A Sony új vlog megoldásokat kínál kameráival

A ZV-1 vlogger kamera egy új, kifejezetten a videós tartalomgyártók számára létrehozott koncepciót mutat be, az AX43 pedig egy fejlett képstabilizáló technológiákkal ellátott kompakt 4K kézikamera.

ZV-1 Vlogger kamera
A Sony bejelentette új, kisméretű vlogger kameráját, a ZV-1-et, amely amellett, hogy pehelykönnyű, kompakt, és sokoldalú lehetőségeket kínál a tartalomgyártók számára. A ZV-1-et a kezdetektől fogva a tartalomgyártók és vloggerek igényeit figyelembe véve alkották meg, így ötvözi a könnyedén igénybe vehető funkciókat és a kompromisszumok nélküli képalkotó technológiákat, így tökéletes választás bármely tartalomgyártó számára.

„A Sony új ZV-1 kameráját azért alkottuk meg, hogy kiszolgáljuk a tartalomgyártók aktuális igényeit és elvárásait” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója. „A kamera tökéletesen tükrözi a közösségünk visszajelzéseit, akik nem akarnak hibrid termékekkel kompromisszumokat kötni, így elkészítettük azt a kamerát, amely a tartalomgyártást helyezi előtérbe. Innovatív kialakításának és a számos új technológiának, beállításnak és módnak köszönhetően eddig sosem látott lehetőségek nyílnak az alkotók számára a tartalmak elkészítésére. A ZV-1 segítségével az alany minden környezetben tökéletes fókuszban van, és minden funkciót a mindennapi vlogoláshoz finomhangoltunk.”

A ZV-1-et egy 1.0 verziójú Exmor RS® CMOS képszenzorral, DRAM chippel és egy 24-70 mm-es F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T* nagy látószögű objektívvel látták el, amely gyönyörű bokeh hatást biztosít, és kiemeli a tartalom főszereplőjét. A Sony kiemelkedő autofókusz technológiájának köszönhetően a kamera nagy pontossággal és precízen rögzíti és követi a szereplőket. A legújabb generációs BIONZ X képprocesszor és az LSI chip magas felbontást, kiemelkedő képminőséget és alacsony zajszintet biztosít, mely ötvöződik a sokoldalú hangbeállítási lehetőségekkel is. A ZV-1 a Sony első kompakt kamerája, mely oldalról nyitható, állítható szögű LCD érintőképernyővel rendelkezik, ami egyszerűbbé teszi szelfik készítését külső hangrögzítő eszközök használata esetén. Ezen felül a ZV-1 4K filmfelvételi funkcióval és beépített képstabilizátorral is rendelkezik.

Az aktuális tartalomkészítési igények kiszolgálása
A ZV-1 egyszerű megoldást biztosít a bokeh effekt két szintjének gyors megváltoztatására rögzítés közben. A Bokeh Switch funkcióval a felhasználók könnyedén válthatnak az optikai látószögek között anélkül, hogy az alany kiesne a fókuszból. A kamera tetején található gomb könnyen hozzáférhető és használható.

Igény szerinti fókuszálás
A ZV-1 segítségével a felhasználók minden korábbinál egyszerűbben készíthetnek termékteszteket és más videós tartalmakat. A Product Showcase gombnak köszönhetően többé nem szükséges a terméket kézzel rögzíteni, mivel a funkció gyors és egyszerű fókuszváltást tesz lehetővé az alany arca és a termék között.

Az új kamera rendelkezik a piacvezető Alpha és RX-szériás fényképezőgépekben megismert fejlett autofókusz technológiával, amely gyors és rendkívül pontos autofókuszt tesz lehetővé rögzítés közben. A valós idejű Eye AF és a valós idejű követés segítségével a felhasználók még zsúfoltabb környezetben is zökkenőmentesen válthatnak több szereplő között, és szükség esetén szabályozhatják követési sebességet és érzékenységet.

Előtérben az arc
A ZV-1 számára már nem okoz problémát olyan extrém fényváltozások követése, mint amikor a napsütötte helyszínről hirtelen árnyékos területre lép a felvétel szereplője – köszönhetően a Face Priority automatikus expozíció (AE) funkciójának. Azonosítja és kiemelt fontosságúként kezeli az alany arcát, és hogy bármilyen környezetben tisztán látszódjon, optimalizálja a fényerőt. Az AE-technológia reagál azokra a hirtelen változásokra is, amikor az alany elfordítja az arcát, ilyenkor az egyenletes minőség fenntartása érdekében elkerüli, hogy fényesebb vagy sötétebb kép keletkezzen.

