COMPUTEX 2024: „Határokat feszegető versenyzés” versenyautó ihlette DDR5 memóriával, DDR5 CAMM2 memóriával és AI-alkalmazásokkal

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP ma bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. A vállalat elit versenyzőkké formálja termékcsaládjait az autóverseny olyan elemeinek beépítésével, mint a versenypálya és a boxutca, így a teljesítményt, a sebességet és a tartósságot igazi látványosságként jeleníti meg. A Kingston a technológiai megoldások széles skáláját mutatja be, köztük a korlátozott példányszámban elérhető Kingston FURY Renegade DDR5 memóriát, az új CAMM2 memóriaszabványt és további adattárolási megoldásokat. A látogatókat ezenfelül egy AI PC-bemutató is várja, amelyen a vállalat az önvezető versenyautókat támogató megoldásait is bemutatja.

„A mesterséges intelligencia forradalmi hatása és sokoldalú, a gépi tanulástól a felhő- és peremhálózati megoldásokon át a generatív AI-ig terjedő alkalmazhatósága teljesen megváltoztatta az iparágat, és egyhangú törekvést váltott ki a teljes potenciál kiaknázására” – mondta Kevin Wu, az APAC-régióért felelős értékesítési/marketing és üzletfejlesztési alelnök. „A COMPUTEX 2024 kiállításon büszkén mutatjuk be új, nagy teljesítményű memória- és SSD-termékeink választékát egy autóverseny tematikájú bemutató keretében, amely hangsúlyozza, hogy a termékeink hogyan felelnek meg a nagy kapacitású és teljesítményű megoldások iránti növekvő igényeknek. A Kingston továbbra is elkötelezett, hogy a kategóriájukban legjobb megoldásokat nyújtsa."

Kingston: A Racing Beyond Limits bemutatóterem főbb jellemzői
A „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóterem a vállalat három kulcstermékének erősségét – a teljesítményt, a sebességet és a tartósságot - integrálja egy autóverseny ihlette térben, ahol eddig soha nem látott termékek mutatkoznak be akció közben.

A Kingston bajnokai: A mesterséges intelligencia segítségével a Kingston elit versenyzők csapatává alakítja át hat termékcsaládját. Többek között a játékok, a tartalomkészítés, a vállalati termékek és a titkosított adattárolás területeit képviselő versenyzők mindegyike a Kingston egyedi erősségeit és szerteágazó képességeit testesíti meg.

 

A Kingston bajnokai felsorakoznak

A villámgyors

FURY

A FURY az erős és magabiztos pilóta, aki legyőzi a korlátokat, így a Kingston extrém teljesítményű, gamerek számára kifejlesztett DRAM- és SSD-meghajtóit testesíti meg: lóerőt biztosít a rekordok megdöntéséhez, extra sebességgel és agresszív dizájnnal. A COMPUTEX 2024 kiállításon a Kingston bemutatja a Kingston FURY Renegade DDR5 RGB Limited Editiont - egy olyan DDR5-kitet, amely szédítő sebességet kínál és versenyautó-ihlette hűtőbordákat idéz az egyedi versenyautó formájú modellen.

A sebes XS

A Kingston zsebméretű külső SSD-meghajtói a profi vezetők gyorsaságát testesítik meg és rendkívül kompakt tárolási megoldásokat kínálnak lenyűgöző sebességgel. Az XS1000 külső SSD új, piros színű változatának köszönhetően az alkotók az adatokat versenyzést idéző stílusban tárolhatják. A termék biztosítja, hogy az értékes fájlok biztonságban és útra készen legyenek elmentve.

A kreatív

 Canvas

A Canvas a Kingston nagy teljesítményű Canvas SD és microSD memóriakártyáinak szellemiségét képviseli, nagy sebességet és hatalmas kapacitást kínál, ami lehetővé teszi a kreativitás kibontakozását. A sebességet és az adattárolást hatékonyan ötvöző termékcsalád tárhelybővítést biztosít az alkotók számára, hogy izgalmas akciókat rögzíthessenek és epikus pillanatokat menthessenek el, miközben életre keltik az elképzeléseiket.

A védelmező

IronKey

Az IronKey az a megingathatatlan, tapasztalt autóvezető, aki a biztonságot és az elővigyázatosságot helyezi előtérbe. Az IronKey hardveres titkosítású adattárolási megoldásai a legmagasabb szintű szabványoknak megfelelő tanúsítvánnyal rendelkeznek, és megbízhatóan gondoskodnak az adatok hatékony védelméről. A különböző biztonsági beállításoknak köszönhetően a felhasználók ellenőrzést gyakorolhatnak az adatok védelme felett, mind nagy-, mind kisvállalati szinten.

A sokoldalú DataTraveler

A terepjárókat idéző DataTraveler a Kingston rugalmas pendrive-termékcsaládját képviseli, amely minden körülményhez alkalmazkodik. A különböző kapacitású és formájú praktikus pendrive-ok megbízható mobil tárolást kínálnak az adat- és médiafájlok helyfüggetlen átviteléhez.

A rendíthetetlen

 Enterprise

Az Enterprise a kitartó és megbízható autóvezető, a Kingston vállalati szintű DRAM- és SSD-meghajtóinak megtestesítője, amelyek az adatközpontok nélkülözhetetlen elemei. Szervereken tesztelt rugalmasságának és a robusztus adatintegritásnak köszönhetően az Enterprise zökkenőmentes teljesítményt biztosít az adatbázisok és infrastruktúrák számára.

