Száguldás, dinoszauruszok és karácsonyi hangulat a Minimaxon

A Minimax hat újdonsággal, köztük két filmadaptációs sorozattal, illetve négy egész estés filmmel kedveskedik a téli szünet idején kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Minden álom valóra válhat. Így van ezzel Turbó, a csiga, aki hisz saját vágyai megvalósulásában: a sebesség megszállottja és tudja, hogy a versenypályán a helye, még akkor is, ha a csigák nem épp a gyorsaságukról híresek. Ő azonban nem adja fel, és amikor egy különös baleset még jobban felgyorsítja, nekifut élete legnagyobb vállalkozásának: indulni akar az Indianapolis 500-on.

Ha már száguldás, a Vin Diesel nevével fémjelzett Halálos iramban mozikat senkinek nem kell bemutatni. A történet karácsony másnapjától sorozat formájában látható a képernyőn, főszerepben Tony Torettoval, aki a filmekből már jól ismert unokatestvér, Dom nyomdokaiba lép. Tonyt és adrenalinfüggő barátait a kormány egy szupertitkos küldetéssel bízza meg: épüljenek be egy bűnözőkkel teli elit autóverseny-sorozatba, amit egy világuralomra törekvő aljas szervezet irányít és leplezzék le azt anélkül, hogy valódi kilétüket felfednék.

A dinó rajongók is örülhetnek a téli szünetben, nekik már ismerősen csenghet Isla Nublar neve is, ami nem más, mint egy dinoszauruszokkal benépesített sziget. Az itt található parkban a résztvevők testközelből ismerkedhetnek meg a rég kihalt állatokat. A helyszínre érkező fiatalok számára alakítják ki a Krétakori tábort, ahová hat szerencsés kiválasztott még a nyitás előtt betekintést nyerhet és elsőként élheti át a világ leghihetetlenebb élményét. A történet a Jurassic Worlddel egy időben játszódik, amikor is egy megszökött T-rex a rendszert megsemmisítve a látogatókra szabadítja az őslényeket, így a csapat fiatal kénytelen rájönni: csak önmagukra és egymásra támaszkodhatnak, ha valaha is haza akarnak jutni a szigetről.

Az igazán ünnepi hangulatot december 25-én 20 órakor Patty és Eric meséje alapozza meg, akik meglátogatják nagyapjukat karácsony idején. A történet ott válik igazán érdekessé, mikor a két gézengúz véletlenül eltör egy órát a papa műhelyében, majd azon kapják magukat, hogy újra és újra ismételgetik a napot remélve, hogy sikerül megjavítani a törött órát, hogy újra együtt élvezhessék a szentestét szeretteikkel.

Karácsony és szilveszter között Mr. Peabody-é lesz a főszerep, aki a világ legokosabb embere lehetne, - hiszen egyesíti magában Albert Einstein eszét, Sherlock Holmes logikáját, Oscar Wilde szellemességét és James Bond bátorságát - ha nem volna éppenséggel egy kutya. A különleges eb és barátjának története bemutatja, Mr. Peabody miként fogadja örökbe Shermant, az átlagos kisfiút, majd tesznek izgalmas utazásokat a múltba, hogy testközelből ismerjék meg a történelem nagy eseményeit. Ám kalandjaikat bonyolítja, hogy Sherman engedély nélkül használja a Voltkompot -a kutyus időutazó gépét-, ami meghibásodik és ettől összekuszálódik a tér-idő kontinuum.

Végezetül a szilveszter estét Tip és Oh kalandjainak ünnepi kiadása zárja, amelyben Oh, a kétbalkezes földönkívüli magára vállalja, hogy megmutassa társainak miben rejlik a karácsony öröme. Jó szándékú küldetése azonban majdnem elpusztítja a várost, ezáltal nem kis galibát okozva.

A műsorokat az alábbi időpontban tűzi műsorra a csatorna:

Turbó – december 22-én 20:00-kor
Halálos iramban – Kémfutam – december 25-től minden hétvégen 17:30-kor
Jurassic World: Krétakori tábor - december 25-től minden hétvégen 18:00-kor
Mindörökké karácsony - december 25-én 20:00-kor
Mr. Peabody & Sherman kalandjai – december 28-án 20:00-kor
Végre otthon! – Az ünnepekre – december 31-én 20:00-kor