A Dell Technologies újabb „világelső” termékeket mutatott be

A munkavégzés helyétől függetlenül továbbra is a technológiai megoldások képezik a hatékonyság és együttműködést elősegítő munkavégzési módszerek alapját. A középpontban a mindent átfogó számítógépes élmény áll, amelynek célja az alkalmazottakat és a csapataikat, ügyfeleiket és klienseiket közelebb hozó eszközök teljes ökoszisztémájának kialakítása.

A közelmúltban végzett Dell–Forrester-tanulmány szerint a megkérdezett alkalmazottak több mint fele a monitorokat nevezte meg a különféle munkaterületek hatékonyságát javító legfontosabb eszközként. Az UltraSharp-termékcsalád legújabb tagjai pontosan azt a teljesítményt és felhasználói élményt nyújtják, amelyre a sikeres vállalkozásoknak szüksége van.

Új mérce a feljesztésekben
A Dell bemutatta a világ első 6K-s felbontású IPS Black paneltechnológiával1 rendelkező monitorát. Az új eszköz a Windows és a macOS operációs rendszerekkel teljes mértékben kompatibilis. A Dell UltraSharp 32 6K Monitor (U3224KB) a lenyűgöző 6K-s felbontás nyújtotta kivételes élességnek, a részlet- és színpontosságnak, valamint a VESA DisplayHDR 600-nak köszönhetően tökéletes választás a tervezőgrafikusok, mérnökök és adattudósok részletközpontú világában, ahol minden képpontnak jelentősége van. A 4K-hoz képest 150 százalékkal több képpontot nyújtó 6K-s felbontásnak köszönhetően az új UltraSharp 32 6K Monitor tovább fokozza az adathalmazok és grafikák részletességét és tisztaságát.

Azonban a 6K felbontás mellett az IPS Black technológia is kiemelendő, amely megnöveli a sötét objektumok színmélységét (még sötét környezetekben is) és pontos színeket jelenít meg, bármilyen szögből tekinti is meg a kijelző tartalmát. A Hot Tech vállalatnak a Dell megbízásából készített tanulmánya szerint az IPS Black technológiával rendelkező monitorok akár 41 százalékkal mélyebb fekete szinteket3** és akár 1,2-szer jobb színpontosságot kínálnak a hagyományos IPS4** technológiához képest, különösen a sötétebb szürkeárnyalatok megjelenítésekor.

Az UltraSharp 32 6K Monitor emellett az olyan felhasználók számára is ideális választás, akiknek kiváló videókonferencia-képességekre van szükségük még kedvezőtlen fényviszonyok között is. A monitor beépített, dupla erősítésű HDR 4K-s webkamerával rendelkezik, emellett automatikus keretbe foglalást, fénybeállítást, valamint fokozott tisztaságot, automatikus SafeShutter funkciót, visszhangkioltó mikrofont és dupla, 14 W-os hangszórókat biztosít az intelligens és biztonságosabb együttműködési élmény érdekében.

Az előlapba integrált kihajtható csatlakozóblokk intuitív, egyszerű hozzáférést biztosít a portokhoz, így könnyedén csatlakoztathatja kiegészítőit és eszközeit, irodája pedig rendezett marad, hiszen nem kell annyit bajlódni a kábelekkel. A DisplayPort 2.1 problémamentes képátviteli képességeket kínál, amelyekkel tömörítés nélkül, gördülékenyen továbbíthatja a képeket. Végül pedig a ThunderboltTM 4-csatlakozó és az Extended Power Range együttese akár 140 W-os tápellátást biztosít, amellyel feltöltheti eszközeit, és erőteljesebb munkaállomásokhoz is csatlakoztathatja a monitort.

További hatékonyságot növelő eszközök
Azoknak a szakembereknek, akik nem igénylik munkájuk során a 6K-s felbontást a Dell Technologies bemutatott két új UltraSharp monitort.

  • Az IPS Black technológiával rendelkező, első ívelt WQHD monitorunk, a Dell UltraSharp 34 Curved USB-C Hub Monitor (U3423WE) a Picture-by-Picture (PBP) és a Picture-in-Picture (PIP) funkcióval lehetővé teszi két számítógép csatlakoztatását és a tartalmaik megjelenítését, a dupla 5 W-os hangszóróknak köszönhetően pedig tiszta hangzásban lehet része.
  • A Dell UltraSharp 43 4K USB-C Hub Monitorral (U4323QE) csatlakoztathat egy számítógépet a monitorhoz, majd több (akár négy) részre oszthatja a képet, vagy pedig csatlakoztathat négy különböző számítógépet a monitorhoz, és mind a négy bemenetet megtekintheti, KVM használatával váltva közöttük.

Fenntarthatóság a Dell monitorokkal
A Dell Technologies a monitorok tervezésekor három szempontot tart szem előtt: (1) miből készülnek termékek, (2) mibe csomagolják azokat, valamint (3) megfelelnek-e környezetvédelmi címkézési szabványoknak, miközben a 2030-ra kitűzött céljaik felé haladnak. Ezek a monitorok akár 85 százalékban újrahasznosított műanyagot2 és akár 90 százalékban újrahasznosított alumíniumot9 tartalmaznak. Emellett a csomagolások bizonyos elemei akár 90 százalékban újrahasznosított anyagokból5 készülnek. A Dell továbbra is elkötelezett az ENERGY STAR®, az EPEAT és a TCO Certified Edge tanúsítványok feltételeinek betartása mellett.

