Ellenálló kialakítással érkeznek a Samsung időtálló T7 Hordozható SSD-i

A Samsung bemutatja a T7 Shield Hordozható SSD-t, a legújabb külső tárhely megoldását, amely egy bankkártyához hasonló, ellenálló kialakításban hoz kiemelkedő teljesítményt. A T7 Shield a stílusos és kiemelkedő sebességet biztosító T7 és a beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkező, CES Innovációs díjas T7 Touch1 modellek mellett a Samsung különleges T7 Hordozható SSD szériájának legújabb darabja.

„A kreatív alkotók és a további felhasználók is időtálló és megbízható SSD-ket keresnek, amelyekkel akkor is biztonságban tudhatják az adataikat, ha esetleg víz érné a készüléket vagy épp leesik valahonnan – mondta el KyuYoung Lee, a Samsung Memória üzletágának alelnöke. – A T7 Shield kiemelkedő kompatibilitásának köszönhetően egyszerűen használható számítógépekkel, okostelefonokkal és játékkonzolokkal együtt is.”

IP65 Ellenállóság
A T7 Shield a Samsung eddigi legellenállóbb Hordozható SSD-je, amelyet a nagy mennyiségű adatot kezelő tartalomgyártók a szabadban vagy az utazások során is biztonsággal használhatnak. A különleges mérnöki megoldásokkal tervezett T7 Shieldet ütésálló kialakítása akár 3 méteres magasságból való esésektől is megvédi2, emellett IP65 hitelesítés szerint por- és vízálló3. A mindössze 98 gramm tömegű SSD az időtálló kialakítás mellett is kompakt és könnyű.  

Kivételes teljesítmény
A T7 Shield az USB 3.2 Gen2 szabvány mellett elérhető leggyorsabb4, akár 1050 MB/mp olvasási sebességet és 1000 MB/mp5 írási sebességet biztosít. A felhasználók az új modellel értékes időt takaríthatnak meg. Az eszköz közel kétszer olyan gyors, mint elődje, a T5, és akár 9,5-szer gyorsabb, mint a külső merevlemez-meghajtók (HDD).6

A Samsung az anyaghasználat megváltoztatásával és a T7 Shield szoftverének továbbfejlesztésével optimalizálta az eszköz működését, így a nagyobb fájlok átvitele során sem lép fel teljesítményromlás vagy túlmelegedés. Ennek köszönhetően egyidőben, minimális hőtermelés mellett, bármiféle kellemetlenség, vagy a teljesítmény csökkenése nélkül helyezhetők át az akár 2 TB-os fájlok is. A folyamatos, stabil adatátvitelt még a nagy adatigényű feladatok, például a nagy felbontású videók rögzítése, szerkesztése, kódolása és renderelése közben sem zavarja meg esetleges teljesítménycsökkenés7.

Széleskörű kompatibilitás és biztonság
A több eszközzel is kényelmesen együtt használható Samsung T7 Shield számos képet, játékot, valamint 4K és 8K videót képes tárolni PC-n, Macen, Androidos okostelefonon vagy játékkonzolon8. A T7 Shield megerősített biztonsági megoldásokkal (*256 bites AES, Advanced Encryption Standard) és hardveres titkosítással érkezik, így a felhasználók adatai még a T7 Shield elvesztése esetén is biztonságban maradnak. Az eszközön található Samsung Magician9 szoftverrel a felhasználók kényelmesen kezelhetik a meghajtót.

Környezettudatos Csomagolás
A Samsung más hordozható SSD termékeihez hasonlóan a T7 Shield csomagolása is a harmadára csökkent az előző generációkhoz képest, miközben a gyártási hatékonyság növekedésének köszönhetően a Samsung csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A bézs, fekete és kék színben elérhető T7 Shield Magyarországra 60,990 forintos, illetve 111,990 forintos ajánlott fogyasztói áron, 1 TB és 2 TB kivitelben érkezik. A meghajtóhoz USB Type-C-to-C kábel és USB Type-C-to-A kábel, valamint három év korlátozott jótállás tartozik. További információ a https://www.samsung.com/hu/memory-storage/portable-ssd/t7-shield-1tb-moonrock-beige-external-storage-nvme-1050-mbs-mu-pe1t0k-eu/ weboldalon érhető el.

