A Samsung átfogó, felhőalapú VXT felülete a digitális kijelzőkhöz kínál hatékony tartalom- és eszközkezelést

A Samsung bemutatja az új VXT (Visual eXperience Transformation) Platformot, egy olyan felhőalapú tartalomkezelő megoldást (CMS), amely egy felületen kínál tartalom- és távoli eszközkezelési lehetőséget. A platform az egyszerű felhasználás jegyében készült, az átfogó, all-in-one megoldással a vállalkozások kényelmesen vezérelhetik – akár távolról is – digitális kijelzőiket és a rajtuk megjelenő tartalmat.

„A felhőalapú megoldásokra való átállás az aranykorát éli – mondta Alex Lee, a Samsung Electronics vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – A VXT egy forradalmi lépés az adat-áttelepítésben, mivel a felhasználók tartózkodási helyüktől függetlenül, könnyebben érhetik el a csúcstechnológiás kijelzőket. A VXT ezenkívül felhasználóbarát tartalomkezelési és távvezérlési megoldásokat kínál.”

Hatékony, natív felhőalapú megoldás, változatos üzleti igényekre szabva
A Samsung VXT digitális kijelző szoftver a MagicINFO™1 CMS szoftverének továbbfejlesztett verziója, amely kiterjesztett felhőalapú natív megoldást kínál a B2B-kijelzők – többek között az LCD, LED és The Wall – zökkenőmentes tartalomgyártására és -kezelésére szabva. A VXT közvetlenül, egy felhőalapú szolgáltatáson keresztül optimalizálja a szoftverek telepítését és frissítését, amellyel elkerülhetők a kézi beállítások körülményes folyamatai. Az eszközök regisztrációja a hatékonyságot szolgálja, a felhasználók egy egyszerű, hatszámjegyű párosító kóddal gyorsan és biztonságosan állíthatják be az eszközöket.

A VXT a digitális kijelzők üzemeltetésének és kezelésének egyszerűsítésével olyan sokoldalú megoldást kínál, amely szinte bármely ágazat igényeinek megfelelhet, legyen szó kiskereskedelemről, vendéglátásról, élelmiszeriparról, italgyártókról vagy különböző vállalati szektorokról. A vállalat megoldását már számos kiemelkedő partner elismerte, többek között az amerikai Hy-Vee üzletlánc kiskereskedelmi médiahálózata, a RedMedia. A RedMedia a VXT tartalomkezelő felületén (CMS) keresztül irányítja több mint tízezer Samsung okoskijelzőjéből álló hálózatát, beleértve a vállalat QBR szériáját, amelyet a Hy-Vee összes élelmiszerboltjában és üzletében telepítettek.

Intuitív tartalom- és képernyőkezelés
Más tartalomkezelő rendszerekkel ellentétben a Samsung által kifejlesztett VXT olyan teljes körű megoldást kínál, amellyel a felhasználók egyetlen alkalmazáson belül hozhatnak létre gördülékenyen tartalmakat és kezelhetik a kijelzőket. A VXT három CMS-modulból2 (VXT CMS, VXT Canvas, VXT Players) áll, amelyek a korábbiaknál egyszerűbbé teszik a tartalomgyártás és a képernyőkezelés folyamatát.

  • VXT CMS: a tartalomkezelés egy olyan intuitív felületen válik egyszerűbbé, amely egyszerre kezeli a különböző tartalmakat, a lejátszási listákat és ütemezéseket. A távvezérlési funkcióval egyidejűleg több eszköz irányítható. A felület – többek között – olyan hatékony biztonsági funkciókat kínál, mint a különböző üzleti igényekhez igazítható titkosítási tanúsítványok és testre szabható biztonsági megoldások.
  • VXT Canvas: az „Azt kapod, amit látsz” (What You See is What You Get) (WYSIWYG)-alapú kreatív eszköztárral a felhasználók könnyebben és intuitívabban alkothatnak és hozhatnak létre tartalmat a különböző sablonok, widgetek és a Samsung-partnerek tartalmainak támogatásával. További kényelmük érdekében a felhasználók egyéni és vállalati betűtípusokkal, a rendszerbe előre feltöltött sablonokkal és képekkel eredeti tartalmakat hozhatnak létre.
  • VXT Players: A VXT támogatja a Tizen- és Android-alapú médialejátszókat3, miközben több webes elemet kezel egy képernyőn. A webalapú virtuális képernyővel a felhasználók egyszerűen követhetik és kezelhetik a kijelzők üzembe helyezését.

