Tarolt a Kvíz az HBO GO-n

Július 11-től látható az HBO GO-n és az HBO-n az Oscar-díjra jelölt Stephen Frears (Egy házasság helyzete, Egy nagyon angolos botrány, A legharsányabb hang) rendezésében készült KVÍZ című minisorozat, amely egy hét alatt elképesztő népszerűségre tett szert.

Nemcsak a legnézettebb tartalom lett az HBO online videótárában, megelőzve olyan blockbuster filmeket, mint a Terminátor: Sötét végzet vagy a Jégvarázs 2., hanem első helyre ugrott a sales driver listán és a visszatérő nézők listáján is. Míg előbbi azt jelzi, hogy az újonnan érkező regisztrálók a belépés után rögtön ezzel a sorozattal indítják tartalomfogyasztásukat, addig utóbbi azt mutatja, hogy akik korábban használták, de lemondták előfizetésüket, most ezen sorozat miatt újra regisztráltak az HBO GO-n.

A sorozat elképesztő sikere rávilágít arra, hogy a nézők ki vannak éhezve az olyan történetekre, amelyek viszonylag gyorsan ledarálhatók, izgalmasak és érdekesek. Az adatok alapján az is kimutatható, hogy aki megnézte a KVÍZ című sorozatot, azok utána nagyobb százalékban kezdték el fogyasztani a PERRY MASON című noir minisorozatot, illetve a legújabb, 6 részes  true crime dokusorozatot, a megrázó ELTŰNÖK A SÖTÉTBENT. Szintén érdekes megjegyezni, hogy a régió többi országában is jól megy a sorozat, de sehol máshol nem ért el olyan kiugróan magas eredményt, mint Magyarországon. Úgy tűnik, hogy a showműsort és legendás házigazdáját, Vágó Istvánt továbbra is töretlen érdeklődés jellemzi.

A háromrészes minisorozat rendkívüli és valós történeten alapul, hogyan nyerte meg csalással Charles Ingram a Legyen Ön is milliomos! vetélkedő angol változatának fődíját. Ingram egymillió fontot nyert a 2001. szeptember 9-10-i adásában. A felvételek visszanézése azonban megerősítette a stábtagok gyanúját, miszerint a játékosnak a felesége, Diana köhögéssel jelezte a helyes válaszokat. A csalás hatalmas botrányt váltott ki, az ügy bíróság elé került, és bevonult a televíziózás történetébe.

Magyar előzetes: https://youtu.be/q5nY0_0KhIM

A sorozat már megtekinthető az HBO GO-n és az HBO-n is magyar szinkronnal és felirattal!