Magyarországon is elérhetőek a Samsung legújabb monitorai

A Samsung bejelentette 2024-es Odyssey OLED gaming monitor, Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládjainak nemzetközi bevezetését. Az Odyssey termékcsalád új, minőségibb OLED-élményt nyújt az AI-képességekkel1 bíró Odyssey OLED G8 modellen. A Smart Monitor széria továbbfejlesztett funkciókkal fokozza a mesterséges intelligencia által támogatott Smart Monitor M8 kijelzőt és a szórakozás örömét. A ViewFinity termékcsalád esetében még több csatlakozási lehetőség érhető el, hogy teljes értékű munkaeszközként is helyt állhasson.

„Legújabb monitorcsaládjaink széleskörű lehetőségeket teremtenek világszerte, függetlenül a használat céljától vagy módjától – mondta Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – Legyen szó az úttörő AI-alapú Odyssey OLED gaming monitorokról vagy a Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládok több eszközön átívelő élményéről, a Samsung továbbra is elkötelezett amellett, hogy a piac meghatározó szereplőjeként élvonalbeli technológiával lássa el a felhasználókat.”

Odyssey OLED széria: Kiváló képminőség új, beégést megelőző funkciókkal
A 2024-es Odyssey OLED termékcsalád az új Odyssey OLED G8 (G80SD) és Odyssey OLED G6 (G60SD) modellekkel bővíti a Samsung következő generációs OLED teljesítményű kínálatát.

A vállalat történetében az Odyssey OLED G8 az első sík, 32 colos, 4K UHD (3840x2160) felbontású és 16:9 képarányú OLED gaming monitor. A 240Hz-es képfrissítési rátával és 0,03ms (szürkétől szürkéig, GtG) válaszidővel gondoskodik a rendkívül gördülékeny és reszponzív játékmenetről. Az Odyssey OLED G6 egy 27 colos QHD (2560x1440) felbontású gaming monitor, amely támogatja a 16:9-es képarányt. A 360 Hz-es képfrissítési frekvenciának és a 0,03ms GtG válaszidőnek köszönhetően a gamerek könnyebben lépést tarthatnak a mozgalmasabb játékokkal.

Az új Odyssey OLED G8 a Samsung első olyan OLED gaming monitora, amely mesterséges intelligenciával működik. A készüléket ugyanaz az NQ8 AI Gen3 processzor hajtja, amelyet a vállalat a 2024-es 8K televízióiban is alkalmaz. A processzor a Samsung Gaming Hub2 és a monitor előre telepített Smart TV alkalmazásainak használata során közel 4K felbontásúvá alakítja át a tartalmakat, így jobb minőségű gaming élményt és szórakozást tesz lehetővé.3

A vállalat mindkét új OLED modelljét ellátta az új, saját fejlesztésű, beégés elleni Samsung OLED Safeguard+ technológiájával. Ez a szabadalmaztatott technológia egy pulzáló hőcsövet alkalmaz a monitoron, így megakadályozva a beégés előfordulását. A Dinamikus hűtőrendszer (Dynamic Cooling System) hűtőfolyadékot párologtat és kondenzál, hogy ötször hatékonyabban oszlassa el a hőt, mint a korábbi grafitlemezes módszer, amely a maghőmérséklet csökkentésével gátolja meg a beégést. A monitor olyan állóképeket is érzékel, mint a logók vagy a feladatsorok, és automatikusan csökkenti a fényerejüket – ezzel is megakadályozva a beégést.4

250 nites (jellemző) fényerejével az Odyssey OLED G8 és az OLED G6 egyaránt gyönyörű OLED képminőséget biztosít, míg a FreeSync Premium Pro szinkronban tartja a GPU-t és a kijelzőpanelt, ezáltal kiküszöbölve a szaggatottságot, a képernyő késleltetett megjelenését vagy a képernyőszakadást.

A Samsung új OLED Tükröződésmentes (Glare Free) technológiája5 a színpontosság megőrzéséért és a tükröződések csökkentéséért felel, miközben megőrzi a képélességet, így a kijelző még nappali fényviszonyok között is lenyűgöző képélményt nyújthat. Az OLED-re optimalizált alacsony fényvisszaverődésű bevonat – amely egy új, speciális keményebb rétegből és egy felületi mintázatból áll – kínál megoldást a fényesség és a tükröződés közötti ellentmondásra.

