Kritikai siker lett a Lovecraft Country

Elindult az HBO nyári nagy dobása, a 10 részes Lovecraft Country, és a RottenTomatoes kritikái alapján az HBO ismét egy rendhagyó sorozatot hozott össze. Legalább is a 97%-os értékelés ezt támasztja alá.

Matt Ruff 2016-os regénye alapján készült sorozat középpontjában Atticus Freeman (Jonathan Majors – A kokainkölyök, Az 5 bajtárs) áll, aki jó barátjával, Letitiával (Jurnee Smollett-Bell – Ragadozó madarak, True Blood – Inni és élni hagyni) és nagybátyjával, George-dzsal (Courtney B. Vance – American Crime Story, Masters of Sex) együtt útnak indul, hogy megkeresse eltűnt apját (Michael Kenneth Williams – A drót, Gengszterkorzó, Aznap éjjel) az 1950-es évek faji szegregáció sújtotta Amerikájában. Ezzel elkezdődik a túlélésért folytatott küzdelmük, melynek során szembe kell szállniuk mind a fehér emberek Amerikájának rasszista fenyegetésével, mind azokkal a rémisztő szörnyekkel, amelyek akár egy Lovecraft-regény lapjairól is leléphettek volna.

A sorozat showrunnere és executive producere Misha Green (Underground, Kemény motorosok, Hősök). A producerek között megtalálható J.J. Abrams, Jordan Peele, Bill Carraro. A sorozat magyar felirattal nézhető az HBO GO-n és az HBO-n, az epizódok heti rendszerességgel érkeznek.

A sorozat alapjául szolgáló könyv Lovecraft földjén címmel az Agave Könyvek gondozásában hamarosan elérhető lesz a kiadó honlapján és a nagyobb könyvesboltokban.

Magyar feliratos előzetes: https://youtu.be/KDElJkgXO88

A következő részek tartalmából: https://youtu.be/Sjs4QRDnOVA

Így készült az első epizód: https://youtu.be/P4LW5E4gU3c

Lovecraft Country – heti podcast adások: https://youtu.be/sw0qB9hqPV8