A Sony bemutatja az új ZV-E10 cserélhető objektíves vlog kameráját

A Sony bejelentette az Alpha-sorozat első cserélhető objektíves vlogger kameráját, az új ZV-E10-et. A kezdetektől fogva vlogolásra és vloggerek számára tervezett kamera ötvözi a Sony fejlett képalkotó technológiáját a széleskörű kezelhetőséggel és a kifejezetten videósok számára optimalizált egyedi funkciókkal.

A ZV-E10 lelke a 24,2 megapixeles (kb. effektív) APS-C Exmor™ CMOS érzékelő és a BIONZ X képfeldolgozó motor, amely kiváló minőségű képeket készít nagy érzékenységgel, részletes textúraábrázolással és gyönyörű, természetes bokeh-vel. Emellett a ZV-E10 tartalmazza a népszerű ZV-1 digitális fényképezőgépben bemutatott közkedvelt vlog-specifikus funkciókat, köztük a "Background Defocus1 " funkciót, amely könnyedén tud váltani az elmosódott (bokeh) és az éles háttér között, valamint a "Product Showcase Setting"2  módot, amely lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép automatikusan átállítsa a fókuszt az alany arcáról a kiemelt objektumra.

"A Sony első cserélhető objektíves vlog kamerájának, a ZV-E10-nek a bevezetésével izgatottan várjuk, hogy kiszolgáljuk a tartalomgyártók növekvő igényeit" - mondta Yang Cheng, a Sony Europe digitális képalkotásért felelős alelnöke. "Az új ZV-E10 egy nagyobb érzékelős, cserélhető objektíves kamera sokoldalúságát és a kiváló képminőségét ötvözi a kifejezetten vlogoláshoz tervezett felhasználóbarát funkciókkal, így ideális eszköz azon videósok számára, akik korszerűbb felszerelésre szeretnének váltani.”

A pehelykönnyű (kb. 343g3) ZV-E10-et elsősorban videózásra tervezték, ezért is rendelkezik népszerű, oldalra nyitható, változtatható szögű LCD képernyővel, amely lehetővé teszi az alkotók számára, hogy külső mikrofonokat csatlakoztassanak a kamera tetejére. Ez egyszerűbbé teszi a beállítást, miközben a felhasználók továbbra is láthatják a képernyőt szelfi-módban, magas és alacsony szögből egyaránt.

A képernyőn kívül a ZV-E10 számos más, kifejezetten a vlogoláshoz tervezett, könnyen használható funkciót is tartalmaz, köztük a kamera tetején található új üzemmódgombot, amellyel az alkotók egyetlen érintéssel könnyedén válthatnak az állókép/film/lassított és gyors üzemmódok között.

Az új kamera olyan fejlett videófunkciókat is tartalmaz, mint a 4K (QFHD: 3840 x 2160) videofelvétel és a magas felbontású lassított felvétel (FHD 120p)4. Az aktív üzemmóddal5 ellátott elektronikus képstabilizátor is rendelkezésre áll, amely stabil videofelvételt biztosít még sétálva és kézből történő felvételkészítés közben is. Továbbá a ZV-E10 fejlett AF (autofókusz) technológiája gyors, pontos AF-et biztosít kiváló követési teljesítménnyel, valamint kiváló minőségű hanggal a tiszta hangfelvételhez.

Sony Vlog Challenge verseny
Ezzel a bejelentéssel együtt a Sony második alkalommal rendezi meg Sony Vlog Challenge versenyét, amely arra ösztönzi a résztvevőket, hogy készítsenek olyan vlogot, amely bemutatja, miért rajonganak a legszenvedélyesebben és leglelkesebben. A nevezési időszak 2021. július 27. és szeptember 27. között tart az európai videókészítők számára. A verseny hivatalos szabályai itt érhetőek el.

