapcsolaton keresztül Budapest két távoli pontjáról, akik így teljes harmóniában, valós idejű szinkronban zenélhettek egymással. Sena az V. kerületi Gerbeaud kávéházban, Szekér Ádám pedig a Vodafone Magyarország IX. kerületi székházában lépett színpadra anélkül, hogy a köztük lévő közel 4 km-es távolság gondot okozott volna, hála az 5G sebességének és minimális késleltetésének.

A Vodafone Magyarország a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként indította el 2019 októberében a mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában. A tavalyi év során a szolgáltató több tesztet is bemutatott ennek segítségével, többek között egy távolról, 5G kapcsolaton keresztül irányítható személyautó segítségével.

A szolgáltató a következő hetekben közel 200 bázisállomáson fogja felkapcsolni az 5G-t Budapesten és környékén, amivel a főváros szinte teljes területén elérhetővé válik az 5G szolgáltatás a Vodafone ügyfelei számára.