 

Samsung Hordozható SSD T7 Shield termékjellemzők

Samsung Hordozható SSD T7 Shield

Interfész

USB 3.2 Gen2 (10Gbps)

Hardver

Kapacitás

1TB/2TB1)

Méret

88 x 59 x 13 mm

Tömeg

98 gramm 2)

Teljesítmény

Szekvenciális olvasási sebeség

Akár 1,050 MB/mp3)

Szekvenciális írási sebesség

Akár 1,000 MB/mp3)

Ellenállóság

Víz- és porállóség

IP654)

Ütésállóság

3 méterig5)

Biztonság

Titkosítás

AES 256-bite hardveres titkosítás

Szoftver

Samsung Portable SSD 1.06)

Samsung Magician Szoftver

Kompatibilitás

Windows 7 vagy újabb, Mac OS X 10.10 vagy újabb,

Android Lollipop vagy újabb

Megbízhatóság

Hőmérséklet

Működés közben
(Burkolat)

0°C és 60°C között 7)

Kikapcsolva

-40°C és 85°C között

Nedvesség

5% és 95% között

Erőhatás

Kikapcsolva

1,500 G: 0,5 ms-ig, 3 tengely mentén

Rázkódás

Kikapcsolva

10~2,000 Hz, 20G

Tanúsítványok

CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL,

TUV, CB, EAC, UKCA, BIS

RoHS Megfelelés

RoHS 2

Jótállás

Három (3) év limitált jótállás 8)

 

1 CES 2020 Innovációs Díj nyertes.
2 Ellenőrzött körülmények között végzett ejtési teszt alapján. Az ütésállóság a tényleges környezettől függően eltérő lehet. A leejtésből származó károkra a jótállás nem terjed ki. *Teszt körülmények: az eszközt 3 méteres magasságból, egy fémlapra ejtették.
3 Az IP (Ingress Protection) védettségi szint az eszközök külső burkolatának és elektronikai szigetelésének hatékonyságát jelzi víz, illetve por ellen. A T7 Shield IP65 védelme ellenőrzött körülmények között végzett belső teszteken alapul. A víz- és porállóság a tényleges környezettől függően eltérő lehet. A folyadékokból vagy porszemekből származó károkra a jótállás nem terjed ki. **Az IPX5 tesztelési körülmények: A készülék 3 percen keresztül van kitéve vízsugárnak egy 3 méterre lévő fecskendőből (Φ6.3mm), 12.5 l/perc vízmennyiség mellett. **Az IP6X tesztelési körülmények: A készülék vákuumkamrában 2 kg/m3 aktív pornak van kitéve 2 kPa nyomás mellett, 8 órán keresztül.
4 Az USB 3.2 Gen2 a legtöbb fogyasztói és professzionális laptopon kínált szabványos protokoll. Az átviteli sebesség az eszközportok miatt korlátozott, nem az SSD miatt. A teljesítmény a gép konfigurációjától függően változhat. Az 1050/1000 MB/s maximális olvasási/írási sebesség eléréséhez a gépnek és a csatlakozókábeleknek támogatniuk kell az USB 3.2 Gen2 szabványt, és engedélyezni kell az UASP módot.
5 A Tesztrendszer konfigurációja: ASUS Z270 ROG MAXIMUS IX HERO (USB 3.2 Gen2 Type-C), Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4,20 GHz, OS- Windows 10 19H2
6 Belső teszteredmények alapján, összehasonlítva egy Samsung 1 TB-os külső HDD-vel (HX-MTD10EA).
7 A T7 Shield 900 MB/s feletti szekvenciális írási sebességet tart fenn az 1 TB-os modell, és 1000 MB/s-ot a 2 TB-os modell esetében, szobahőmérsékleten (25 ℃).
8 A kompatibilitás eltérő lehet. Egyes operációs rendszereken szükség lehet a T7 Shield újraformázására. A kompatibilis eszközök listája a https://samsung.com/samsungssd oldalon érhető el.
9 További információ a https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/magician oldalon érhető el.