Bemutatták a legújabb Alienware termékeket

A Dell Technologies három új Alienware eszközt mutatott be. Az Alienware folytatja azon küldetését, hogy elsőrendű játékélményt teremtsen a most bemutatott három új eszközével: az átdolgozott Alienware R15 asztali számítógépével, a szintén játékosoknak szánt kompakt, de számos kiváló tulajdonsággal rendelkező Tenkeyless billentyűzettel és a már második QD-OLED Gaming monitorral, immáron az alacsonyabb árkategóriában.

Alienware Aurora – a magával ragadó játékélményért
Az új Alienware Aurora R15 a legújabb 13. generációs Intel® Core™ processzoroknak, az NVIDIA® GeForce RTX® 40 Series grafikus kártyának és a számos rendszerfinomításnak köszönhetően jelentősen nagyobb teljesítményt kínál.

A hatékonyabb hűtés elérése és a csúcsteljesítmény1 biztosítása érdekében az alábbi fejlesztésekkel látták el az összes 13. generációs Intel® Core K-Series konfigurációt:

 • 240 mm-es folyadékhűtés, amely akár 240 mm-es Cryo-tech technológiával is elérhető.
 • Öt 120 mm-es ventilátor: egy 240 mm-es LC-egység két kifúvó ventilátorként működik legfelül, emellett pedig egy további hátul, valamint két első szívóventilátor.
 • Hatszögletű oldalsó szellőztetés további légáram biztosításához
 • 12 fázisú processzorfeszültség-szabályozás a tartós csúcsteljesítményért
 • Alaplapon található feszültségszabályozó hőelvezetők a maximális hűtésért
 • 80 Plus Platinum minősítésű tápegység a kiváló energiahatékonyságért
 • Megnövelt memóriasebesség: DDR5 4800 MHz (vagy MT/s)
 • Definiált memóriaarchitektúra a legnagyobb sebességű UDIMM modulokkal a gyorsabb teljesítményért

Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően 58 százalékkal több energia jut a processzorhoz2, két számjegyű teljesítménynövekedést érhetünk el,3 és mindemellett akár 5˚C-kal alacsonyabb hőmérsékleten futhat a CPU.  Az új hőstratégia emellett akár 19 százalékkal erősíti a légáramot a rendszerben, így a gép akár 66 százalékkal csendesebb CPU-igényes, illetve akár 9 százalékkal halkabb GPU-igényes feladatok közben.4

Az Aurora R15 most akár 1350 W-os tápegységgel is érkezhet (az előző generációhoz 1000 W-os tartozott), amelyet kifejezetten az NVIDIA GeForce RTX® 4090 videokártya támogatására terveztek. A grafikus kártya foglalatát áthelyezték, hogy nagyobb (akár háromszoros szélesebb) kártyáknak is legyen hely. Az Aurora R15 konfigurálható lesz az AMD Radeon™ RX 6000 Series videokártyákkal is, amelyek jól illenek az első QD-OLED AMD FreeSync™ monitorhoz.

Áramvonalas és gyors: bemutatjuk az Alienware legelső Tenkeyless játékosoknak szánt billentyűzetét
Az Alienware új Tenkeyless játékosoknak szánt billentyűzete (AW420K) helytakarékos, a numerikus billentyűzet nélkül nagyobb teret enged a játékra. A billentyűzet alján elhelyezett kábelvezető segítségével a csatlakozókábel balra, jobbra vagy középre irányítható.

A kompakt billentyűzet egy másik előnye, hogy sokkal könnyebb utazni vele, mint teljes méretű rokonaival. Az eszköz kis méretének (Szé.: 36 cm, Hossz.: 14,7 cm) köszönhetően kényelmesen elfér egy Alienware Horizon Travel hátizsákban vagy más laptoptáskában. A paracord USB-kábel kihúzásával egyszerűbb a tárolása is. A nemkívánatos szennyeződések billentyűzetbe kerülését és a könnyebb tisztíthatóságot a sima fémlemezre rögzített billentyűkapcsolók biztosítják.

