A SUSE továbbfejleszti felhőnatív portfólióját a különféle felhőnatív környezetek hatékony kezeléséhez

A SUSE, a SUSE Linux Enterprise (SLE), a Rancher és a NeuVector mögött álló vállalat bejelentette, hogy elérhetővé vált a Rancher Prime 2.0, amely további lehetőségeket ad az ügyfelek kezébe a heterogén, többfelhős Kubernetes rendszerek biztonságos és nagy léptékű kezelése terén. A SUSE emellett bemutatta a Rancher közösségi kiadásának frissítéseit, az SLE Micro 5.5 kiadását, valamint a SUSE Edge jövőbeni fejlesztéseit. A legújabb verziók továbbra is figyelembe veszik a fejlesztők sokrétű igényeit, miközben a SUSE küldetésének megfelelően választási lehetőségeket biztosítanak.

„A Rancher Prime megoldással továbbra is az ügyfelek hatékonyságának növelésére összpontosítunk azzal, hogy egyszerű és biztonságos konténerfelügyeletet nyújtunk számukra a teljes infrastruktúrában, beleértve az adatközpontot, illetve a többfelhős és az edge környezeteket. A Rancher 2.8-as kiadása jól mutatja, hogy továbbra is elkötelezettek vagyunk a nyílt forráskódú közösségünk felhasználói iránt, továbbfejlesztett eszközparkot és kiterjesztett Rancher-bővíthetőséget kínálva nekik” - mondta Peter Smails, a SUSE vállalati konténtermenedzsment-üzletágának igazgatója.

Segítség az ügyfeleknek a Kubernetes előnyeinek kihasználásban a Rancher Prime 2.0-val
Az interoperábilis kialakítású Rancher Prime 2.0, a SUSE kereskedelmi vállalati csomagja még több előnyt és támogatást kínál az ügyfeleknek:

 • Szorosabb portfólióintegráció és új bővítmények a felhasználói felületen (User Interface Extensions - UIE): Az új bővítmények egyszerűsítik a műveleteket, és javítják a felhasználók hatékonyságát annak köszönhetően, hogy közvetlenül a Rancher Prime felhasználói felületébe építik be a SUSE-tól és más gyártóktól származó eszközök funkcióit. Az új UIE fejlesztések között megtalálhatók a következők:
  • A NeuVector mostantól szorosan integrálódik a Rancher Prime-ba, így a megoldás átfogó konténermenedzsmentet tesz lehetővé az ügyfelek számára az üzemeltetéstől kezdve a felügyeleten át a biztonságig.
  • A Cluster API (CAPI) optimalizálja a fürtök kiosztását a többfelhős és hibrid szolgáltatók között, hogy a peremtől kezdve mindenhol egységes és összehangolt implementációt biztosítson.
 • Bemutatkozik a Rancher Prime Application Collection: A technológiai előzetesként elérhető Rancher Prime Application Collection olyan könyvtár, amely ellenőrzött fejlesztői és infrastrukturális alkalmazásokat tartalmaz. Az ügyfelek gyorsan és egyszerűen indíthatják el a SUSE Linux Enterprise (SLE) Base Container Images segítségével létrehozott és csomagolt alkalmazásokat, és biztosak lehetnek abban, hogy a SUSE zero trust elvei és a biztonságos szoftverellátási láncra vonatkozó garanciák védik őket.
 • Generatív AI-alapú Rancher Prime Customer Assistant: A Rancher Prime ügyfelek Slack-csatornáján már szabadon elérhető asszisztens továbbfejleszti a felhasználói élményt, információkat és útmutatást nyújtva számtalan témában a telepítéstől és a konfigurációtól kezdve a teljesítmény javításán át a hibaelhárításig.
 • Benchmarking és hosszú távú szolgáltatási támogatás: A SUSE mostantól dokumentált teljesítmény-összehasonlítást biztosít kizárólag a Rancher Prime ügyfelek számára, horizontális (fürtök száma) és vertikális (podok és nodok) stressztesztek alapján, hasznos információt kínálva a telepítéseik optimalizálásához. Az ügyfelek már az RKE2 (Rancher Kubernetes Engine v2) hosszú távú támogatási szolgáltatását is igénybe vehetik, amely két évre növeli az egyes verziók támogatását, és ezáltal jobban igazodik az alkalmazások életciklusához.
 • Elérhetőség az AWS and Azure Marketplace rendszerekben: A SUSE a közelmúltban közölte, hogy a NeuVector elérhető az AWS-en, erre alapozva pedig most azt jelentette be, hogy az év végére a NeuVector elérhető lesz az Azure Marketplace-en, míg a Rancher az AWS Marketplace-en és az Azure Marketplace-en. Ezekkel a hozzáférhetőségekkel az ügyfelek egyszerű eszközt kapnak a Rancher és a NeuVector telepítéséhez a hyperscaler rendszereken, miközben megszabadulhatnak a felhővel kapcsolatos kiadásaikra vonatkozó kötöttségeiktől. 

