A Panasonic bemutatja az új LUMIX S9-et

A Panasonic büszkén jelenti be a LUMIX S9-et, a LUMIX S sorozat legkisebb és legkönnyebb full-frame, tükör nélküli fényképezőgépét1. A többféle színben - Jet Black, Crimson Red, Dark Olive és Classical Blue külsővel - kapható LUMIX S9 stílusos társ a mindig mozgásban lévő tartalomkészítők számára.

A kb. 24,2 megapixeles full-frame CMOS-érzékelő, amely megegyezik a LUMIX S5II érzékelőjével, és a legújabb képfeldolgozó részletgazdag, természetes tónusú tartalmat rögzít. Ráadásul, a fényképezőgép PDAF (fázisérzékelős autofókusz) funkcióval rendelkezik, amely kiváló témakövetést biztosít, az Active I.S. funkció pedig még kézből történő fényképezés esetén is jelentősen csökkenti a fényképezőgép rázkódásából eredő elmosódást, így a felhasználók bármilyen helyzetben magabiztosan fényképezhetnek.

A LUMIX S9 lehetővé teszi az alkotók számára azt is, hogy a népszerű REAL TIME LUT funkcióval a fényképezőgép vázán található új, "LUT" gomb segítségével könnyedén élvezhessék a népszerű, klasszikus vagy egyedi színstílusokat a kamerán belül.

Ezenkívül az új LUMIX Lab alkalmazással az alkotók egyedi LUT színfájlokat fejleszthetnek saját okostelefonjukon. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók könnyedén létrehozhatják és megoszthatják egyedi fényképeiket és videókat anélkül, hogy utólagos számítógépes szerkesztésre lenne szükségük, így tovább bővülnek a kreatív lehetőségek. Az új alkalmazással még gyorsabb az adatátvitel a fényképezőgép és az okostelefon között.

A LUMIX S9 bevezeti az új MP4 Lite felvételi formátumot. Az Open Gate 4:2:0 10 bites, 30p/25p formátumban történő felvételkészítéssel az alkotók kiváló minőségű videókat rögzíthetnek az okostelefonok számára optimális formátumban, és a LUMIX Lab alkalmazással könnyedén átméretezhetik a képarányokat a közösségi média igényeinek megfelelően. Ennek az új, egyszerűsített szerkesztési munkafolyamatnak köszönhetően a tartalomkészítők útközben is könnyedén készíthetnek felvételeket és oszthatják meg azokat.2

A Panasonic célja, hogy a LUMIX S9 segítségével új, élvezetes fotózási élményt kínáljon az alkotóknak, zökkenőmentessé és felhasználóbaráttá téve az utat a pillanat megörökítésétől a világgal való megosztásig.

A LUMIX S sorozat első kompakt modellje, amely a kisméretű és könnyű testet kiváló képminőséggel ötvözi.

 • A kompakt és könnyű váz súlya körülbelül 403g3
 • A kb. 24,2 megapixeles, full-frame CMOS-érzékelő és a legújabb képfeldolgozó erőteljes képalkotási teljesítményt nyújt.
 • Továbbfejlesztett, valós idejű témafelismerés AF PDAF (fázisérzékelős autofókusz) funkcióval a pontosabb témakövetési teljesítmény érdekében.
 • A kategória vezető képstabilizáló technológiája: 5 tengelyes Dual I.S.2 (6,5 fokozat4), Body I.S. (5 fokozat5) és Active I.S. kompenzálja a fényképezőgép rázkódását, amikor járás közben fényképez. A perspektivikus torzításkorrekcióval és az E-Stabilization (Video) funkció High módjával most még stabilabb felvételek készíthetők menet közben is.
 • Új, okostelefonra optimalizált MP4 Lite formátum Open Gate videomóddal
 • Szabadon elforgatható hátsó képernyő a rugalmas felvételkészítéshez minden szögből

Új LUMIX Lab alkalmazás a könnyed csatlakozásért

 • Fényképek és videók nagy sebességű átvitele fényképezőgépről okostelefonra.
 • Lehetővé teszi a felhasználók számára az egyedi LUT-fájlok egyszerű létrehozását és okostelefonról a fényképezőgépre történő átvitelét, hogy mindenki kedvenc színváltozataival dolgozhasson.
 • A népszerű alkotók LUT-jai is letölthetők és használhatók az alkalmazásból.
 • Gyorsan és egyszerűen szerkeszthető, közösségi médiamegosztásra optimalizált MP4 Lite videófájlok.

REAL TIME LUT a kreatív kifejezés még szélesebb tárháza

 • Teljesen testre szabható LUT színfájlok tölthetők a kamerára a kreatív felvételek készítéséhez
 • Külön LUT gomb a fényképezőgép vázán a LUT beállítások közvetlen eléréséhez
 • Hozzáadott átláthatóságszabályozás és szemcsézett hatás a még nagyobb kreativitáshoz.
 • Egyszerre akár 2 LUT fájl is alkalmazható

 

1 A LUMIX S sorozaton belül, 2024. május 22-i állapot szerint
2 A teljes idő, amely egy JPEG-fotó vagy egy MP4 (Lite) módban felvett 5 másodperces rövid videó átviteléhez szükséges egy iOS-támogatott okostelefonra a LUMIX LAB alkalmazással, videó esetén beleértve a vágást és a közösségi médiába való közzétételt. A tanulmány a Panasonic szabványai szerint készült. Az eredmények a hálózati lefedettségtől függően változhatnak.
3 Vázsapka és sarufedél. Vázsapka nélkül. A vázsapka, a sarufedél, az akkumulátor és az SD-memóriakártya együttes tömege körülbelül 486 g.
4 A CIPA szabvány alapján (függőleges/vízszintes elfordulás: fókusztávolság f=200 mm) az S-E70200 használatakor.
5 A CIPA szabvány alapján (függőleges/vízszintes elfordulás: fókusztávolság f=60 mm) S-R2060 használatakor.