COVID-19 Ellenintézkedés Nyilatkozat alapító tagja a Canon

A Canon Inc. ma jelentette be, hogy a vállalat a koronavírus (COVID-19) elterjedésének megállítása érdekében alapító tagként csatlakozott a COVID-19 Ellenintézkedés Nyilatkozathoz. A nyilatkozat szerint a Canon vállalja, hogy nem érvényesíti szellemi tulajdonjogait olyan fejlesztési, gyártási és egyéb tevékenységek során, amelyek a COVID-19 terjedésének megállítására irányulnak.

A COVID-19 terjedésének megállítása érdekében az üzleti világ, a kormányok és az oktatási intézmények sürgős összefogására van szükség. A rögzült gondolkodásmódot mellőzve, a létező akadályokat felszámolva kell gyorsítani a terápiás gyógyszerek, védőoltások, orvosi eszközök és a fertőzésellenes termékek fejlesztését.

A COVID-19 Ellenintézkedés Nyilatkozatának aláírói elkötelezik magukat amellett, hogy a járvány okozta válság idején nem érvényesítik bejegyzett szabadalmaikat, használati minta-oltalmaikat, design mintáikat és szerzői jogaikat olyan tevékenységekre tekintettel, amelyek a COVID-19 terjedésének megállítására irányulnak, beleértve a diagnózist, a megelőzést, megfékezést és kezelést.

A Nyilatkozat mentesít a szellemi tulajdonjogok bonyolult és időigényes feltárásának szükségessége alól. A szellemi tulajdonjogokra vonatkozó tárgyalások elkerülésével nyitja meg az utat a kutatások, fejlesztések és a leginkább hatékony gyártás előtt, a COVID-19 terjedése elleni eredményes küzdelemhez.

A Kiotói Egyetem professzora, Fumihiko Matsuda felhívására számos, komoly szabadalmi portfólióval rendelkező szervezet és iparvállalat csatlakozott a Nyilatkozathoz. A Nyilatkozat alapító tagjai örömmel vennék további szellemi tulajdonjog tulajdonosainak csatlakozását és ezáltal hozzájárulását a COVID-19 terjedésének megállításához.

Az IP NYILVÁNOS NYILATKOZAT A COVID-19 ELLEN honlapja*:
https://www.gckyoto.com/covid

*: A nyilatkozat a honlapon angol és japán nyelven word vagy pdf formátumban tölthető le.