Mindkét monitor extravékony fém kialakítással rendelkezik, amely karakteres külsőt kölcsönöz a készülékeknek. A Core Lightning+ technológia – a képernyővel szinkronizált – környezeti megvilágítással fokozza a szórakozás és a gaming élményét. Az állítható magasságú, dőlés- és forgótámasszal rendelkező ergonomikus állvány kényelmesebbé teheti a hosszabb munkafolyamatokat is.

Smart Monitor M8: AI feldolgozás a kristálytiszta videóért és hangért
A továbbfejlesztett Smart Monitor termékcsalád egyetlen eszközben egyesíti teljes többeszközalapú élményét az okosabb szórakozás és a hatékonyabb működés érdekében. A frissített 2024-es modellek között találhatóak meg az M8 (M80D), az M7 (M70D) és M5 (M50) széria készülékei. A továbbfejlesztett 32 colos 4K UHD Smart Monitor M8 NQM AI processzorával új, AI-támogatott funkciókat vezet be, amelyek fokozzák a szórakozást. Az AI Felskálázás az alacsonyabb felbontású tartalmakat 4K felbontásban6 jeleníti meg, az Adaptív hangerőszabályozás Pro / Active Voice Amplifier Pro pedig a mesterséges intelligencia segítségével elemzi a felhasználót körülvevő háttérzajokat, hogy optimalizálja a párbeszédeket a tartalomban.7 Az M8-on elérhető 360 Audio Mód8 a Galaxy Buds fülhallgatókkal párosítva magával ragadó hangzásvilágot teremthet. A beépített SlimFit kamera – a Samsung DeX segítségével – a mobilalkalmazásokon keresztül a videóhívások lebonyolítását is megkönnyítheti.9

Az okosmonitorok teljes sorában újdonság az Edzéskövető10, amely a Galaxy Watch okosórákkal összehangolva valós időben jeleníti meg az egészségügyi adatokat a képernyőn, még tartalom streamelése esetén is. Ezáltal az edzési célok még egyszerűbben nyomon követhetők, élvezetesebbé téve a mozgást.

Ezek az újabb funkciók gazdagíthatják a Smart Monitorok figyelemre méltó szolgáltatásait. A Smart TV alkalmazások azonnali hozzáférést biztosíthatnak a streamingszolgáltatók és egyéb tartalmak széles skálájához, a számítógép elindítása vagy más eszközökhöz való csatlakozás nélkül.11

Az M7 32 és 43 colos méretekben, 4K UHD (3840x2160) felbontással, 300 nites (jellemző) fényerővel és 4ms GtG válaszidővel elérhető. Az M5 27 és 32 colos méretekben érhető el, FHD (1920x1080) felbontással, 250 nites (jellemző) fényerővel és 4ms GtG válaszidővel.

A ViewFinity termékcsalád: Csúcsra járatott kreativitás és felhasználóbarát kialakítás
A kreatív alkotókra és szakemberekre optimalizált, valamint felelős eljárással készült legújabb ViewFinity termékcsalád a ViewFinity S8 (S80UD és S80D), a ViewFinity S7 (S70D), valamint ViewFinity S6 (S60UD és S60D) modelleket foglalja magába.

Az Easy Setup Stand állvány szerszámok vagy csavarok használata nélkül, egy mozdulattal gyorsan és könnyedén összeszerelhető, így a felhasználók máris láthatják a ViewFinity élénk kijelzőjét. Az összes idei ViewFinity monitor támogatja a HDR10-et, és 1 milliárd szín megjelenítésével biztosítja a színpontosságot. A készülékek a TÜV Rheinland által tanúsított Szemkímélő (Eye Care) funkciókat is kínálnak, amelyeknek köszönhetően a felhasználók kevésbé erőltetik meg a szemüket a hosszabb munkavégzés során.

A ViewFinity S8 27 és 32 colos kivitelben érhető el, mindkettő 4K UHD (3840x2160) felbontással, 60 Hz-es képfrissítési frekvenciával, valamint 350 nites (jellemző) fényerővel. USB-elosztót és állítható magasságú állványt tartalmaz, így a külső eszközök könnyebben csatlakozhatnak hozzájuk. Az egyszerűbb csatlakoztathatóság jegyében az S80UD modellen egy új, KVM-kapcsoló is megtalálható, így könnyebben válthat a felhasználó két különböző bemeneti eszköz között. A készülék USB-C portja pedig lehetővé teszi számukra, hogy akár 90W teljesítménnyel töltsenek külső eszközt.

