A 2024-es tévék szigorú biztonsági szabványaival érdemelte ki a CC tanúsítványt a Samsung Knox

A Samsung 2024-es tévéire telepített, megbízható Samsung Knox biztonsági megoldás még a készülékek megjelenése előtt nyerte el a Common Criteria[i] (CC) minősítést. A biztonsági megoldás sérthetetlenségére[ii] és hatékonyságára irányuló teljesítményét az egymást követő tizedik évben ismerték el a tanúsítvánnyal.

A nemzetközileg elismert CC tanúsítvánnyal a világ 31 országában[iii] értékelik az informatikai termékek biztonságának sérthetetlenségét. A vállalat folyamatos fejlesztés alatt álló, televíziókon is alkalmazott, élvonalbeli biztonsági megoldása, a Samsung Knox az egymást követő tizedik évben kapta meg a CC tanúsítványt. A minősítés a biztonsági megoldás nemzetközi elismertségét is mutatja, amellyel a vállalat 2024-es tévéit már piaci forgalomba kerülésük előtt díjazták.

„Egyre inkább az összekapcsolhatóság jegyében éljük mindennapjaink, ennek következtében a személyes adatok védelme nemcsak a felhasználók, hanem a Samsung számára is alapvető feltétel – mondta YJ Kim, a Samsung vizuális kijelző üzletágának elnöke és vezetője. – Büszkék vagyunk rá, hogy ennek érdekében olyan biztonsági intézkedéseket és szabványokat alkotunk, amelyekért a tévéinken elérhető Samsung Knox megoldás már a tizedik egymást követő évben kapott CC tanúsítványt.”

A Common Critieria annak érdekében jött létre, hogy az informatikai termékek védelmi rendszerének sérthetetlenségét következetes és szigorú integritásértékelési szabványokkal minősítsék, releváns értékelési és tanúsítási rendszert teremtve. A CC célja, hogy minőségibb értékelésekkel és következetesebb szabványokkal erősítse a tanúsított IT-termékek védelme iránti bizalmat. A tanúsítvány egy védelmi profilból (Protection Profile, PP) és egy biztonsági célból (Security Target, ST) áll. A Samsung Knox sikeresen teljesítette a biztonsági célt, és megfelelt a CC előírásainak.

A CC tanúsítvány a Samsung Knox három alapvető biztonsági funkcióját emeli ki:

  • Tizen OS monitorozás: A Samsung Knox folyamatosan, valós időben érzékeli a potenciális hackerfenyegetéseket, és jelzi a – készülékek központját jelentő – Tizen operációs rendszert érintő illetéktelen behatolásokat.
  • Adathalász weboldalak blokkolása: A Samsung Knox ellenőrzi a felhasználók által megnyitott weboldalakat, és előzetesen blokkolja az adathalász internetes címeket a felhasználói adatok és a magánélet védelme érdekében.
  • Bővített személyes adatvédelem[iv]: A Samsung Knox kapcsolatot létesít a védelmi funkciókhoz fejlesztett Samsung Knox Vault processzorral, a felhasználók magántermészetű adatainak biztonságos tárolása érdekében.

A vállalat tévéiről további információ érhető el a Samsung weboldalán.

 

1 Közös kritériumok. A Common Criteria tanúsítványról további információ érhető el: https://commoncriteriaportal.org/index.cfm
2 Másképpen integritás. A fogalom az információk és a feldolgozási módszerek teljességének és pontosságának megőrzésére utal.
3 Ausztrália, Ausztria, Dánia, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Etiópia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, India, Indonézia, Izrael, Japán, Kanada, Katar, Koreai Köztársaság, Lengyelország, Magyarország, Malajzia, Németország, Új-Zéland, Norvégia, Olaszország, Pakisztán, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Szlovákia, Törökország.
4 Kizárólag a QN900D és QN800D modelleken.