A Canon öt sokoldalú 4K videokamerát dob piacra

A mai napon a Canon Europe négy professzionális videokamerát – az XA65, XA60, XA75 és XA70 videokamerát – dob piacra a prosumer LEGRIA HF G70 videokamerával együtt. Az új videokamerák a legkülönfélébb felhasználási célokra alkalmasak, legyen szó dokumentumfilmek készítéséről, vállalati rendezvények megörökítéséről vagy oktatási célra történő felhasználásról. Ezek a modellek kivételes 4K minőségű tartalom rögzítésére és USB-C-n1 keresztüli HD UVC streamingre képesek, továbbfejlesztett autofókusz és arcfelismerő funkcióval rendelkeznek, és professzionális teljesítményt nyújtanak. Mindegyikük lehetővé teszi az MP4 formátumú rögzítést, míg a négy professzionális videokamera a műsorszóró alkalmazások támogatásához XF-AVC rögzítéssel rendelkezik.

Kiváló minőségű 4K rögzítés
A Canon kompakt videokamerák termékcsaládjával a tartalomkészítők bármilyen forgatókönyv esetén könnyedén készíthetnek lenyűgöző 4K felvételeket. A DIGIC DV6 képfeldolgozó processzorral működő, 1/2.3" típusú CMOS-érzékelőt, illetve 1.0" típusú CMOS-érzékelőt használó XA65/XA60 és XA75/XA70 kamerák 4K UHD és Full HD felvételek készítésére alkalmasak a kiváló HD-minőséget biztosító túlmintavételezéssel, így a felvételek széles skálájához jelentenek tökéletes választást. A Canon intelligens optikai kialakításával párosítva ezek a videokamerák lenyűgöző zoomfunkcióval rendelkeznek, s mindez egy könnyű kameravázban. 35 mm-rel egyenértékű fókusztávolság elérésével az XA65/XA60 20-szoros optikai zoomot, az XA75/XA70 pedig 15-szörös zoomot kínál. Minden professzionális modell támogatja a 40-szeres digitális zoomot, amely XA65/XA60 esetén 800-szorosra, XA75/XA70 esetén pedig 600-szorosra bővül. A kifogástalan videókészítési lehetőségek mellett ezek a modellek az új, nagyméretű, 3,5 hüvelykes érintőképernyős LCD-monitor és a nagy felbontású okuláris dönthető elektronikus kereső (EVF) funkció révén szintén megkönnyítik a kezelhetőséget.

Precíziós fókusz, stabil felvételek
A Canon precíziós AF-rendszerével az XA65/XA60 és az XA75/XA70 garantálja, hogy a tartalomkészítők precízen rögzíthetik az adott témát, és könnyedén követhetik az eseményeket. A Dual Pixel CMOS AF funkciónak köszönhetően az XA75/XA70 modellek gyors és pontos fókuszálásra képesek, ami a Dual Pixel fókuszvezetési funkcióval párosulva megkönnyíti a témára való kézi fókuszálást. Az XA65/XA60 termékcsalád fejlett hibrid AF-rendszert alkalmaz, amely még gyenge fényviszonyok között is pontos fókuszálást biztosít. Mindegyik modell állítható fókuszálási sebességet kínál a gyors vagy egyenletes AF-hez, amely a 3,5 hüvelykes LCD-kijelzőn keresztül is vezérelhető, így a kamera kezelői egyetlen AF-pont megérintésével könnyedén beállíthatják a fókuszt. A még nagyobb pontosság és kényelem érdekében - különösen olyan forgalmas környezetben, ahol a kezelőknek a témát a felvételen kell tartaniuk - az arcfelismerő AF és az arckövetés funkció is elérhető. Mindegyik készülék kézi fókusszal rendelkezik, amelyet vagy a fókusz/zoomgyűrűvel, vagy az XA75/XA70 objektívjén lévő vezérlőgyűrűvel lehet beállítani. Az 5-tengelyes képstabilizátor segítségével ezek a modellek stabil, rázkódásmentes felvételeket készítenek.

Sokoldalú rögzítési formátumok
Az XA65/XA60 és XA75/XA70 számos rugalmas rögzítési lehetőséggel rendelkezik, így zökkenőmentesen illeszkedik a professzionális munkafolyamatokba, legyen szó akár XF-AVC 4K UHD 160Mbps 25P sebességgel történő rögzítésről sugárzáshoz, vagy egy kisebb, jobban kezelhető MP4 4K UHD 150Mbps 25P sebességgel történő rögzítésről. A számos speciális rögzítési lehetőséggel, köztük a lassított és gyorsított mozgatással, a képernyőn megjelenő felvételekkel (amelyek a dátumot és az időt a videoképbe ágyazzák), valamint a sötétben történő felvételrögzítéshez használható infravörös üzemmóddal ezek a videokamerák többféleképpen használhatók. Az egyéni képmenünek köszönhetően egy többkamerás rendszerbe is könnyedén integrálhatók, így a felhasználók a felvételek színét más Canon kamerákhoz is hozzáigazíthatják. A professzionális hangrögzítéshez az XA65/XA60 és az XA75/XA70 két XLR audiobemenettel és 4-csatornás lineáris PCM-mel rendelkezik, amelyeken beállítható a felvételi szint és a bemeneti érzékenység.

