8 TB-os tárhelyet kínál a Samsung új Hordozható SSD-je, a T5 EVO

A Samsung a félvezető technológia élvonalbeli vállalataként mutatja be legújabb könnyű, hordozható szilárdtest-meghajtóját (SSD), a T5 EVO-t, amely 8TB méretű tárhelyével jelenleg a vállalat legnagyobb kapacitású hordozható SSD-je. A T5 EVO nemcsak nagyméretű tárhelyet, hanem ultrarövid átviteli sebességet is biztosít tartós, kompakt kialakításban, amellyel sokoldalú SSD-megoldásokat kínál a felhasználóknak.

„Azoknak, akik hagyományos merevlemezeket (HDD) felváltó megoldást keresnek, a kompakt kialakítású, tenyérnyi T5 EVO újszerű, külső adattárolási lehetőséget jelenthet, amely a sebesség és a tartósság mellett, a legnagyobb elérhető tárhellyel bír a vállalat portfoliójában1 – mondta Hangu Sohn, a Samsung memória üzletágának alelnöke. – A T5 EVO-t úgy alkották meg a fejlesztők, hogy az megfeleljen a legkülönbözőbb életstílusú felhasználók igényeinek. Az akár 8TB-os kapacitással, a gyors sebességgel, valamint a külső ütődésektől való védelemmel ellátott SSD elnyerheti mindazok tetszését, akiknek fontos, hogy szinte bárhol és bármikor hozzáférjenek tárolt adataikhoz”.

Az USB 3.2 Gen 1 szabványú T5 EVO akár 3,8-szoros adatátviteli sebességet biztosít a vállalat külső HDD-ihez képest, és akár 460MB/s szekvenciális olvasási és írási sebességével nagy teljesítményt nyújt, megkönnyítve ezzel a nagyméretű fájlok átvitelét.

Még könnyebb hordozhatóság és ergonomikus kialakítás
A T5 EVO hordozható SSD-t a „kompakt és könnyű ergonómia” jegyében tervezték a fejlesztők úgy, hogy kialakításával újszerű élményt kínáljon. Az eszköz elsőként tér el a korábban megszokott névjegykártya-mérettől, miközben a praktikus és könnyű kialakítás továbbra is megmarad. Az SSD szélessége 95 mm, hossza 40 mm, vastagsága pedig 17 mm, amely azt jelenti, hogy a felhasználók a 8 TB méretű hordozható adattároló eszközüket könnyedén kézben tarthatják. A kompakt méret és a nagyméretű memória kettőse gyorsabb sebességet, hasonló kapacitást, valamint egy kisebb és könnyebb vázzal bíró eszközt kínál a felhasználók számára, mint egy külső HDD. A gondosan megtervezett, 102 grammos súly ellenére is masszív érzetet kelt.

A fekete vázzal és titánszürke gyűrűvel ellátott T5 EVO prémium és elegáns érzetet kelt a felhasználókban, miközben remekül illik egyéb, szürke színű fogadóeszközökhöz is. A T5 EVO fémgyűrűs kialakításának köszönhetően könnyen rögzíthető bármilyen táskára vagy poggyászra. Ezen kívül pedig a fémtest és a gumírozott felület extra védelmet nyújt a külső ütődésekkel és sérülésekkel szemben, akár két méteres esés során is1.

Több millió kép és dal gyors és egyszerű tárolása
A kényelmes kialakítás nem befolyásolja a tárhely méretét. A T5 EVO maximális 8 TB-os tárhelyével nagyméretű fájlok, nagy felbontású videók, fényképek és játékok tárolására is alkalmas, így munkára és játékra is megfelelő eszköz lehet. Egy 8 TB méretű T5 EVO több mint kétmillió 3,5 MB-os fénykép, 1,8 millió 4 MB-os zenefájl vagy 3500 2 GB-os videó tárolására képes.

Hővédelemnek köszönhetően a biztonság az első
Az új hordozható SSD hővédő technológiája az eszköz, a hardveres adattitkosítás pedig az információk biztonságát szolgálja. A Samsung Dinamikus hőpajzsa védelmet nyújt a túlmelegedés ellen és fenntartja az optimális működési hőmérsékletet – megfelelve az IEC 62368-1 nemzetközi biztonsági szabványnak. A T5 EVO emellett támogatja az AES (Advanced Encryption Standard) 256 bites hardveres adattitkosítást, így a felhasználók biztonságban érezhetik eszközüket az adattárolást illetően.

Széleskörű kompatibilitás a felhasználók érdekében
A T5 EVO számos operációs rendszerrel és fogadóeszközzel kompatibilis, így például a macOS®, Windows® alapú készülékekkel, okostelefonokkal/tabletekkel és játékkonzolokkal. Az SSD-n megtalálható Samsung Magician Szoftver átfogó meghajtókezelési funkciókat kínál, beleértve a valós idejű állapotellenőrzést, a valódi hitelesítési ellenőrzési funkciót, a teljesítményszint-mérést és a firmware-frissítéseket.