A ViewFinity S7 27 és 32 colos méretben érhető el, mindkettő UHD 4K (3840x2160) felbontással, 60 Hz-es képfrissítési frekvenciával, és 350 nites (jellemző) fényerővel. A ViewFinity S6 24, 27, 32 colos változatokban kapható, mindegyik QHD (2560x1440) felbontással, 100 Hz-es képfrissítési frekvenciával, valamint 350 nites (jellemző) fényerővel, emellett USB elosztót és állítható magasságú állványt is tartalmaz. Az S60 UD modellek esetében beépített KVM-kapcsoló és – akár 90 W-os töltési lehetőséggel ellátott – USB-C port is elérhető.

A Samsung 2024-es monitorcsaládjaival és előrendelésükkel kapcsolatos további információ a vállalat weboldalán érhető el.

 

Termékjellemzők

 

Odyssey OLED széria

 

Modell

G80SD

G60SD

 

 

Kijelző

Képernyőméret

32 colos / 16:9 / Sík

27 colos / 16:9 / Sík

Panel típusa

OLED

OLED

Fényerő (jellemző)

250 cd/m2

250 cd/m2

Képfrissítési ráta

240Hz

360Hz

Felbontás

3840 x 2160

2560 x 1440

Tükröződés típusa

OLED Tükröződésmentes (Glare Free)

OLED Tükröződésmentes (Glare Free)

Válaszidő

GtG 0,03ms

GtG 0,03ms

Csatlakoztathatóság

Csatlakozók

2 HDMI (2.1), 1 DP (1.4),

3 USB 3.0 (1 felső, 2 alsó)

2 HDMI (2.1), 1 DP (1.4),

3 USB 3.0 (1 felső, 2 alsó)

 

 

Funkciók

Okosfunkciók

Igen

-

Beépített hangszóró

Igen

-

Sync Tech

AMD FreeSync Premium Pro

AMD FreeSync Premium Pro

Beegés elleni védelem

Igen (Samsung OLED Safeguard+)

Igen (Samsung OLED Safeguard+)

Kialakítás

Állványtípus

HAS/Tilt/Swivel/Pivot/VESA

HAS/Tilt/Swivel/Pivot/VESA

 

 

 

Smart Monitor széria

 

Modell

M80D

M70D

M50D

 

Képernyőméret

32 colos

43 colos, 32 colos

32 colos, 27 colos

 

Panel típusa

VA, Sík

VA, Sík

VA, Sík

Fényerő (jellemző)

400 cd/m2

300 cd/m2

250 cd/m2

Kijelző

Képfrissítési ráta

60Hz

60Hz

60Hz

Kontrasztarány

3,000:1 (jellemző)

32”: 3,000:1 (jellemző)

43”: 5,000:1 (jellemző)

3,000:1 (jellemző)

 

Felbontás

3840 x 2160

3840 x 2160

1920 x 1080

 

Válaszidő

4ms (GtG)

4ms (GtG)

4ms (GtG)

 

HDR

Igen (HDR 10+)

Igen (HDR 10)

Igen (HDR 10)

 

AI technológia

4K Felskálázás

Igen

-

-

Adaptív hangerőszabályzás Pro/ Active Voice Amplifier Pro

Igen

-

-

Okosfunkciók

VOD (Netflix, YouTube, stb.) szolgáltatás

Igen

Igen

Igen

Gaming Hub szolgáltatás

Igen

Igen

Igen

IoT Hub

Igen (beépített)

Igen (Dongle támogatottság)

Igen (Dongle támogatottság)

Hangasszisztens

Igen (Far Field Voice)

Igen (Far Field Voice)

-

Workspace szolgáltatás

Igen

Igen

Igen

Többképernyős nézet

2 képernyő (Teljes képernyő)

2 képernyő

2 képernyő

MDE funkciók

Multivezérlés

Igen

Igen

Igen

360 Audio mód

Igen

-

-

Edzéskövető

Igen

Igen

Igen

 

Csatlakoztathatóság

Egér és billentyűzet vezérlés (ESB-vel)

Igen

Igen

-

Csatlakozók

1 HDMI (2.0), 2 USB-A, 1 USB-C (65W)

2 HDMI (2.0), 3 USB-A, 1 USB-C (65W)

2 HDMI (1.4), 2 USB-A

Kamera

A dobozban (Slim Fit Kamera)

Kompatibilis

Kompatibilis

Hangszóró

5W x 2

43 colos: 10W x 2

32 colos: 5W x 2

5W x 2

Szemkímélés

Adaptív kép

Igen

Igen

Igen

Szemkímélő mód / Villódzásmentes (Flicker Free)

