A Samsung bemutatja a 2023-as Smart Monitor termékcsaládját

A Samsung bemutatta legújabb, 2023-as Smart Monitor termékcsaládját1. Az új M8, M7 és M5 Smart Monitorok2 lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyedi stílusukhoz és igényeikhez igazítsák az eszközöket, akár videók nézésére, játékra vagy munkára használják azokat.

„Az idei sorozat és különösen a továbbfejlesztett M8 modell egyedülálló Smart Monitor élményt kínál – mondta Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – A felhasználók egyetlen monitorba sűrítve kapnak egy olyan eszközt, amely a szórakozás, játék, kialakítás, valamint a személyre szabható kényelem területén is segít kiaknázni kreativitásukat.”

Téren és stíluson átívelő elegáns külső
A teljes széria összesen kilenc különböző eszközt foglal magába, amelyek sokoldalúságukkal igazodnak a legkülönbözőbb felhasználói stílusokhoz és igényekhez. Az M8, M7 és M5 Smart Monitorok többféle színben és méretben kaphatók. Az M8 és M7 modellek 32 col, az M5 modellek pedig 32 és 27 col átmérőjű változatokban érhetők el. Az UHD felbontással és 400nit fényerővel érkező M8 modellek változatos színekben, Fehér, Égkék, Napnyugta rózsaszín és Tavaszi zöld árnyalatokban választhatók. Az UHD képes M7 monitor Fehér színű készüléke 300nites fényerőt biztosít, míg a Full HD (FHD) felbontású M5 modell a letisztultabb Fehér és Fekete színekben érkezik.

Az új M8 és M7 modellek ikonikus, karcsú kialakítást kaptak. A készülékek ultravékonyak, az eszköz legkeskenyebb részén 11,39 mm vastagságúak. A monitor és az azt körülvevő környezet kiemelése érdekében az M8 és M7 készülékek hátoldalát egy elegánsabb, halszálkás mintázat borítja. A szabadon dönthető és állítható magasságú talpnak köszönhetően a felhasználók könnyedén állíthatják be az optimális betekintési szöget. A képernyő akár 90 fokos szögben is elforgatható, melynek köszönhetően kevesebbet kell a nagyobb terjedelmű szövegeket görgetni.

Újraírja az okos szórakozás fogalmát
A 2023-ban megjelent Smart Monitor M8 modell több frissítésen, valamint funkciófejlesztésen esett át, mint az előző sorozat készülékei. A 4K felbontással, a HDR+103 támogatással, valamint 400nit fényerő teljesítménnyel az M8 ragyogó és élénk képet biztosít, így a felhasználók egy monitoron élvezhetik az okos megoldások legjavát. Az M8 modell hozzáférést biztosít a sokoldalú Samsung Gaming Hub4 streaming platformhoz, a Smart Hubon keresztül pedig olyan szolgáltatókhoz, mint a Prime Video, a Netflix vagy a YouTube. Az M8 és az M7 modellek is lefedik az sRGB színskála 99%-át, színpompás tartalmakat megjelenítve az alkotók és tervezők számára.

Továbbfejlesztett monitorok a maximális teljesítményért
A fejlesztők az idei sorozatot úgy alkották meg, hogy könnyen és zökkenőmentesen elvégezhető legyen a távmunka. Az otthoni munkavégzést támogató munkahelyeken a felhasználó távolról is hozzáférhet asztali számítógépéhez mobilis eszközeiről vezeték nélkül, képernyőtükrözéssel. Az M8 monitor könnyen levehető, mágneses SlimFit kamerával rendelkezik, amely zavaró vezetékek nélkül csatlakozik az eszközhöz. A készülék SlimFit kamerája5 támogatja a FHD felbontást és más videókonferencia megoldásokat is. A felhasználók mostantól az automatikus keretezés6 legkülönbözőbb funkciót kihasználhatva csatlakozhatnak a Google Meet videóhívásokhoz és más alkalmazásokhoz, ezzel is gördülékenyebbé téve a megbeszéléseket. A fejlesztők tovább bővítették a Több képernyős Mód lehetőségeit is, amelynek köszönhetően a felhasználók egyidejűleg teljes képernyős méretben futtathatják a Microsoft 365 felhőszolgáltatásait és böngészhetnek, így nem szükséges olyan sokszor váltaniuk az alkalmazások7 között.

A 2023-ban megjelent Smart Monitor-ok felületeinek javítása érdekében számos alkalmazás, így például a SmartThings és a SmartHub is új egér- és billentyűzetvezérlő funkcióval bővült. A felhasználók úgy tarthatják meg az irányítást eszközük felett, hogy mindeközben távirányító nélkül élvezhetik és fedezhetik fel kedvenc tartalmaikat.

A jövő monitorai: új, testreszabható funkciókkal
A felhasználók könnyedén, egyetlen eszközről vezérelhetik készülékeiket a Smart Monitoron megtalálható – a Zigbee és Thread8 által támogatott – Hub IoT központon keresztül. Az M8 és M7 modellek egyaránt olyan hangasszisztensekkel rendelkeznek, mint például a Bixby vagy az Amazon Alexa9, így a felhasználók hangutasításokkal is vezérelhetik eszközeiket. Az új modelleken is elérhetőek a Far Field Voice mikrofonok, így a felhasználók távolabbról beszélhetnek a monitorhoz.