Természetes színek
A ZV-1 fényképezőgép fejlesztett színtudománya képes a bőrszín optimalizálására. Az alany arcának hangsúlyossá tétele érdekében – mely különösen hasznos a szelfi-mód használatánál – a ZV-1 sima és természetes arcképet generál, miközben a szem és a száj is éles marad a képeken és videókon.

Kristálytiszta hang
A minőségi tartalomgyártáshoz elengedhetetlen a tiszta és kiváló hangminőség, a ZV-1 pedig megbízható és sokoldalú hangbeállításaival kellően felszerelt e téren. A ZV-1 a Sony legújabb irányított, háromkapszulás mikrofonját használja beépített eszközként, mely az előre irányított hangrögzítésével tisztán képes megörökíteni az alany hangját, miközben minimalizálja a háttérzajt, különösen a szelfi-mód használata közben. A rugalmasság érdekében a ZV-1 rendelkezik egy sztenderd 35 mm-es jack mikrofonnal (3.5 mm), valamint Multi Interface Shoe™ (MI Shoe) bemenettel, mely megkönnyíti a további mikrofonok összekapcsolását. Továbbá a ZV-1-hez jár még egy szélzajszűrő1, mely könnyedén ráilleszthető a Multi Interface Shoe-ra, így megvédi a felvételt a szél által keltett zajoktól.

Optimalizált kialakítás és funkcionalitás a vlogkészítésben
A ZV-1 egy tartalomgyártókra és vloggerekre szabott készülék. A pehelysúlyú eszköz a Sony első kompakt fényképezőgépe, mely oldalról nyitható, változtatható szögű LCD képernyővel rendelkezik, megkímélve ezzel a felhasználókat egy újabb tartószerkezet használatától. Továbbá egyszerűsíti a felvételek elkészítését az MI Shoe és egyéb opcionális mikrofonok összekötésével.

A ZV-1 használata egy kézzel is lehetséges, köszönhetően a kényelmes markolatnak és a nagy méretű felvétel gombnak a fényképezőgép tetején, mellyel könnyedén és gyorsan elindítható a rögzítés. Az eszközön világító fény pedig jelzi, hogy a fényképezőgép mikor aktív.

A ZV-1 a képstabilizálás terén is nagyot fejlődött: már sétálás közben is lehet remegéstől mentes felvételeket készíteni. HD-ban (aktív módban) rögzítés esetén optikai és elektronikai stabilizációs eljárások a sztenderd SteadyShot™ tizenegyszeresére2 képesek csökkenteni a rezgést. 4K videó rögzítésénl az Optical SteadyShot (aktív módban) használatával pedig nyolcszorosára képes növelni a stabilizációs3 hatást. A ZV-1 kompatibilis még a vezeték nélküli távvezérlővel rendelkező GP-VPT2BT markolattal, mely további állandóságot és kényelmet biztosít a felhasználónak.

Élvonalbeli audiovizuális tulajdonságok
A formatényezők ellenére az eszköz több professzionális filmkészítő tulajdonsággal rendelkezik:

 • 4K videófelvétel teljes képpontkiolvasással pixel binning (képponttöltés-összegzés) nélkül a nagy bitrátájú XAVC S™ kodek4 használata közben.
 • Alapvető 3.5 mm-es mikrofonbemenet
 • Hybrid Log-Gamma (HDR)5 / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
 • Interval Shooting6 technológia a lehengerlő time-lapse videók készítése érdekében7
 • Szuperlassított rögzítés8, akár 1000 képkocka/másodperc sebességgel9
 • Az Imaging Edge™ képstabilizáló10 mobilalkalmazás ’Movie Edit add-on’ kiegészítőjével is kompatibilis

Élő közvetítés a ZV-1-en keresztül
A ZV-1 webkameraként is funkcionál, nincs más teendő, csak hozzácsatlakoztatni a PC-hez USB-n keresztül. Ez lehetővé teszi a tartalomgyártóknak, hogy valós időben tartsák a kapcsolatot követőikkel, miközben a ZV-1 fejlett képalkotó technológiáját és egyedi tulajdonságait is hasznosítják. A Sony új PC-szoftvere 2020 júliusában válik elérhetővé.

