Hatékonyság bárhonnan: új üzleti számítógépek a Delltől

A Dell Technologies bemutatta a világ legintelligensebb és legbiztonságosabb üzleti számítógépeit1, amelyek hatékonyabbá és biztonságosabbá teszik a munkát – a munkavégzés helyszínétől függetlenül. A díjnyertes Latitude, Precision és OptiPlex portfóliók új tagjaival a Dell ismét elkötelezi magát a fenntarthatóság mellett: az újrahasznosított anyagok, fenntartható csomagolás, energiahatékony kialakítás és EPEAT Gold minősítés jellemzi mindegyik terméket.

A Latitude, Precision és OptiPlex modelleken elérhető a Dell Optimizer2, egy automatizált mesterséges intelligencián alapuló optimalizálási technológia, amely elősegíti a hatékonyabb munkát. A beépített szoftver felméri az egyes felhasználók munkavégzési szokásait, és azokhoz igazodva segíti elő, hogy a legfontosabb feladataikra összpontosíthassanak. A háttérben növeli az alkalmazások általános teljesítményét3, gyorsabb bejelentkezést és biztonságos zárolást tesz lehetővé4, megszünteti a visszhangot és szűri a háttérzajokat a konferenciabeszélgetések közben, valamint meghosszabbítja az akkumulátor-üzemidőt5.

„A jövőben még fontosabb szerep jut a számítógépnek a napi munkavégzés során. Az új modellek akár azt is képesek lesznek előrejelezni, hogy mire van szükségünk a hatékonyság növeléséhez. Az első bejelentkezéstől a nap utolsó videókonferenciájáig egy olyan számítógépre van szükségünk, amely alkalmazkodik a munkastílusunkhoz. Ezért dolgozunk olyan innovációkon, amelyek intelligensebb funkciókat, hosszabb üzemidőt, erőteljesebb hangszórókat, kompakt kialakítást és 5G-támogatást tesznek lehetővé – mindezt a fenntarthatósági céljaink támogatása mellett” – mondta Darrel Ward, a Dell Technologies ügyfélmegoldásokkal foglalkozó csoportjának vezető alelnöke.

A világ legintelligensebb üzleti számítógépei6
Az új, intelligens Latitude laptopok és kétfunkciós eszközök alkalmazkodnak használójuk szokásaihoz. A prémium 9000 sorozat és a teljesen újragondolt 7000 sorozat mart és csiszolt alumínium kialakítással, hosszabb akkumulátor-üzemidővel és számos porttal rendelkezik.  A széles, négy oldalán keskeny szegélyű kijelző pedig még nagyobb teret nyújt a hatékony munkavégzéshez. A közel háromszoros sebességet biztosító 10. generációs Intel® vPro® processzoroknak és az Intel® Wi-Fi 6 (Gig+)7 megoldásnak köszönhetően a Latitude-eszközök páratlan üzleti hatékonyságot, teljesítményt és globális kapcsolódási lehetőségeket kínálnak.

  • Üzleti vezetők és szakemberek számára készült Latitude 9510 a legkisebb8, legkönnyebb és legintelligensebb 15 colos üzleti számítógép. Kezdőtömege mindössze 1,4 kg9, beépített 5G-kompatibilis funkciókkal rendelkezik10, akár 34 órás akkumulátor-üzemidőt kínál11, továbbá nagy teljesítményű beépített hangszórókkal és mikrofonnal javítja a konferenciahívások minőségét. Az első üzleti számítógép, amely a Project Athena által jóváhagyott, 10. generációs Intel® vPro® processzorral12 rendelkezik, így kellő teljesítményt és hatékonyságot biztosít a csapatoknak, bárhol is dolgozzanak.
  • A teljesítmény és hordozhatóság ideális egyensúlyát megteremtő Latitude 7410 és 7310 a legkisebb 14, illetve 13 colos prémium üzleti laptopok13. A kétfunkciós készülékként is használható Latitude 7410 az iparág első üzleti számítógépe, amely 4K felbontású, alacsony kékfény-kibocsátású kijelzőt tartalmaz14 a szem kényelme érdekében.

Megbízhatóság és nagy teljesítmény, még kisebb méretben
A Dell továbbfejlesztette iparágvezető Precision munkaállomásainak portfólióját, amelyeket kifejezetten a nagy teljesítményigényű feladatokhoz, például intenzív grafikai munkákhoz, adatelemzésekhez és CAD-modellezéshez terveztek. A Precision mobil munkaállomások kisebb mérettel, keskenyebb kialakítással és innovatív hőkezelési megoldásokkal gazdagodtak. A Professzionális NVIDIA grafikus vezérlőkkel és a legújabb 10. generációs Intel® Core™ vPro® és Xeon® processzorokkal pedig megnövelt teljesítményt kínálnak, valamint szoftverszállítói (ISV) tanúsítványokkal is rendelkeznek.

A Dell Precision 5550 és 5750 azoknak a tartalomkészítőknek és szakembereknek készült, akik nagy teljesítményű, stílusos számítógépre vágynak, a hagyományos mobil munkaállomásokra jellemző méret és tömeg nélkül. A világ legkisebb 15, illetve 17 colos mobil munkaállomásai15 16:10 képarányú, négyoldalú (akár HDR 400-as) InfinityEdge kijelzőt kaptak, az igazán részletes és pontos tartalomkészítés érdekében. A vadonatúj Precision 5750 ezenkívül VR/AR- és MI-kompatibilis, így támogatja a gyors renderelést, a részletes vizualizációkat és az összetett szimulációkat.