A VXT emellett ötvözi a harmadik féltől származó rendszerintegrátorok, szoftverfejlesztők és tartalomszolgáltató partnerek tartalmait, megoldásait és szakértelmét. Ennek köszönhetően a felhasználók még szélesebb körű hozzáféréssel rendelkeznek a függőleges kijelzőkre készült lenyűgöző tartalmak terén, anélkül, hogy további testre szabásra vagy fejlesztésre lenne szükség. Az alábbi előre telepített megoldásokkal4 (PIRS – Pre-Integrated Repeatable Solutions) a felhasználók még hatékonyabbak lehetnek:

  • VXT Art: Számos, műalkotásokkal és fényképekkel teli könyvtár elérhető pár kattintással, így különböző művészeti galériák, illetve múzeumok kincsei jelenhetnek meg akár egy irodaházban vagy egy étteremben kihelyezett digitális kijelzőn.
  • Link My POS: A Wisar Digital megoldásával az üzleti felhasználók a VXT Canvas segítségével elérhetik termékadataikat a POS-rendszerükből, így nem szükséges manuálisan rögzíteni vagy exportálni az adatokat. A Link My POS megoldás javíthatja a hatékonyságot és csökkentheti az árképzési hibák előfordulását, amely időt és anyagi erőforrást takaríthat meg.
  • Ngine Real Estate: Az Ngine Networks vállalattal kötött együttműködés révén kifejlesztett megoldás lehetőséget kínál a vállalkozásoknak arra, hogy a VXT használatával megjeleníthessék az eladó vagy kiadó ingatlanokat. Ezáltal a felületekhez való csatlakozáskor nincs szükség az adatok újbóli megadására.
  • Ngine Automotive: Az autók, kerékpárok és hajók eladó vagy bérelhető eszközökként is megjeleníthetők közvetlenül az üzleti kijelzőkhöz csatlakozva, az adatok újbóli megadása nélkül. Az üzenetváltás ezután a közösségi média platformokon folytatható. Ez a megoldás az Ngine Networks vállalattal együttműködésben valósult meg.

Gördülékeny vezérlés és kezelés
A Samsung VXT az asztali és a mobileszközökkel is kompatibilis, így forradalmasíthatja a tartalomkezelési folyamatokat. Egyaránt megfelelhet az asztali felhasználók összetettebb igényeinek és a mobileszközt-használók kényelmi elvárásainak. A felhasználók ezzel a rugalmas megoldással szinte bármikor és bárhonnan kezelhetik tartalmaikat.

A VXT platformot úgy alkották meg, hogy az jelentősen csökkentse a digitális kijelző-berendezések üzemen kívüli idejét. A platform továbbfejlesztett, moduláris felépítésével elkülöníti és minimalizálja a felmerülő hibák következményeit, így egy esetleges zavar könnyebben kezelhető vagy elhárítható. A VXT korai figyelmeztető funkciója észleli a szélsőséges hőmérséklet-változásokat vagy a hálózat instabilitását, és a meghibásodás előtt figyelmeztetést küld, hogy a felhasználók nyugodt körülmények között megelőző intézkedéseket tehessenek vagy gyorsíthassák a helyreállítás folyamatát.

A felhasználók a VXT energiagazdálkodási eszközével áttekinthetik a fogyasztási szinteket, és a havi betekintő alapján optimalizálhatják energiafelhasználásukat, amelyhez – többek között – a fényerősséget, vagy a be- és kikapcsolási időt igazíthatják.

Elérhetőség
A Samsung január 31-én, a barcelonai ISE (Integrated Systems Europe) 2024 kiállítás alkalmával mutatja be a VXT megoldást. A szinte minden csatornán elérhető szolgáltatásként tervezett VXT felület különböző – havi és éves opcionális – előfizetési csomagok keretében vásárolható meg. A felhasználók a meglévő B2B értékesítési csatornákon világszerte bonyolíthatnak le offline vásárlásokat, míg az online vásárlás első körben, a 2024-es nemzetközi bevezetést megelőzően csak az Egyesült Államokban lesz elérhető. A felhasználók az előfizetés érvénybe lépését megelőzően, 60 napos, ingyenes próbaidőszak keretében vehetik igénybe a szolgáltatást.

A Samsung VXT felületéről további információ érhető el a weboldalon.

1 A MagicINFO™ tartalmak támogatására, eszköz -és adatkezelésre nyújt teljes körű megoldást. Használóinak lehetővé teszi a tartalmaik és eszközeik kezelését, a tartalomgyártástól a publikáláson át, egészen az utókövetésig, MagicINFO™ 9 képes a megtérülési és az értékesítési számok mérésére akár egyidőben, így szolgáltatva adatokat a marketing teljesítési riportokhoz.
2 A VXT CMS és a VXT Canvas kizárólag a Google Chrome böngészőben támogatott.
3 A VXT kompatibilis az Android 10 vagy újabb rendszert futtató Android készülékekkel, valamint a Tizen 6.5 vagy újabb verzióját futtató Tizen eszközökkel.
4 A PIRS-partnertartalmak esetén további előfizetési díj szükséges.