Kreatív sokoldalúság

Cserélhető objektíves fényképezőgép a kibővített kreatív önkifejezéshez
A ZV-E10 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kibővítse kreatív kifejezésmódját azáltal, hogy minden felvenni kívánt jelenethez az ideális objektívet használja. A Sony E-bajonettes objektívek széles választéka lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kreatív elképzeléseik alapján válasszák ki a tökéletes objektívet.

Fejlett autofókusz
A Sony iparágvezető AF technológiája lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a fókuszálást a fényképezőgépre bízza, így a felhasználóagára a felvétel megalkotására koncentrálhat. A ZV-E10 gyors hibrid AF és a videókhoz a valós idejű Eye AF6 Real-time Tracking technológiával7 lehetővé teszi, hogy a kamera nyomon kövesse az alany arcát és szemét még a menet közbeni felvételek készítése közben, akár kihívásokkal teli környezetben is. A felhasználó testre szabhatja a fényképezőgép AF-beállításait is, például az AF-átmeneti sebességet és az AF-témaeltolódási érzékenységet, hogy a kreatív preferenciáinak megfelelően választhasson a gyors vagy a lassú fókuszálás között.

Emellett a ZV-E10 Touch Focus funkciója lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy intuitív módon, a képernyő egyszerű megérintésével állítsa be a fókusz pozícióját. A felhasználó egyetlen érintéssel azonnal áthelyezheti a fókusz pozícióját a kép perifériáján belül bárhova. Ez a funkció állókép és videó üzemmódban egyaránt elérhető.

Kiváló minőségű hang
A Sony piacvezető technológiájának köszönhetően a ZV-E10 kristálytiszta hangfelvételt készít, amely tisztán rögzíti a beszélő hangját a beépített háromkapszulás mikrofonnak és a mellékelt szélzaj csökkentőnek köszönhetően, amely nagymértékben csökkenti a felvételbe beszűrődő szélzajt. A kibővített audio lehetőségekhez a ZV-E10 tartalmaz egy digitális audio interfészt a Multi Interface (MI) Shoe Cap-en keresztül, valamint egy mikrofoncsatlakozót külső mikrofon csatlakoztatásához. A fejhallgató-csatlakozó beépítése lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy fejhallgatót csatlakoztasson a hangfelvételek pontos monitorozásához. A hangkimenet időzítése Live vagy Lip Sync funkcióra is beállítható.

Fókuszban az alany
Különböző, drámai fényváltozásokkal járó környezetekben a felhasználó biztos lehet abban, hogy a ZV-E10 automatikusan korrigálja az expozíciót, hogy az alany arca ne legyen túl- vagy alul exponálva, az eredeti Face Priority AE (automatikus expozíció) algoritmus segítségével, amely gyors AE átmenetekre képes. Ez lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép felismerje az alany arcát, és úgy állítsa be az expozíciót, hogy az arc optimális fényerővel jelenjen meg, még akkor is, ha a szelfifotózás extrém fényváltozásokkal járó körülmények között zajlik, és abban az esetben is, ha az alany arca egy pillanatra elfordul a kamerától. Emellett a fényképezőgép a népszerű ZV-1-ben bemutatott fejlett színskálázást is alkalmazza, hogy optimalizálja a bőrtónusokat bármilyen alanyhoz, állóképes és videós módban egyaránt.

Élvonalbeli videófunkciók:

  • Belső 4K videofelvétel a teljes pixelkiolvasás révén, pixel binning nélkül8
  • Nagy bitsebességű XAVC S™ kodek9 100Mbps sebességgel 4K rögzítéskor és 50Mbps sebességgel Full HD rögzítéskor
  • Lassú és gyors mozgatás10
  • Nagy sebességű Full HD felvétel 120 kép/mp sebességgel11
  • Intervallumfelvétel12 a lenyűgöző timelapse videókhoz13
  • Hibrid Log-Gamma (HDR)14 / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

A ZV-E10 egyedülálló jellemzője a zoomkar, amely képes optikai zoomot működtetni a power zoom objektívekkel és Clear Image zoomot az elsődleges objektívekkel. Ha a kamerát elsődleges objektívvel párosítja, a felhasználó a teljes 4K videófelbontás megőrzése érdekében a videófelbontás csökkenése nélkül zoomolhat. A felhasználó 8 zoomsebesség-beállítás közül is választhat a kreatív rugalmasság érdekében.

