A Sony bővíti a vlogging termékcsaládját az új ZV-1F-fel

A Sony a mai napon jelentette be az új vlog kamerát, a ZV-1F-et. A kreatív erővel, a könnyen használható vlog funkciókkal, a fejlett csatlakozási lehetőségekkel, és a környezetbarát megoldásokkal kiváló választás olyan vloggerek és tartalomgyártók számára, akik minőségi fényképeket és videófelvételeket szeretnének készíteni. A zsebbe illeszkedő kamerát a Sony legújabb technológiájával optimalizálták, hogy kiemelkedő tartalmat lehessen vele gyártani.

ZV-1F fő tulajdonságok:

 • Rögzített ultra wide-angle 20 mm F2.0 elsődleges objektív szelfik készítéséhez
 • Háttérbokeh és arcfókuszú AE funkciók a modellek kiemeléséhez
 • Bőrtónus optimalizáció Soft Skin Effect lehetőséggel
 • Precíziós fókusz és Eye AF emberek és állatok fényképezéséhez
 • Active Mode (elektronikus) képstabilizáció videófelvételeknél
 • Creative Look alapbeállítások a rendhagyó vizuális önkifejezés érdekében
 • Kreatív megoldásokat támogató Slow motion és Quick motion lehetőségek
 • Product Showcase Setting termékbemutatókhoz
 • Hatékony érintőképernyős lehetőségek Touch Zoom és Step Zoom funkcionalitással
 • Kristálytiszta hangfelvétel 3-kapszulás mikrofonnal és szélvédő opcióval
 • 4K 30p /FHD 120p
 • Egyszerű okostelefon csatlakozási lehetőség, ami támogatja a közösségi oldalakra való adatátvitelt
 • Környezetbarát megoldások az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében

„A kisméretű ZV-1F vlog kamerát a tartalomgyártói igényeket előtérbe helyezve terveztük", mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe Digital Imaging divízió termékmarketingért felelős igazgatója. „A fogyasztóknak magas minőségű tartalmakra van igénye, a tartalomgyártóknak pedig szükségük van olyan, minden-az-egyben kamerás megoldásokra, amellyel által kreatív megoldásokkal készíthetnek kiváló minőségű tartalmakat, mindeközben könnyedén megoszthatják azokat, vezetékek nélkül. Büszkék vagyunk a ZV-1F-be sikeresen beépített környezetbarát megoldásokra is, ugyanis a Sony számára továbbra is kiemelten fontos a fenntarthatóság."

Emeld magasabb szintre a kreativitásod
A ZV-1F-et úgy tervezték, hogy az alany minden esetben kiemelkedjen a környezetből. Az ultraszéles 20mm-es elsődleges lencse biztosítja a minőségi szelfik készítését, a széles látómezőnek köszönhetően pedig a háttérből is több látszik. A vlogkamera háttérbokeh funkcióval is rendelkezik állóképek és videók felvételei esetén, így még jobban ki lehet emelni az alanyt, és lehetőséget teremt a lágyabb megjelenítésre is.

A bőrtónust videók és állóképek esetében egyaránt javítja a 'Soft Skin Effect' opció, ami nemcsak csökkenti a ráncokat a videófelvételeknél, hanem természetes bőrtónus effektust is létrehoz az állóképekhez. Felvételek készítésénél a Face Priority AE automatikusan igazítja a fényerőt, így az arcok minden esetben, még a fény változásával is ideális beállításokkal fényképezhetők. A ZV-1F kimagaslóan precíz fókusszal és Eye AF opcióval rendelkezik, amelynek köszönhetően az autofókusz az emberek és az állatok fényképezése esetén is kitartóan az arcra és a szemekre fókuszál, mindezt anélkül, hogy más alanyok megzavarnák a rendszert. A felhasználók könnyedén tudnak váltogatni az alanyok között a kamera érintőképernyőjével.

Sőt, videófelvételnél elérhető az elektronikus Active Mode által a képstabilizálás, így még gyaloglás közben is stabil és zavartalan a felvétel.

Az újonnan elérhető Creative Look funkció által több olyan alapbeállítást lehet használni, amelyeknek köszönhetően az állóképek és a videók atmoszférája, tónusa, fényereje és színmélysége is változtatható. Az összesen 10 különböző móddal magasabb szintre emelhető a kreativitás, és a felhasználóknak arra is lehetősége van, hogy szerkesztés nélkül publikálják a tartalmaikat.