Egy Rancher Prime ügyfél, Michael Nichols, a Toyota Material Handling információbiztonsági rendszertervezője így fogalmazott: „A Toyota a lean menedzsmentről szól, és az valóban nagy előny, hogy az egyes ciklusok során egy kézzel épített rendszer helyett más prioritásokra összpontosíthatunk. Régebben órákig vagy akár napokig is eltartott egy üzemzavar elhárítása, de a Rancher Prime bevezetése óta nem kellett ezzel foglalkoznunk.”

Kibővített Kubernetes-támogatás és Rancher platformfejlesztések
A Rancher 2.8 már általánosan elérhető, többek között az alábbi új funkciókkal:

 • Naprakész Kubernetes support: A Rancher 2.8 támogatja a Kubernetes 1.27 kiadását, ezáltal lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kihasználják a Kubernetes legújabb fejlesztéseit, beleértve a konténerizált szolgáltatások jobb méretezését, a nagyobb biztonságot, a konténerfuttatási felület (container runtime interface - CRI) újdonságait, illetve a Kubernetes hálózati funkcióinak kiterjesztett támogatását.
 • Jobban testre szabható platform az új, önkiszolgáló, biztonságos, nyilvános API-val: Az új, teljes mértékben dokumentált nyilvános API lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyilvános egyéni erőforrás-beállításokkal (custom resource definitions - CRD) szabják testre telepítésüket, így a saját igényeiknek megfelelően alakíthatják szolgáltatásaikat, továbbá hatékonyan méretezhetik és automatizálhatják folyamataikat.
 • Továbbfejlesztett GitOps munkafolyamatok: A Rancher natív, a Fleet megoldásra épülő GitOps-funkcionalitása mostantól a fejlesztési folyamatok részeként biztosítja az eltérések (drift) felismerését és ellenőrzését.

A konténerek biztonságának erősítése az edge környezetekben
A kifejezetten a konténerizált és a virtualizált szolgáltatásokhoz tervezett, rendkívül megbízható és „könnyűsúlyú” SLE Micro 5.5 operációs rendszer mostantól lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megbízható adatbázisokból töltsenek le lemezképeket a konténerekhez és szolgáltatásokhoz. Emellett olyan környezetekben használható lemezképeket is átvihetnek vagy integrálhatnak a segítségével, amelyek el vannak zárva az infrastruktúra további részétől. Így olyan területeken is létrehozhatók a folyamatok, ahol nem kívánatos vagy nem lehetséges a közvetlen hozzáférés az adatbázisokhoz. Az edge környezetek biztonságának és megbízhatóságának fenntartásához elengedhetetlen, hogy megfelelőségi ellenőrzéseket vigyenek a folyamatokba, amikor a lemezképeket átviszik az elzárt környezetekbe.

A SUSE Edge fejlesztései az ipari IoT támogatására
A SUSE ezen a héten mutatja be először a SUSE Edge IIoT területre kifejlesztett korai integrációját, amely 2024-ben lesz elérhető. Az Edge IIoT használatával a szervezetek zökkenőmentesen térhetnek át a hagyományos technológiákról a konténereken, Kubernetesen és nyílt szabványokon alapuló, modern edge-szolgáltatások használatára.

A SUSE 2024 elején kiterjeszti az edge-megoldásokra vonatkozó partnerkapcsolatait a Buoyant és a Synadia vállalatokkal.

 • A SUSE folytatja a közös munkát a Buoyant vállalattal, a Rust-alapú Linkerd szolgáltatáshálózat alkotóival, hogy hálóbővítési képességeket implementáljon a szolgáltatáshálózatba. Ez lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy olyan node-okat és szolgáltatásokat hozzanak be a Kubernetes-környezetükbe, amelyek nem Kubernetest használnak. Ráadásul mindezt biztonságos és megbízható módon tehetik, akár a nyílt interneten keresztül is, segítve a legacy rendszerek átültetését a modern infrastruktúrákba.
 • A SUSE továbbra is együtt dolgozik a Synadia vállalattal, hogy kibővítse a NATS.io interoperabilitását a SUSE Edge megoldásokkal, nagy teljesítményű, felhőnatív infrastruktúra-üzenetátviteli rendszert biztosítva a felhőtől az edge környezetekig. A közös együttműködés magában foglalja a „két node-os, nagy rendelkezésre állású konfigurációt”, amelyet erőforrásszegény edge telepítésekhez terveztek, illetve a NATS csomagolását a KINE interfészen keresztül a K3S backend opciójaként.

Ha szeretne többet megtudni a Rancher by SUSE platformról, látogasson el a KubeCon & CloudNativeCon North America kiállítás C4-es standjára, vagy keresse fel a www.rancher.com weboldalt.