Ár és elérhetőség
A ZV-1 vlogfényképezőgép 2020 júniusában lesz elérhető Európában.

A ZV-1 további részletei megtalálhatok az alábbi oldalon: https://www.sony.hu/electronics/cyber-shot-kompakt-fenykepezogepek/zv-1

A ZV-1 termékbemutató videója itt megtekinthető: https://www.sony.hu/electronics/vlog

FDR-AX43
A Sony bemutatta vadonatúj 4K11 Handycam® videokameráját beépített kardáncsuklós mechanizmussal, Balanced Optical SteadyShot™ technológiával, mely sima, természetesen könnyed és kiemelkedő minőségű felvételt tesz lehetővé. Az FDR-AX43 azoknak a tartalomgyártóknak és vloggereknek ajánlott, akik kifinomult és időtálló minőségű felvételeket szeretnének készíteni.

Az FDR-AX43 magában foglalja a Sony legfejlettebb képalkotási technológiáit:

 • Balanced Optical SteadyShot különleges beépített kardáncsuklós mechanizmussal, mely séta, futás és teljes zoom esetén is megbízhatóan rögzít
 • ZEISS® Vario-Sonnar T* 26,8 mm nagylátószögű zoom objektív12
 • 20x optikai zoom és 30x Clear Image zoom 4K-hoz / 40x HD-hoz13
 • 1/2.5 típusú Exmor™ R CMOS képszenzor14 és BIONZ X™ képfeldolgozó motor, mely gyenge fényviszonyok közt is kiváló képminőséget biztosít
 • Magas bitrátájú rögzítés (100Mb/s az XAVC S™ 4K-nál, 50Mb/s a XAVC S HD-nál)15
 • Gyors, intelligens AF a gyors és pontos képkészítés érdekében
 • Három mikrofonfejes mikrofonkialakítás a fejlett hangminőségért16
 • Flip-képernyő a szelfik készítéséhez
 • Hosszú üzemidejű akkumulátor (235 percnyi folyamatos rögzítés a mellékelt egységgel) és áramellátás az AC adapteren keresztül.
 • Highlight Movie Maker szoftver, mellyel a videokamerán belül, utómunka és vágás nélkül készíthetők rövidfilmek 4K és HD felbontásban. Az okostelefon segítségével az MP4 fájlok könnyedén megoszthatók a közösségi médiaoldalakon.

Elérhetőség
Az FDR-AX43 2020 júniusában érkezik meg Európába.

A termékkel kapcsolatos bővebb információk itt találhatók.

1 A mikrofonhoz csatlakoztatott szélvédő használatával csökkenthetők a szél által okozott zajok

2 A képstabilizációs szög és a széles látószög a zoomtartomány végén, Active Mode-ban elérhető

3 A képstabilizációs szög és a széles látószög a zoomtartomány végén, Active Mode-ban elérhető

4 Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges a XAVC S formátumú videók rögzítéséhez. A 100mbps bitrátájú mozgóképek rögzítéséhez UHS-I (U3) SDHC/SDXC memóriakártya szükséges.

5 Csatlakoztassa a terméket egy HDR (HLG) kompatibilis Sony TV-hez USB kábel segítségével a HDR filmek megjelenítéséhez

6 Köztes felvételek esetén a Wi-Fi nem használható     

7 Time-lapse filmek asztali számítógépen készíthetők

8 Hangrögzítés nem elérhető. Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges

9 PAL mód használata esetén. A menüben választható PAL vagy NTSC mód

10 Használatához az Imaging Edge Mobile alkalmazás szükséges

11 3840x2160 felbontás

12 35mm-es objektívvel egyenértékű, 16:9 aránnyal, amennyiben a “SteadyShot” funkció “Alapértelmezett” vagy “Kikapcsolva” állapotban van.

13 Amennyiben a SteadyShot funkció “Aktív” vagy “Intelligens aktív” állapotban van.

14 16:9-es képarány.

15 A XAVC S 4K 60 mpb/s és az XAVC S HD 50 mbp/s rögzítéshez Class 10 vagy magasabb szintű SDXC/SDHC memóriakártya szükséges. A XAVC S 4K 100 mbp/s felvételhez UHS-I U3 vagy magasabb szintű SDHC/SDXC memóriakártya szükséges.

16 AVCHD 5.1 videórögzítési mód