A T5 EVO három különböző – 2 TB, 4 TB, 8TB– tárhelykapacitású változatban érhető el. A hordozható SSD USB-hez Type-C-to-C kábel is jár, és három év korlátozott garanciát is tartalmaz. Az ajánlott fogyasztói ár a 2 TB tárhelykapacitású változat esetében 75 990 forint, a 4 TB tárhelykapacitású változat esetében 137 990 forint, a 8 TB tárhelykapacitású változat esetében pedig 253 990 forint. A Samsung Hordozható SSD T5 EVO 2023. november második felétől Magyarországon is elérhető.

A T5 EVO elérhetőségéről és az eszközről további információ érhető el a Samsung weboldalán.

 

 

Samsung Hordozható SSD T5 EVO

Interfész

USB 3.2 Gen 1 (5Gbps)

Hardver

Kapacitás2

2 TB

4 TB

8 TB

Méret3

40 x 95 x 17mm

Tömeg4

102 gramm

Teljesítmény

Szekvenciális olvasási sebesség5

Akár 460 MB/s

Szekvenciális írási sebesség6

Akár 460 MB/s

Ellenállóság

Esésállóság7

2 méterig

Biztonság

Titkosítás

AES 256-bite hardveres titkosítás

Szoftver8

Samsung Magician Szoftver

Kompatibilitás

Operációs rendszer9

Windows®, macOS®, Android™

Készülék10

PC-k, laptopok, tabletek, okostelefonok

Megbízhatóság

Hőmérséklet11

Működés közben

0°C és 60°C között

Kikapcsolva

-40°C és 85°C között

Nedvesség

5% és 95% között

Erőhatás

Kikapcsolva

1,500G: 0,5 ms-ig, 3 tengely mentén

Vibráció

Kikapcsolva

20~2,000Hz, 20G

Tanúsítványok

CE, BSMI, KC, VCCI, RCM, FCC, IC, UL, TUV, CB, EAC, UKCA, BIS

RoHS Megfelelés

RoHS 2

Jótállás12

Három (3) év korlátozott garancia

 

1 2023 novemberében a Samsung legnagyobb tárhelykapacitású SSD-je.
2 Ellenőrzött körülmények között végzett belső szabadesés-sokkteszt alapján. Az esésállóság a tényleges környezeti körülményektől függően eltérő lehet. A leesés okozta károkra a jótállás nem terjed ki. Tesztelési feltétel: a készüléket 2 méteres magasságból, szabadeséssel egy fémlemezre ejtették. A garancia nem terjed ki a termék fizikai sérüléseire, beleértve a gyűrű elhajlását vagy deformálódását.
3 1GB=1,000,000,000 bájt, 1TB=1,000,000,000,000 bájt. Előfordulhat, hogy a számítógép alacsonyabb kapacitást mutat, mert eltérő mérési szabványt alkalmaz.
4 Az eszköz tényleges tömege és mérete a kapacitástól és a mérési módszertől függően eltérő lehet.
5 Az eszköz tényleges tömege és mérete a kapacitástól és a mérési módszertől függően eltérő lehet.
6 A maximális adatátviteli sebesség a Samsung belső tesztelésén alapul, amelyet az eszközhöz csatolt kábellel mértek. A teljesítmény a számítógép konfigurációjától, a kábeltől és a felhasználói rendszerkörnyezettől függően eltérő lehet.
7 A maximális adatátviteli sebesség a Samsung belső tesztelésén alapul, amelyet az eszközhöz csatolt kábellel mértek. A teljesítmény a számítógép konfigurációjától, a kábeltől és a felhasználói rendszerkörnyezettől függően eltérő lehet.
8 Ellenőrzött körülmények között végzett belső szabadesés-sokkteszt alapján. Az esésállóság a tényleges környezeti körülményektől függően eltérő lehet. A leesés okozta károkra a jótállás nem terjed ki. Tesztelési feltétel: a készüléket 2 méteres magasságból, szabadeséssel egy fémlemezre ejtették. A garancia nem terjed ki a termék fizikai sérüléseire, beleértve a gyűrű elhajlását vagy deformálódását.
9 A Samsung Magician Szoftver Windows®, macOS® és Android™ operációs rendszereken érhető el. Windows® 7 és újabb, macOS® High Sierra (10.13.6) és újabb, vagy Android™ 5.1 (Lollipop) és újabb operációs rendszer megléte szükséges hozzá. Előfordulhat, hogy a Windows®, macOS® és Android™ operációs rendszerek régebbi verziói nem támogatottak.
10 A kompatibilitás eltérő lehet. Egyes operációs rendszereken szükség lehet a T5 EVO újraformázására. A T5 EVO visszamenőleg kompatibilis az USB 3.1, USB 3.0 és USB 2.0 szabványokkal.
11 A kompatibilitás eltérő lehet. Egyes operációs rendszereken szükség lehet a T5 EVO újraformázására. A T5 EVO visszamenőleg kompatibilis az USB 3.1, USB 3.0 és USB 2.0 szabványokkal.
12 A hőmérsékletet a burkolat legmelegebb pontján mérik. Elegendő légáramlás ajánlott a készülék üzemi hőmérsékletén belüli megfelelő működéshez nagyobb terhelés esetén.
13 Az SSD garanciájáról további információ érhető el a Samsung felületén: https://download.semiconductor.samsung.com/resources/warranty/SAMSUNG_SSD_Limited_Warranty_Hungarian.pdf