A Sony bemutatja a vlogoláshoz tökéletes ECM-G1 puskamikronfonját

A Sony bemutatja új, kisméretű és pehelykönnyű ECM-G1 mikrofonját, amely kiváló minőségű hangrögzítéssel javítja a videófelvételek minőségét. A környezeti hangok kiszűrésével és a tiszta frontális hanggyűjtéssel a felhasználók kivételes hangminőséget élvezhetnek a tartalmak rögzítésekor.

A videófelvételek színvonalának növelése kiváló minőségű hangrögzítéssel
A tiszta, jó minőségű hang fontos szerepet játszik a videós tartalmak rögzítésekor. Az ECM-G1-t nagy átmérőjű (kb. 14,6 mm) mikrofonkapszulával látták el, amely a külső zajok kiszűrése segítségével tiszta hangrögzítést biztosít, ezáltal jelentősen javítja a videókészítés minőségét.

Az ECM-G1 tökéletes mikrofon vlogoláshoz, hiszen szélvédője segítségével minőségi felvételek és tiszta hangok készíthetőek kültéren is, emellett a szerkezetét is úgy optimalizálták, hogy a rezgéscsillapítóknak köszönhetően képes legyen csökkenteni a frekvenciavibrációs zajt. Multi Interface (MI) aljzattal ellátott Sony fényképezőgéphez csatlakoztatva a kábel nélküli kialakítás még a kábel által okozott vibrációs zajt is képes kiszűrni.

Környezeti hangok kiszűrése és tiszta frontális hangrögzítés
A tiszta hangrögzítést a kamera előtt található szuperkardioid és a környezeti hangok1 kiszűrése biztosítja, így az eszköz kizárólag a kívánt hangot rögzíti – nagyszerű választás vlogfelvételek készítéséhez. Az ECM-G1 beltéri felvételek készítésekor is rendkívül hatékonyan csökkenti a falakon keresztül visszaverődő hangokat és utózengéseket, ami tiszta beszédhangot eredményez.

Kiváló hangminőség bárhol, bármikor
Az MI aljzat funkció nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé az akkumulátor- és kábelmentes felvételeknek köszönhetően. Az áramellátás közvetlenül a kamerából érkezik a mikrofonba, így nem okoz gondot az akkumulátor esetleges lemerülése vagy az útban lévő kábelek – még akkor sem, ha a felhasználó a nyitott LCD-monitorral vízszintesen készít felvételeket állítható szögű LCD-monitorral.

Az ECM-G1 egy rendkívül könnyű, mindössze 34 grammos, kompakt mikrofon (méret: 28,0 mm x 50,8 mm x 48,5 mm), így bárhol és bármikor használható.

Végezetül, a könnyebb használat érdekében az eszköz tartozékai közt megtalálható egy rögzítőkábel2 is, a mikrofoncsatlakozó3 pedig számos eszközzel4, például fényképezőgépekkel és okostelefonokkal is kompatibilis, így a felhasználók számára maximális rugalmasságot biztosít felvételek széles skálájához.

Elérhetőség
Az új ECM-G1 2022-ben válik elérhetővé a Sony hivatalos viszonteladóinál.

1 Ez az irányítás egyetlen mikrofonkapszulával alkalmazható, amelynek köszönhetően kis fizikai méret érhető el. Ez lehetővé teszi, hogy a kívánt elülső területről érkező hangot hatékonyabban lehessen rögzíteni, mint egy általános, egyirányú mikrofon esetében. A hanggyűjtő terület elülső kiterjedése szélesebb, mint a szuperkardioid mikrofonoké, viszont általában kompaktabbak.
2 3.5 mm TRS kábel.
3 3.5 mm TRS kábel.
4 A gyártó nem Nem garantálja a kompatibilitást minden termékkel.