A Sony bejelentette a világ első CFexpress Type A memóriakártyáját

A Sony bejelentette a média új generációját – a világ első3 CFexpress Type A memóriakártyáját, 80GB és 160GB verzióban (CEA-G80T és CEA-G160T). A memóriakártyák a Sony TOUGH specifikus kártyáinak kínálatát bővítik. A Sony új CFexpress Type A kártyái gyors átviteli sebességet, nagy tűrőképességet és megbízhatóságot biztosítanak a professzionális és stresszmentes munka érdekében, fotósoknak és tartalomgyártóknak.

Gyors teljesítmény
A CEA-G80T (80GB) és a CEA-G160T (160GB) is a legújabb flash memória technológiákat használja, így akár 700 MB/s írás2 és 800 MB/s1 olvasási sebességre képesek, jelentősen csökkentve a buffer törlési idejét a hatékony és stresszmentes fotózás érdekében. A CFexpress Type A kártya ideális választás nagysebességű, folyamatos fotózáshoz, így a felhasználók akár 1000 tömörítetlen RAW állóképet tudnak elkészíteni. Ezen felül az új Sony Alpha 7S III használatával (mely két dedikált memóriakártya-foglalattal rendelkezik, és UHS-I, valamint UHS-II SDXC/SDHC kártyákkal is kompatibilis) 4k 120 képkocka/másodperc sebességű, magas bitrátájú filmek gyorsított és lassított4 felvételére is alkalmasak.

Hatékony hőelvezető kialakítás
A Sony kiváló hővezető megoldásaihoz hűen az új CFexpress Type A memóriakártyákat hűtőbordákkal látták el, amelyek a kártya külső részére terelik a nagyméretű fájlok átvitelekor keletkező hőt. Ennek köszönhetően a felhasználók hosszú ideig folyamatosan rögzíthetnek videókat,5 akár 4K 120p minőségben is.

Magas tűrőképesség
A Sony TOUGH specifikációihoz hűen az új CFexpress Type A memóriakártyák az értékes adatok védelme érdekében hajlítás- és ütésállóak, így a felhasználók számára nem jelent problémát, ha nehéz körülmények között kell gyakran kártyát cserélni. A korábbi CFexpress kártyákhoz képest a kártyák ütésállósága ötszörös, hajlítás-állósága pedig tízszeres, így kiemelkedő tűrőképességgel rendelkeznek. Ezen felül a specializált felépítésnek köszönhetően IPx7 szabvány szerint vízállók, és IPx5 szabvány szerint (IP57) porállók.

Megbízhatóság
Időnként történnek balesetek. A Sony Memory Card File Rescue6 adathelyreállító szoftvere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy helyreállítsák véletlenül letörölt RAW képeiket és 4K videóikat a memóriakártyáról. Ezen felül a Sony Media Scan Utility7 médiadiagnosztikai szoftvere frissülni fog a CFexpress kártyák támogatása érdekében, így a felhasználók ellenőrizhetik a kártyát, a szoftver pedig figyelmezteti őket, mielőtt az írás/olvasási ciklusok meghaladják a kártya kapacitását.

CFexpress Type A/SD kártyaolvasó
Az új CFexpress memóriakártyákhoz optimalizálva érkezik a CFexpress Type A/SD kártyaolvasó (MRW-G2), amely SuperSpeed USB 10Gbps (USB 3.2 Gen 2) átviteli sebességet biztosít USB Type-C® csatlakozón keresztül, így az alkotók hatékony munkafolyamatot alakíthatnak ki képek, 4K videók és más, nagyméretű adatok átvitele során. A CFexpress Type A kártya a hagyományos médiatároló-eszközökhöz képest 2,8-szoros sebességű adatátvitelt tesz lehetővé. Az MRW-G2 kártyaolvasó CFexpress Type A és SDXC/SDHC (UHS-I és UHS-II) kártyákkal használható.

Elérhetőség
A CFexpress Type A memóriakártyák 2020 szeptemberétől lesznek kaphatók Európában. 

1 2020. júliusáig bezárólag, a Sony felmérései alapján

2 A tényleges teljesítmény használattól és környezettől függ.

3 2020. júliusáig bezárólag, a Sony felmérései alapján

4 10-bites mélységig, 4:2:2 színmélység. All-Intra felvételi módban, lassított felvétel esetén

5 A fényképezőgép teljesítményétől függően

6 Védett tartalmak és játékokkal kapcsolatos adatfájlok esetén az adathelyreállítás nem támogatott. Nem minden adat állítható helyre.

7 MRW-G2 CFexpress Type A/SD kártyaolvasó szükséges a CFexpress Type A kártya diagnosztizálásához. Más gyártók kártyaolvasóinak használata, illetve közvetlen fényképezőképes kapcsolat esetén a diagnózis nem elérhető.