A felhasználók a 2023-as Smart Monitor modelleken elérhető új, My Contents funkció használata során gyorsan kaphatnak hasznos információkat. A készülék készenléti üzemmódban is érzékeli a regisztrált okostelefont, köszönhetően a Bluetooth Low Energy (BLE) technológiának. Ennek köszönhetően a képernyőn szempillantás alatt jelennek meg a felhasználó fényképei, az időjárás és sok más hasznos információ. Amikor az okostelefon a monitor hatótávolságán kívülre esik, a készülék visszakapcsol készenléti üzemmódba.

Elérhetőség és árak
A 2023-as Smart Monitorok a Samsung weboldalán rendelhetők meg. A legújabb monitorok a következő méretekben, az alábbi fogyasztói árakon kerülnek bevezetésre:

  • M8 monitorok: 32 colos méretben 290 000 forint, 27 colos méretben10 249 900 forint
  • M7 monitorok: 32 colos méretben 199 900 forint, 27 colos méretben11 179 900 forint
  • M5 monitorok (LS32CM500 kiadása): 32 colos méretben 89 900 forint, 27 colos méretben 81 900 forint
  • M5 monitorok (LS27CM501 kiadása): 27 colos méretben 90 900 forint, 27 colos méretben 82 900 forint

 

Termékjellemzők

 

Modell

M80C

M70C

M50C

Kijelző

Méret

32 colos

32 colos

32 colos, 27 colos

Sík / Ívelt

Sík

Képarány

16:9

Felbontás

3,840 x 2,160 (UHD)

3,840 x 2,160 (UHD)

1,920 x 1,080 (FHD)

Fényerő (átlagosan)

400 cd/㎡

300 cd/㎡

250 cd/㎡

HDR

Igen (HDR 10+)

Igen (HDR 10)

Igen (HDR 10)

Frissítési ráta

60Hz

Válaszidő

4ms (GtG)

Kontrasztarány

3,000:1 (átlagosan)

Okos funkciók

Smart Szolgáltatás

VOD (Netflix, Youtube, etc), Gaming Hub, Munkaterület (Workspace), My Contents

mobilkommunikáció, Videokommunikáció (Google Meet)

Hangasszisztens

Igen (Far Field Voice)

-

IoT Hub

O (beépített Zigbee/Thread)

O (Dongle támogatás)

O (Dongle támogatás)

Többképernyős nézet

2 képernyő (Teljes képernyő)

2 képernyő (Teljes képernyő)

2 képernyő

Kialakítás

Ikonikus karcsú kialakítás

O

O

-

Szín

Fehér / Napnyugta rózsaszín / Égkék / Tavaszi zöld

Fehér

Fekete / Fehér

Talp

HAS / Pivot / Tilt

Szimpla

Fali tartó

100x100

Szemkímélő mód

Adaptív képalkotás

O

O

O

Szemkímélő mód / Villódzásmentes technológia

O

O

O

Csatlakoztathatóság

Csatlakozók

1 HDMI (2.0) / 2 USB-A / 1 USB-C (65W)

2 HDMI (1.4) / 2 USB-A

Hangszóró

5W x 2 magas hangszóró

Kamera

Tartozék, a dobozban (Slim Fit kamera)

Kompatibilis (Pogo-képes)

Kompatibilis

Távirányító

Tartozék, a dobozban (USB-C töltés)

 

1 A készülékek elérhetősége régiónként eltérő lehet.
2 Az M8, M7 és M5 Smart Monitorok modellnevei: M80C, M70C, M50C
3 Az M7 és M5 modellek támogatják a HDR10-et.
4 A Samsung Gaming Hub szolgáltatás a következő országokban érhető el: Brazília, Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, Korea, Németország, Olaszország, Spanyolország. A felhőalapú játékok más európai országokban a Samsung Smart Hub-on keresztül érhetők el. A szolgáltatás és a tartalom régiónként és partnerenként eltérő lehet. * A Gaming Hub Magyarországon nem elérhető, azonban valamennyi hozzá tartozó szolgáltatás és alkalmazás elérhető a monitoron. A tartalomszolgáltatások értesítés nélkül változhatnak.  Egyes játékok használatához kontroller szükséges.
5 A kamera megtalálható az M8 modellen. Az M7 és M5 esetében a kamerát külön kell megvásárolni.
6 Az automatikus keretezés funkció nem érhető el, amíg az eszköz asztali számítógéphez csatlakozik, csak a gyári alkalmazás használata során működik.
7 A Többképernyős nézet teljes képernyős üzemmódban az M8 és M7 modelleken érhető el.
8 Az M7 és M5 monitorok esetében a Zigbee eszközökhöz való csatlakozáshoz külön SmartThings Dongle szükséges.
9 A Bixby 9 nyelvet támogat: angol (Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia, India), dél-koreai, grúz, francia, olasz, spanyol, portugál (Brazília). Az Amazon Alexa 13 nyelvet támogat: angol (Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia, India, Ausztrália), német, spanyol (Spanyolország, Egyesült Amerikai Államok, Mexikó), francia (Franciaország, Kanada), olasz, portugál (Brazília), hindi (HI).
10 A modell 2023. július 17-től elérhető Magyarországon.
11 A modell 2023. július 17-től elérhető Magyarországon.