Kompakt asztali gépek, intelligens kialakítással
Az olyan iparágakban mint az egészségügy és az oktatás, kulcsfontosságúak a megbízható asztali számítógépek, ezért a Dell bemutatta újratervezett OptiPlex tornyait és kibővített többfunkciós eszközeit is, amelyek rugalmas konfigurációkat kínálnak helytakarékos formában.

Elérhetőség

  • A Latitude és Precision új modelljei már elérhetőek.

1 A Dell 2019 novemberében végzett elemzése alapján.

2 A Dell Optimizer a 2020-as termékekben elérhető, kivétel az OptiPlex 3000 sorozat, a kétfunkciós Latitude 3310 és a Latitude Chromebook Enterprise készülékeiben. A szolgáltatás elérhetősége és funkciói modellenként eltérnek.

3 A Dell Optimizer ExpressResponse használatát engedélyezni kell az Applications (Alkalmazások) szolgáltatásban. A DO néhány órányi használat alatt megfigyeli, hogyan használja a felhasználó a kiválasztott alkalmazás(oka)t. A Dell saját, termelékenységi alkalmazásokat futtató Latitude rendszeren végzett Sysmark 2018-teljesítménytesztje, valamint szoftverszállítói alkalmazásokat futtató Precision mobil munkaállomásokon végzett teljesítménytesztjei alapján (2020. március). A javulás mértéke a termék konfigurációja, a használat módja, az alkalmazások és egyéb tényezők függvényében eltérő lehet.

4 Az ExpressSign-In a Latitude 9000 sorozat modelljein és egyes 7000-es sorozatú modelleken, valamint a 7000-es sorozatú és egyes 5000-es sorozatú Precision mobil munkaállomásokon érhető el. Az elérhetőség a termék részletes adatai között van feltüntetve.

5 Az ExpressCharge és a Dell Optimizer (DO) 14 nap alatt méri fel a felhasználói szokásokat, és ezután kezdi alkalmazni a dinamikus akkumulátorbeállításokat. A DO Adaptive Battery beállítást az energiaellátási szolgáltatás „Adaptive Battery Performance” (Adaptív akkumulátorteljesítmény) beállításában kell engedélyezni. A javulás mértéke a termék konfigurációja, a használat módja, a szoftverek, az üzemeltetési feltétek, az energiatakarékossági beállítások és egyéb tényezők függvényében eltérő lehet. A javulás mértéke idővel csökkenhet. Hatással lehet a rendszer teljesítményére.

6 A Dell 2019 novemberében végzett elemzése alapján. A Dell Optimizer a Microsoft® Windows operációs rendszerű, 2020-ban megjelent Latitude készülékekkel kompatibilis, kivéve a Latitude 3310 kétfunkciós készüléket és a Chrome OS rendszert futtató változatokat.

7 Az Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) közel háromszoros sebességet és következő generációs biztonságot nyújt a számítógépek és vezeték nélküli hálózatok számára.

8 A Dell 2019 novemberében végzett elemzése alapján. A „legkisebb” a laptopok teljes felületére vonatkozik.

9 A tömeg a konfigurációtól és a gyártási körülményektől függően változhat.

10 Az 5G LTE lehetőség 2020 őszétől lesz elérhető a kétfunkciós készülék esetében. Mobil szélessáv/LTE: Függ az adott szolgáltató által nyújtott szélessávú előfizetéstől és lefedettségi területtől; a sebesség eltérő lehet. További költségek is felmerülhetnek. A részletekért forduljon szolgáltatójához.

11 Az üzemidő kiszámítása a Latitude 9510 Intel Core i5- 10210U, 8 GB RAM, 256 GB SSD, 88 Wh kapacitású akkumulátorral és FHD nem érintőkijelzővel felszerelt készülék tesztelésével, a www.bapco.com webhelyen elérhető Mobile Mark 2014 teljesítményteszt használatával történt. A vizsgálati eredmények csak összehasonlítási célt szolgálnak. A tényleges akkumulátor-üzemidő jóval alacsonyabb lehet a referenciaértéknél az adott termék konfigurációja és használati módja, a használt szoftverek, az üzemeltetési feltételek, az energiatakarékossági beállítások és egyéb tényezők függvényében. A maximális akkumulátor-üzemidő az idő teltével csökkenni fog.

12 Az Intel mérnöki ellenőrzési eljárása alapján (2020. április).

13 A Dell 2020 januárjában, nyilvánosan elérhető adatok alapján elvégzett elemzése szerint. A „legkisebb” a kétfunkciós készülékek teljes felületére vonatkozik.

14 A Dell 2020 áprilisban végzett, publikus adatok alapján készült elemzése alapján.

15 A Dell 2020 januárjában végzett elemzése alapján, melynek során nyilvánosan elérhető adatok alapján hasonlította össze a 15 és 17 hüvelykes mobil munkaállomásokat. A „legkisebb” a mobil munkaállomások teljes felületére vonatkozik.