Post Mortem holnaptól a mozikban!

Az elmúlt hetek bebizonyították, hogy még mindig sokan vagyunk, akik imádunk moziba járni! A Venom második részére mostanra több mint 180 ezren voltak kíváncsiak, Denis Villenueve rendező régóta várt Dűnéjét pedig már az első hétvégén több mint 70 ezren látták! Szerencsére ezen a héten sem maradunk izgalmas premier nélkül, hiszen csütörtöktől végre a hazai mozikban is vetítik a Post Mortemet!

1918 fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

Bergendy Péter Post Mortem című alkotása, országunk Oscar nevezettje, eddig 28 külföldi fesztiválon szerepelt szerte a világon – 18-on a fő versenyprogramban –, és immár összesen 23 díjat kapott. A 23 díj között szerepel többek között a négy Magyar Mozgókép Díj, illetve a 10 Torontóban, a 15. Toronto After Dark Filmfesztiválon elnyert díj, melyek a legjobb film: bronz érem, legjobb horrorfilm, legjobb rendező, legjobb mellékszereplő (Hais Fruzsina), legjobb speciális effektusok, legjobb hangdesign, legjobb operatőr, legjobb vágás, a legijesztőbb film és „a film, amelynek leginkább látni akarjuk a folytatását”.

Klem Viktor és Hais Fruzsina mellett olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor.

Korhatár: 16