Továbbfejlesztett csatlakozási lehetőségek
A Canon új professzionális videokamerái számos csatlakozási lehetőséget kínálnak a nagy felbontású videók egyszerű és gyors továbbítása érdekében. Az XA65/XA60 és XA75/XA70 képes HD videót streamelni UVC-ben USB-Ci révén PC-n keresztül – nagyszerűen alkalmazható az oktatásban vagy olyan templomokban, amelyek egyre gyakrabban kínálnak személyes és virtuális szolgáltatásokat is. Minden modell rendelkezik HDMI-kimenettel, egyidejű biztonsági mentéssel és kettős SD-kártyán keresztül reléfelvétel funkcióval, az XA65 és XA75 pedig további 3G-SDI kimenetet is kínál.

Engedjen teret filmkészítői tehetségének
A LEGRIA HF G70 modell az ambiciózus filmkészítők és dokumentumfilmesek számára tervezett, könnyen kezelhető, ugyanakkor többfunkciós videokamera, mely professzionális felvételek készítésére alkalmas. Az 1/2.3 típusú CMOS-érzékelőt és a kiváló minőségű 20-szoros zoomobjektívet használó videokamera 4K UHD videót rögzít MP4 formátumban és túlmintavételezett HD felvételeket készít a kifogástalan videófelbontás érdekében. A HDMI és az USB-C kimenet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a LEGRIA HF G70 modellt webkamerává alakítsák a kiváló minőségű videohívásokhoz és online tartalommegosztáshoz. További jelenetmódok is rendelkezésre állnak, köztük az éjszakai üzemmód, a képernyőn megjelenő felvétel és az audio jelenetmód, amely a felvételi környezethez hangolt hangfelvételt biztosít.

Ezen videokamerák mellett egy másik termékcsalád is bevezetésre kerül műsorsugárzáshoz és élő produkciókhoz, köztük a CR-N700, a CN8x15 IAS S E1/P1, az EU-V3 és a DP-V2730 modellek. A Canon legújabb PTZ-kamerája, a CR-N700 egy 4K60P 4:2:2 10 bites PTZ-kamera 12G-SDI csatlakoztathatósággal, amelyet csúcskategóriás közvetítések készítéséhez terveztek. A CN8x15 IAS S E1/P1, EU-V3 és az új Cinema EOS firmware frissítés lehetővé teszi, hogy a Canon csúcskategóriás filmkamerái, az EOS C300 Mark III és az EOS C500 Mark II zökkenőmentesen működjenek az élő felvételt készítő munkafolyamatokban. A Canon ma ezenkívül bemutatta a DP-V2730 27-hüvelykes referencia képernyőt, amely tovább erősíti a Canon 4K monitorok kínálatát, és minden igényre megoldást kínál.

Az XA75/XA70, XA65, XA60 és LEGRIA HF G70 modellekkel kapcsolatos további információkért, kérjük, látogasson el a:
https://www.canon.hu/video-cameras/xa65/
https://www.canon.hu/video-cameras/xa60/
https://www.canon.hu/video-cameras/legria-hf-g70/
https://www.canon.hu/video-cameras/xa75/
https://www.canon.hu/video-cameras/xa70/
oldalakra.

Főbb jellemzők – XA75/XA70

 • 1-hüvelykes CMOS-típusú érzékelő és DIGIC DV6 processzor 4K UHD felvételhez
 • 15-szörös optikai zoom 40-szeres digitális zoommal
 • Dual Pixel CMOS AF és arckövetés
 • Kettős XLR audio bemenet 4 csatornás hangfelvétellel.
 • Infravörös felvételkészítés támogatása
 • USB video osztály (UVC) támogatási
 • 3G-SDI (csak az XA75) és HDMI kimenet

Főbb jellemzők – XA65/XA60

 • 1/2.3 hüvelykes CMOS-típusú érzékelő és DIGIC DV6 processzor 4K UHD felvételhez
 • 20-szoros optikai zoom 40-szeres digitális zoommal
 • Kettős XLR audio bemenet 4 csatornás hangfelvétellel.
 • Infravörös felvételkészítés támogatása
 • USB video osztály (UVC) támogatási
 • 3G-SDI (csak az XA65) és HDMI kimenet

Főbb jellemzők – LEGRIA HF G70:

 • 4K UHD 1/2.3 típusú CMOS érzékelő
 • Kiváló minőségű 20-szoros zoom objektív
 • USB-C kimenet streaminghez
 • Hibrid AF
 • Túlmintavételezett HD feldolgozás

1 USB-C-n keresztül nem támogatott audio kimenet.