A strapabíró technológiákkal felszerelt AW420K billentyűzet reszponzív, megbízható és hosszan tartó gépelési élményt biztosít. A piacvezető CHERRY MX Red5 kapcsolói az aranyalapú crosspoint érintkezőrendszernek köszönhetően kiemelkedően megbízhatóak és tartósak. A vastag aranyréteg miatt az elektromos érintkezés öntisztító, és állandó védelmet biztosít a billentyűknek a korrózió ellen. Az eszköz több mint 100 millió leütést garantál minőségromlás nélkül. Emellett a kettős PBT (polibutilén-tereftalát) billentyűk két egymásra öntött műanyagrétege biztosítja a megbízható tartósságot. A jelzések is a billentyűk részei, nem festettek, így a merevség és a kopásállóság is biztosított.

Új QD-OLED monitor: ugyanaz a magával ragadó élmény, kedvezőbb áron
A Dell bővíti QD-OLED kínálatát, a vállalat bemutatta az új Alienware 34ívelt QD-OLED gamer monitort (AW3423DWF), amely prémium játékélményt nyújt.

Azoknak aki még valósághűbb megjelenítésre vágynak az Alienware 34” ívelt QD-OLED gamer monitor kiemelkedő képminőséget és egyenletes képkockasebességet biztosít, így alakítva át a teljes játékélményt Az új monitor a Quantum Dot-OLED technológiának köszönhetően tökéletes képminőséget nyújt, vagyis konzisztens színegyenletességet, széles színlefedettséget, mély fekete árnyalatokat és kiemelkedő fényerőt biztosít. A WQHD (3440 x 1440) felbontás és a villámgyors, 0,1 ms-os GtG válaszidő biztosítja, hogy a pörgős játékok közben se fordulhasson elő akadozás, bemeneti késés vagy képelmosódás. A monitor támogatja a legújabb generációs, VRR-kompatibilis konzolokat is, akár 120 Hz-ig.

Az új QD-OLED monitor prémium funkciói:

 • AMD FreeSync™ Premium Pro és VESA® AdaptiveSync Display tanúsítvány: A szakadozásmentes, alacsony késésű, HDR játék élményét biztosítja.
 • 165 Hz-es natív frissítési sebesség: A modell rendkívül tisztán jeleníti meg a gyorsan mozgó grafikus elemeket, így a játékosok gyorsabban tudnak reagálni a játékban.
 • Új OSD Joystick: A megoldással számos előre beállított játékmód (FPS, MOBA/RTS, RPG) választható, és könnyen lehet átváltani az új Creator módba, ha a játékos tartalmat is gyárt.
 • TÜV tanúsítvánnyal rendelkező ComfortView Plus: A technológia segít csökkenteni a kékfény-kibocsátást, de nem a QD-OLED élénk színeinek kárára.

A monitor sötétszürke színben érhető el, valamint vékonyabb kialakítással, hogy könnyebb legyen a falra szerelni. A termékhez 3 éves hardvergarancia jár.6

1 2022 szeptemberi belső tesztelés alapján. A tényleges eredmények egyes tényezők, például a konfiguráció függvényében változhatnak.
2 Az eredmények egyes tényezők, mint például a konfiguráció és a hőmérséklet függvényében változhatnak.
3 2022 szeptemberi belső tesztelés alapján, a Cinebench R20 többmagos tesztek alapján.
4 2022 szeptemberi belső tesztelés alapján. A tényleges eredmények egyes tényezők, például a konfiguráció függvényében változhatnak.
5 Az iparágvezető Cherry MX Red billentyűk egyenletesen nagy teljesítményt nyújtanak, és garantáltan 100 millió leütést biztosítanak, és minden egyes parancsot helyesen kommunikálnak.
6 További információ kapható a korlátozott hardvergaranciáról a Dell USA LP, Attn: Warranties, One Dell Way, Round Rock, TX 78682 címen vagy a dell.com/warranty weboldalon.