 

 • FURY Fast Lane: A versenypálya-élményt terepen nyújtó FURY Fast Lane a Kingston FURY termékcsaládon belül a turbósebességet nyújtja. A Kingston FURY Renegade DDR5 RGB Limited Edition és a Renegade SSD hajtják a Cooler Master Dyn X versenyszimulátort, amely a szédítő sebesség magával ragadó érzését adja át, a versenypályán történő száguldás érzetéhez hasonlóan. A versenyautókat is finomhangolják a csúcsteljesítmény elérése érdekében – a Kingston FURY Impact DDR5 CAMM2 (Compression Attached Memory Module) egy új memóriamodul-szabvánnyal debütál, amely a kompaktabb méret és alacsonyabb energiafogyasztás mellett nagyobb kapacitást és sebességet kínál. A játékra használt laptopokat és mobil munkaállomásokat célzó új szabvány magasabb szintre emeli a felhasználók számítástechnikai élményét.
 • Az AI ereje: A boxutca az a hely, ahol a versenyautókat szervizelik, és ahol az összegyűjtött adatokat felhasználják a teljesítményük növelésére. A Kingston ebből a koncepcióból merített ihletet, és létrehozta a „hosszú táv” zónát, hogy bemutassa a mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségeit. A vállalat meghívta az NYCU Vulpes Racing Team tagjait, hogy állítsák ki az általuk tervezett és megépített önvezető versenyautót. Az autó egy Kingston, AMD és ASUS megoldásokkal felszerelt AI PC-t használ. Az AI PC belsejében található a Kingston FURY Renegade DDR5 memória és a Kenting Bay munkanevű, a piacon még nem kapható PCIe 4.0 NVMe SSD, amely a versenyautó-fejlesztés összes szakaszának lelke a szimulált környezetben végzett kezdeti teszteléstől a nagy adatmennyiségek feldolgozásán és megjelenítésén át az azonnali módosításokig és a pályán nyújtott optimális teljesítmény eléréséig. Emellett a Kingston Server Premier DDR5 RDIMM szervermemória és a DC600M Enterprise SSD adatközpontokra szabott, nagyfokú hatékonysága és alacsony késleltetése megfelel az AI-feldolgozásból fakadó tárolókapacitás és teljesítmény iránti igényeknek. Mivel az AI továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszik a különböző iparágak fejlődésében, a Kingston memória és tárolómegoldásai a jövőben is folyamatosan támogatják és felgyorsítják az AI-vezérelt technológiák bevezetését.

Az új termékek specifikációi

Kingston FURY Renegade DDR5 RGB Limited Edition

 • Limitált szériás dizájn: A memória elegáns, piros-fekete hűtőbordát idéző megjelenését a versenyautók ihlették, és ehhez a modellhez exkluzív RGB-világítás is elérhető1.
 • Sebesség: 8000 MT/s
 • Kapacitások: 2 darabos kitek, 48 GB (2x24 GB)
 • 19 előre beállított RGB fényeffekt, Intel® XMP 3.0 tanúsítvány

Kingston FURY Impact DDR5 (CAMM2)

 • Kisebb kivitel, nagyobb kapacitás: A kétcsatornás üzemmódú memóriamodul kompaktabb, kevesebb energiát fogyaszt, miközben nagyobb kapacitást és sebességet kínál – ideális notebookok, gamer laptopok és mobil munkaállomások felhasználói számára.
 • Kapacitás: 32 GB

XS1000 külső SSD

 • Új szín: Új, piros változatban az élet megbecsült pillanatainak stílusos formában történő megőrzéséhez.
 • Interfész: USB 3.2 Gen 2
 • Sebesség2: 1050 MB/s olvasás, 1000 MB/s írás
 • Kapacitások3: 1 TB, 2 TB

Kenting Bay (kódnév) PCIe 4.0 NVMe SSD

 • Exkluzív ízelítő: A forgalomban még nem kapható SSD a Gen 4x4 NVMe PCIe teljesítményét nyújtja kompakt M.2 2280 formátumban.
 • Sebesség4: Szekvenciális írási/olvasási sebesség akár 6000/5000 MB/s
 • Kapacitások3: 500 GB-4 TB

 

1 A világítás testre szabható a Kingston FURY CTRL szoftverrel vagy az alaplapi RGB vezérlőszoftverrel. Az RGB-testreszabás támogatottsága harmadik féltől származó szoftverekkel eltérő lehet.
2 Belső tesztelés alapján. A sebesség a befogadó hardver és szoftver, illetve a használat függvényében változhat. Az optimális sebességhez USB 3.2 Gen 2 hoszteszköz szükséges.
3 A Flash tárolóeszközön megadott tárhely egy részét formázásra és más funkciókhoz használjuk, ezért adatok tárolására nem áll rendelkezésre. Ennek következtében az adatok tárolására ténylegesen elérhető kapacitás kevesebb, mint a termékeken jelzett. További információért tekintse meg a Kingston Flash memóriára vonatkozó útmutatóját.
4 PCIe 4.0 alaplapot használó „out-of-box teljesítmény” alapján. A sebesség a befogadó hardver és szoftver, illetve a használat függvényében változhat.

További információért látogass el a kingston.com oldalra.