Bemutatja 10 Gbit/s sávszélességű lakossági szolgáltatását a DIGI

A  DIGI  Magyarországon  elsőként  indítja  el  a  10  Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

A Fiberlink 10G és a Fiberlink 2.5G 3 szakaszban lesz elérhető az előfizetők számára. A főváros egyes kerületeiben történő tesztelési időszak után a szolgáltatás 2021 decemberében Budapest teljes területét fogja lefedni. 2022 márciusában 5 vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Szegeden, Győrött, Pécsett és Miskolcon élvezhetik  a  DIGI előfizetői a szolgáltatás nyújtotta előnyöket. Az utolsó  szakaszban  2022  végéig  a  vállalat  elérhetővé  teszi  a  szolgáltatást minden, FTTH  lefedettséggel bíró, főbb vidéki megyeszékhelyen. 

A Fiberlink 10G szolgáltatás havidíja bruttó  5000  Ft, a Fiberlink 2.5G havidíja bruttó  4000  Ft.  A szolgáltatásra az érintett ügyfelek decembertől kezdve adhatnak le igénybejelentést.

„A magyar távközlési piacon való 1998-as debütálása óta célkitűzése a DIGI-nek, hogy a lehető  legjobb  ár-érték  arányban  biztosítsa  a  legjobb  szolgáltatásokat  előfizetőinek.  Hisszük,  hogy előfizetőnk  életét  nagyban  meg  tudjuk  könnyíteni  csúcstechnológiás  szolgáltatásainkkal,  ezért indítjuk el Magyarországon elsőként  a  10  Gbit/s  technológiás  Fiberlink  10G-t,  ezzel történelmet írva  vezetékes  szélessávú  internet  szegmensben. Szeretnék  köszönetet  mondani munkatársaimnak, akik odaadó és lelkiismeretes munkájukkal lehetővé tették ezt, csakúgy, mint előfizetőinknek, akik hűségükkel és bizalmukkal évek óta támogatják a DIGI-t.” – mondta el Dragos Spataru, a DIGI Kft. ügyvezető igazgatója.

A  Fiberlink  10G-vel  az  előfizetők  megtapasztalhatják  a  jövő  internetének  valós  idejű  előnyeit:  megnövelt  sebesség  több,  vezeték  nélküli  hálózathoz  egyidejűleg  csatlakoztatott  eszközön, továbbfejlesztett home office és online tanulási élmény, kiváló kapcsolat és csökkentett késleltetés a játékrajongók számára és azonnali hozzáférés a kiemelkedő minőségű videó tartalmakhoz. Ezek az  előnyök,  valamint  a 10G  technológiával  elérhetővé  váló egyéb  szolgáltatások egy lépéssel közelebb visznek minket a jövő megoldásaihoz.