A ZV-E10 hosszú akkumulátorteljesítménnyel rendelkezik, amely egy teljes feltöltéssel akár 125 perc vagy 440 kép15 rögzítéséhez is elegendő töltöttséget biztosít, így a felhasználó hosszú ideig készíthet felvételeket. Beltéri felvételek készítésekor az olyan váltakozó áramú tápegységek, mint az opcionális AC-PW20AM, biztosíthatják az áramellátást, így a felhasználó folytathatja a felvételt, és nem kell aggódnia az akkumulátor fogyasztása miatt.  A tápellátás USB Type-C® csatlakozón keresztül is működik, ezáltal a videókamerát külső akkumulátorok is táplálhatják akár útközbeni felvételek készítésekor is. A kamera akkumulátorának kímélése érdekében a ZV-E10 változtatható szögű LCD-képernyője lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a panel bezárásával energiatakarékos üzemmódba16 helyezze a kamerát, és a panel kinyitásával azonnal fényképezzen.

Maradjon kapcsolatban

Livestreaming
A ZV-E10 kiváló minőségű webkameraként vagy élő streaming-kameraként is használható, ha csatlakoztatjuk egy PC-hez vagy okostelefonhoz17, így a streaming közben nagyobb mobilitást biztosít további szoftverek használata nélkül. A funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kihasználja a ZV-E10 kiváló képminőségét és kristálytiszta hangját, valamint az Face Priority AE és a Soft Skin Effect funkciót livestream vagy videohívás közben. A ZV-E10 támogatja az USB kamerákhoz használt szabványokat, mint például az UVC (USB Video Class) / UAC (USB Audio Class). A ZV-E10 azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók a hosszabb használat érdekében livestream közben USB-kábelen keresztül tápegységhez csatlakoztassák a kamerát. A további kényelem érdekében a felhasználó hozzárendelheti ezt a funkciót egy egyéni gombhoz a streaming azonnali elindításához.

Egyszerű adatátvitel
A Sony Imaging Edge Mobile alkalmazással18, a felhasználók a kiválasztott képeket és videofájlokat Wi-Fi-n keresztül mobilkészülékre vihetik át. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára a RAW képfájlok átvitelét is. Miután a fényképezőgépet párosították az Imaging Edge Mobile alkalmazással, a fájlok helyadatai lekérdezhetők és rögzíthetők a mobilkészülékről. A felhasználók a fényképezőgépben lévő SD-kártyáról Bluetooth-on keresztül akkor is átvihetnek fájlokat egy okostelefonra (mobileszközre), ha a kamera ki van kapcsolva19.

Árak és elérhetőség
Az új ZV-E10 fekete és fehér színben lesz elérhető 2021 augusztusától.

A ZV-E10 kamerát és az E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS power zoom objektívet tartalmazó új készlet szintén 2021 augusztusától lesz elérhető a Sony hivatalos európai márkakereskedőinél.

A ZV-E10 részletes termékinformációi ezen a linken elérhetők.

Az új objektív termékvideója az alábbi linken érhető el: https://youtu.be/iUkHhlVYO8k

A Sony Vlog Challenge kihívással kapcsolatos további információk ezen a linken érhetők el.

Exkluzív történetek, videók és a Sony legújabb fényképezőgépeivel és Alpha™ termékeivel készült izgalmas tartalmak várják az érdeklődőket a https://www.sony.hu/alphauniverse weboldalon. A Sony 22 nyelven elérhető európai központi fotós oldalán megtalálhatók a termékekkel kapcsolatos újdonságok, a legfrissebb pályázatok és a Sony rendezvényeinek folyamatosan frissített listája országonként.