Innovatív perifériák a tökéletes együttműködésért
A Dell Technologies 2023-ban új kiegészítő eszközöket fog bevezetni a számítógépek felhasználói élményének további javítása érdekében. Az évet a világ első Zoom-tanúsítvánnyal6 rendelkező billentyűzetével, a Dell Premier Collaboration billentyűzettel (KB900) nyitja. A vékony billentyűzeten dedikált érintővezérlők találhatók, amelyekkel könnyedén kezelhetők a Zoom-hívások, például ki- és bekapcsolható a mikrofon, a kamera, egyszerűen megosztható a képernyő, valamint előhívható a csevegési panel. Olyan kényelmi funkciókkal rendelkezik, mint a kézközelség észlelésén alapuló intelligens háttérvilágítás, a 15 programozható billentyű, valamint a gyors USB-C-töltés, amely 1 perc alatt egy egész napra elegendő akkumulátortöltést7 biztosít, egy teljes töltés pedig akár 20 napra is elég lehet7.

A billentyűzet párosítható az új Dell Premier tölthető egérrel (MS900), amely gondos formatervezésének köszönhetően kényelmesen illeszkedik a tenyérbe. Ez az egér track-on-glass érzékelővel rendelkezik, amelynek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen felületen használható, míg a továbbfejlesztett 4 irányú zökkenőmentes görgetés intuitívabb navigációt tesz lehetővé. A Dell Peripheral Managerrel szabadon válthat három eszköz között és finomhangolhatja a sebességet, a követést (akár 8K dpi felbontással) és a pontosságot, és közben egy percig sem kell aggódnia azon, meddig bírja az akkumulátor. Az egér egy 1 perces gyors USB-C-töltéssel fél napig használható7, egy teljes töltés pedig akár 3 hónapig is kitarthat7.  Mindkét eszköz zökkenőmentesen és biztonságosabban használható a Dell Pair egykattintásos kapcsolat8 segítségével, az adatokat pedig titkosítás védi.

Az új eszközök 2023. első félévében válnak elérhetővé.

1A 6K (6144 x 3456) felbontású monitorok 2022 szeptemberében, a Dell által elvégzett elemzése alapján.
2A termék műanyag összetevőinek össztömegéhez viszonyítva.  Ebbe nem tartoznak bele az áramkörök, címkék, kábelek, csatlakozók, elektronikai alkatrészek, optikai alkatrészek, ESD- és EMI-alkatrészek, ragasztók és bevonatok.
3Az IPS Black panellel rendelkező Dell 31.5” U3223QE és Dell 31.5” U3223QZ monitorok akár 41%-kal mélyebb fekete színeket és akár 1,4x erősebb kontrasztarányt nyújtanak 45°-os dőlésszögben vízszintesen nézve a versenytársak hagyományos IPS panelekkel felszerelt 31.5” méretű monitoraihoz viszonyítva**.
4Az IPS Black panellel rendelkező Dell 31.5” U3223QE monitor akár 1,2x jobb színpontosságot (átl. Delta E) nyújt a versenytársak hagyományos IPS panelekkel felszerelt 31.5” méretű monitoraihoz viszonyítva**.
5A külső papírdobozokra és papírpárnás csomagolóanyagokra vonatkozik, a Dell 2022 októberében készített belső elemzése alapján.
6A Dell által a versenytársak személyi Zoom-billentyűzeteire vonatkozó nyilvánosan elérhető információk alapján 2022 augusztusában készített elemzés alapján.
7Az akkumulátorok üzemidejének kiszámítása átlagban napi 8 órás használattal számolva történt. Az akkumulátor üzemideje a felhasználói szokásoktól és a számítástechnikai körülményektől függően változhat
8A kezdeti párosítás alapján
92022 októberében készült, belső elemzés alapján.

*A Bluetooth® szó és embléma a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegy; ezen védjegyeket a Dell Technologies minden esetben engedély birtokában használja. A további védjegyek és márkanevek a megfelelő tulajdonosuk tulajdonát képezik.
**A Dell Technologies által megrendelt és a HotTech Vision and Analysis által elkészített, „Dell UltraSharp Monitors Competitive Analysis for IPS Black” című 2022. áprilisi jelentés alapján. A HTVA független módon tesztelte és értékelte ki a Dell 32” U3223QE, 32” U3223QZ and 27” U2723QE monitorait, valamint a versenytársak által gyártott hét modellt: három 32” méretű és három 27”/28” méretű, hagyományos IPS (síkbeli váltásos) panelekkel felszerelt modellt, valamint egy VA (függőleges igazításos) panellel rendelkező, 32” méretű modellt. Mindegyik monitor natív felbontása 3840 x 2160 volt. A tényleges eredmények ettől eltérhetnek. A teljes jelentés: https://www.delltechnologies.com/asset/en-us/products/electronics-and-accessories/industry-market/dell-ultrasharp-monitors-competitive-analysis-for-ips-black.pdf