A ZV-1F rendelkezik S&Q móddal, amivel slow motion módban ötszörösen lassított sebességen, quick motion módban pedig hatvanszor gyorsabb hyper lapse sebességen lehet elérni a kívánt hatásokat.

Egy egyszerű és kompakt vlog eszköz
A ZV-1F kamerát új tervezték, hogy a rendkívül könnyű használatot tartották szem előtt, így a vloggerek a felvételekre összpontosíthatják a figyelmüket, és nehézségek nélkül, intuitívan használhatják az eszközt. A mindössze nagyjából 229g tömegű, kompakt kamera elég könnyű a mindennapos használathoz, és gyakorlatilag bárhová szállítható. Rendelkezik egy Vari-Angle LCD érintőképernyővel is, amely funkciói és beállításai, köztük a zoom lehetőségekkel, érintéssel állíthatóak, így ennek használata ösztönös a felhasználók számára.

Az új vlog kamera Bokeh Switch gombjának köszönhetően gyorsan lehet ki- és bekapcsolni a háttér-homályosítást, annak megfelelően, hogy a felhasználó kiemelné az arcokat állókép és videó felvétele esetén egyaránt. Emellett rendelkezik Product Showcase beállítással is, amely lehetőséget biztosít, hogy váltogatható legyen a fókusz az arcok és a termékek között – ez az opció tökéletes kritikák, beszámolók készítéséhez.

A ZV-1F késleltető funkcióval és felvételi lámpával is rendelkezik, amelyek még egyszerűbbé teszik a videós tartalmak felvételét.

Kapcsolódás és kiegészítők
Az új ZV-1F vlog kamerát az okostelefonokkal való használathoz optimalizálták. Az Imaging Edge Mobile Plus™, a Sony új okostelefonos applikációjával a kamera Bluetooth-on és Wi-Fi-n keresztül is csatlakoztatható fényképek és videók küldéséhez. A rögzített tartalmakat könnyedén át lehet küldeni az okostelefonra, majd onnan feltölteni a közösségi oldalakra. A felhasználóknak még arra is van lehetősége, hogy felvétel közben megjelöljék azokat a tartalmakat a shot marks funkcióval, amelyeket később szeretnének megosztani a közösségi platformokon. Emellett 15, 30, és 60 másodperces jelölt klipeket közvetlenül fel lehet tölteni a közösségi oldalakra anélkül, hogy szükség lenne előzetes szerkesztésre és vágásra.

Az Imaging Edge Mobile Plus™ applikáción keresztül a felhasználók elérik a kamera beállításait, így a dátum, idő, és a helyszín mellett a szoftverfrissítések és a használati útmutatók is elérhetők. Az applikáció által távirányítható a ZV-1F, illetve látható a kamera akkumulátorára és tárhelyére vonatkozó információ is.

A ZV-1F magas minőségű live-streaming eszközként is használható. A megfelelő videókonferencia applikációval vagy hasonló szoftverrel a ZV-1F kiváló teljesítményű webkameraként is funkcionálhat, ha a felhasználók USB-vel csatlakoztatják számítógéphez vagy okostelefonhoz.

A ZV-1F kompatibilis a GP-VPT2BT vezeték nélküli távvezérlő markolattal, amelynek köszönhetően vezeték nélkül irányítható a zoom, a felvételi és egyéb beállítások, illetve mini tripoddá is alakítható a stabil kéz nélküli felvételek készítéséhez. A vakupapucshoz külső mikrofon is csatlakoztatható a tiszta hangfelvételek készítése érdekében.

A fenntartható jövő támogatása
A ZV-1F kamerát a fenntartható jövő biztosítása érdekében környezetbarát megoldásokkal és technológiával tervezték. A kamera újrahasznosított anyagok, köztük SORPLAS™ felhasználásával készült, illetve a kiegészítők, köztük az újonnan fejlesztett szélvédő is, amelyet a magas teljesítményt szem előtt tartva alakítottak ki. A csomagolások növényi alapú, nem szőtt anyagokból készülnek, hogy csökkenjen a csomagoláshoz felhasznált műanyag mértéke.

Árazás és elérhetőség
Az új ZV-1F 2022 októberétől lesz elérhető a Sony viszonteladóinál.