*VÁSÁRLÁS VAGY FIZETÉS NEM SZÜKSÉGES. A Sony Vlog Challenge szervezője Európában a Hollandiában bejegyzett Sony Europe B.V., melynek székhelye: The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Egyesült Királyság (“Sony”). A verseny nem az Instagram és a YouTube szervezésében vagy lebonyolításában zajlik, abban az Instagram és a YouTube sem szponzorként, sem adminisztrátorként nem vesz részt. A versenyben a résztvevő országok 16 éven felüli, Instagram-fiókkal rendelkező polgárai vehetnek részt. A verseny hivatalos szabályai az alábbi linken érhetők el: https://www.sony.net/united/sonyvlogchallenge/europe/en/

1 A Background Defocus a C1 gombra rendelt funkció megnevezése. A Bokeh Switch Defocus / Clear mód rekesznyílás értékei az alábbiak: Filmek: [Background Defocus: Defocus] legszélesebb rekesznyílás; [Background Defocus: Clear] F8-11, automatikusan szabályozva F8 és F11 között a környezettől függően. Állóképek: [Background Defocus: Defocus] legszélesebb rekesznyílás; [Background Defocus: Clear] F11. Az F értékek nincsenek megjelenítve filmek és állóképek esetén.
2 Product Showcase Setting aktiválása esetén a képstabilizáció bekapcsolva marad.
3 Akkumulátor és memóriakártya elérhető tartozék.
4 Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges a XAVC S formátumú videók rögzítéséhez. A 100mbps bitrátájú mozgóképek rögzítéséhez UHS-I (U3) SDHC/SDXC memóriakártya szükséges.
5 Kisebb képlevágás Active Mode-ban. Standard beállítás javasolt 200mm-es vagy nagyobb fókusztávolság esetén. Az Aktív Mód nem elérhető 120 (100) vagy nagyobb képkocka/másodperces rögzítés során, beleértve az S&Q módot.
6 Filmfelvétel közben a valós idejű állati Eye AF nem elérhető.
7 Tracking” a menüben
8 24p-s felvétel esetén, bekapcsolt/Standard képstabilizáció mellett.
9 Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges a XAVC S formátumú videók rögzítéséhez. A 100mbps bitrátájú mozgóképek rögzítéséhez UHS-I (U3) SDHC/SDXC memóriakártya szükséges.
10 Hangrögzítés nem elérhető. Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges
11 Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges a XAVC S formátumú videók rögzítéséhez. A 100mbps bitrátájú mozgóképek rögzítéséhez UHS-I (U3) SDHC/SDXC memóriakártya szükséges.
12 Köztes felvételek esetén a Wi-Fi nem használható 
13 Timelapse felvételek készítése asztali számítógépen lehetséges
14 Csatlakoztassa a terméket egy HDR (HLG) kompatibilis Sony TV-hez USB kábel segítségével a HDR filmek megjelenítéséhez
15 CIPA szabvány szerint.
16 Ezen modell esetében a képernyő irányától (befelé vagy kifelé) függetlenül lehet felvételeket készíteni a képernyő kinyitásával.
17 Az asztali számítógép vagy az okostelefon operációs rendszere kompatibilis kell legyen az UVC/UAC funkcióval. Az Xperia 1 II és az Xperia 5 II esetében Android 11 vagy frissebb rendszer esetén megerősített a kompatibilitás. További okostelefonok esetén a kompatibilitás a gyártói specifikációk függvénye. A kereskedelmi forgalomban elérhető USB kábel segítségével csatlakoztatható az USB Type-C porthoz.
18 Imaging Edge Mobile version 7.5.1-es vagy frissebb verziója szükséges.
19 „A „Power off connection’ funkciónak bekapcsolva kell lennie a kamera okostelefon beállításai között, a kamera és az okostelefon Bluetooth párosítása szükséges.