Igen

Igen

Igen

Kialakítás

Slim kialakítás

Igen

-

-

Szín

Melegfehér

Fekete/Fehér

Fekete/Fehér

Talp

Állítható magasságú állvány (HAS), Pivot, Tilt

Simple

Simple

 

 

ViewFinity széria

 

Modell

S80UD

S80D

S70D

S60UD

S60D

 

Képernyőméret

27 colos / 32 colos

27 colos / 32 colos

27 colos / 32 colos

24 colos / 27 colos / 32 colos

24 colos / 27 colos / 32 colos

 

Panel típusa

IPS (27 colos) / VA (32 colos)

IPS (27 colos) / VA (32 colos)

IPS (27 colos) / VA (32 colos)

IPS

IPS

Fényerő (jellemző)

350 nit

350 nit

350 nit

350 nit

350 nit

Kijelző

Képfrissítési ráta

60Hz

60Hz

60Hz

100Hz

100Hz

Felbontás

3840 x 2160

3840 x 2160

3840 x 2160

2560 x 1440

2560 x 1440

 

Színtartomány

sRGB 99%

sRGB 99%

sRGB 99%

sRGB 99%

sRGB 99%

Csatlakoztathatóság

Csatlakozók

1 USB-C (90W)

     1 HDMI (2.0)

1 DP (1.2)

USB elosztó (felső/3 alsó)

1 HDMI (2.0)        1 DP (1.2)

USB elosztó (1 felső/3 alsó)

1 HDMI (2.0)        1 DP (1.2)

1 USB-C (90W)

 1 HDMI (2.0)

1 DP (1.4)

1 DP out (1.4)

USB elosztó (1 felső / 3 alsó)

1 HDMI (2.0)

1 DP (1.4)

HDMI, DP, USB elosztó (1 felső / 3 alsó)

 

 

 

Funkciók

LAN

Igen

-

-

Igen

-

Daisy Chain

-

-

-

Igen

-

KVM kapcsoló

Igen

-

-

Igen

-

Szemkímélő üzemmód

Igen

Igen

Igen

Igen

Igen

 

Kialakítás

Állványtípus

Állítható magasságú állvány (HAS)

Easy Setup Stand

Állítható magasságú állvány (HAS)

Easy Setup Stand

Simple

Easy Setup Stand

Állítható magasságú állvány (HAS)

Easy Setup Stand

Állítható magasságú állvány (HAS)

Easy Setup Stand

VESA

100 x 100

100 x 100

100 x 100

100 x 100

100 x 100

 

1 Az AI funkciók kizárólag a G80SD és M80D modelleken érhető el.
2 A Gaming Hub szolgáltatás elérhetősége csak egyes országokban érhető el. Az alkalmazások elérhetősége országonként eltérő lehet.
3 Az AI felskálázás csak akkor működik, ha a felhasználó az előre telepített Smart TV alkalmazásokat vagy a Samsung Gaming Hub-ot (PQ prioritási mód) használja.
4 A logó felismerése csak AV módban aktiválódik.
5 Az UL tanúsítvány érvényesíti az „OLED Tükröződésmentes” állítást azáltal, hogy a termékeket a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság (CIE) által meghatározott Egységes Csillogási Értékelés (UGR) tesztelési szabványának, valamint a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet tesztelési szabványának megfelelően értékeli.
6 Az AI felskálázás csak akkor működik, ha a felhasználó az előre telepített Smart TV alkalmazásokat vagy a Samsung Gaming Hub-ot (PQ prioritási mód) használja.
7 Az Adaptív Hangerőszabályozás Pro (Active Voice Amplifier Pro) csak az előre telepített Smart TV alkalmazások esetében érhető el.
8 A 360 Audio és a fejkövetés támogatása az alkalmazástól és a tartalomtól függően eltérő lehet. A támogatott eszközé közé tartozik Galaxy Buds 2 Pro / 2 / Pro / Live. Előzetes értesítés nélkül frissíthetők.
9 A SlimFit Camera kompatibilitása a Samsung DeX-szel USB-C csatlakozást igényel egy Galaxy S23 vagy későbbi, Fold 5, vagy Tab S9 One UI 6.1.1 vagy újabb operációs rendszert futtató eszközhöz.
10 A támogatott eszközök közé tartozik a Galaxy Watch 4 vagy újabb, Galaxy Mobile (One UI 4.1.1 és újabb) legfrissebb szoftververzióval. Az eszközöket be kell jelentkezni ugyanabba a Samsung fiókba. Helyezze óráját és mobilkészülékét a képernyő közelébe a Workout Tracker használatához.
11 Internetkapcsolat szükséges.