Firmware frissítés Canon fényképezőképekhez

A Canon Europe bejelentette az EOS R rendszer tükör nélküli és professzionális DSLR fényképezőgépek három firmware-frissítését, válaszul az ügyfelek visszajelzéseire. Az EOS R5 (firmware v1.3), az EOS R6 (firmware v1.3) és az EOS-1D X Mark III (firmware v1.4) felhasználói mostantól számos frissítéshez férhetnek hozzá, melyek hozzájárulnak a munkafolyamatok egyszerűsítéséhez és a nagyobb kreatív szabadság megvalósításához.

Még jobb képminőség és használhatóság
Az EOS R5 számos frissítésben részesül, beleértve a Full HD 120p-t és a fényképezőgép jobb testreszabhatóságának támogatását. A felhasználók mostantól a személyre szabott és preferált fényképezőgép-beállításokat memóriakártyára menthetik, melyeket át tudnak másolni egy másik fényképezőgépre, vagy a beállítások módosítása után azokat használhatják. Ezen kívül arra is lehetőség nyílik, hogy fényképezés közben a felhasználó kikapcsolja az LCD-monitort, és azt csak lejátszáshoz használja, a szokásos DSLR-stílusú üzemeltetést biztosítva. Mind az EOS R5, mind az EOS R6 esetében a firmware teljes idejű manuális támogatást nyújt az RF objektívekhez, lehetővé téve a fotósok számára, hogy Servo AF üzemmódban felülírják az RF objektívek fókuszát.

Egyszerűbb professzionális munkafolyamatok
Az EOS R5 új Protect Image Transfer funkciójának köszönhetően a professzionális fotósok a fényképeket megóvhatják és gyorsan megoszthatják, mivel a funkció lehetővé teszi a védett képek zárolását - megakadályozva azok véletlen törlését - és FTP-n keresztül történő továbbítását. Az FTP Transfer állapotát a szakemberek az EOS-1D X Mark III-tól kezdve az EOS R5-ös modellen át mostantól a kijelzőn követhetik figyelemmel és jól láthatják, hogy mennyi időbe telik a képátvitel.

Továbbfejlesztett video funkcionalitás / Továbbfejlesztett video készítési funkciók
Ez a firmware lehetővé teszi alacsony bitsebességű RAW-filmek készítését, csökkentve a RAW-video fájlok méretét, ami gyorsabbá teszi a fájlátvitelt az EOS R5 és az EOS-1D X Mark III esetén. A frissítés emellett tovább javítja az EOS R5 video készítési képességét, az összes Canon Cinema EOS fényképezőgép által használt Canon Log 3 beállítás hozzáadásával. A log gamma görbe nagyobb dinamikatartományt, kiváló színszerkesztési képességeket és könnyebb fájlkezelést tesz lehetővé. A felvétel formátumok még nagyobb rugalmassága érdekében ez a firmware megnyitja az alacsonyabb bitsebességű IPB filmezés lehetőségét az összes fényképezőgép modell tekintetében, kisméretű és könnyen megosztható videofájlokat hozva létre.

A fenti firmware-frissítések kiegészítéseként a Canon ma számos szoftverfrissítést is kiadott annak érdekében, hogy támogatást nyújtson az Apple M1 processzorokhoz a Rosetta for Digital Photo Professional (DPP)-n keresztül a v4.14-es frissítéssel, az EOS Utility szoftverhez pedig a v3.13.1-es verzióval.

A Canon a jövőben is elkötelezett marad a fotósok és videokészítők mellett, és a felhasználói visszajelzések alapján további új funkciók létrehozását tervezi e három modell számára, beleértve a Canon Log 3 beállítás bevezetését egy jövőbeni frissítés során az EOS R6 és az EOS-1D X Mark III modellekre.

Szoftverek és firmware-ek letöltése a termékek oldalairól:

EOS R5
https://www.canon.hu/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos-r5.html?type=firmware

EOS R6
https://www.canon.hu/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos-r6.html?type=drivers&language=&os=windows%2010%20(64-bit)

EOS 1Dx MIII
https://www.canon.hu/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos-1d-x-mark-iii.html?type=software&language=&os=windows%2010%20(64-bit)