Az eMAG és az Extreme Digital is a segítők táborában

Az eMAG és az Extreme Digital is csatlakozott Magyarország kormánya által létrehozott Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport Segítünk egymásnak kezdeményezéséhez. A két e-kereskedő vállalat 100 ezer darab arcmaszkot adományoz, hogy segítse az idősek és a krónikus betegek gondozását végzők munkáját.

Az eMAG Magyarország és az Extreme Digital április 15-én közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 100 ezer darab arcmaszkkal támogatja a hazai szociális intézményekben dolgozók munkáját. Az adományként felajánlott, háromrétegű maszkok elosztását a Révész Máriusz által irányított akciócsoport segíti a Katolikus Karitász bevonásával.

„A kormány nem hagyja magára a segítőket sem, ezért jött létre az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport. Munkánk során elsődleges feladatunk az adományok célba juttatása oda, ahol azokra a legnagyobb szükség van” – kezdte a sajtótájékoztatót Révész Máriusz akciócsoport-vezető.

„Az egészségügyben dolgozók védőfelszerelését a kormány biztosítja. A hozzánk érkező felajánlások között azonban ugyancsak megtalálhatók egyebek mellett arcmaszkok is, amelyeknek szintén kötelességünk megtalálni a legjobb helyét. Ezért a mostani adományt a Nemzeti Humanitárius Tanács bevonásával szociális intézmények dolgozói és lakói fogják megkapni” – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász elnöke elmondta, hogy szeretetszolgálatuk tizennégy idős-, családi-, és gondozóotthont működtet Magyarországon, amelyekben sok rászoruló és krónikus betegségben szenvedő lakó él. Kihangsúlyozta, hogy személyével a Nemzeti Humanitárius Tanács minden szervezetét képviseli, és az ilyen és ehhez hasonló felajánlások nagyban segítik a karitatív munkájukat.

Várkonyi Balázs, a cégek ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a magyar e-kereskedelemnek veszélyhelyzet idején most először van lehetősége a lakosság mellé állni és a tőlük telhető segítséget megadni. Ennek keretében ajánlották fel a már említett 100 ezer darab arcmaszkot. További 200 ezer darab maszkot beszerzési áron, tehát haszon nélkül értékesítenek a lakosság körében.