II. Erzsébet: Saját szavaimmal ma este a Spektrumon

A Spektrum tisztelettel adózik II. Erzsébet királynő emlékének, ezért ma este rendkívüli műsorcserével vetíti a II. Erzsébet: Saját szavaimmal című produkciót.

Az egész világot megrázta a hír: csütörtök délután 96 éves korában II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodója, Balmoralban 70 év uralkodás után elhunyt. A királynő hosszú és jelentős uralkodásának szinte teljes időszakában rendkívüli népszerűségnek örvendett. Királynői feladatai és kötelezettségei mellett komoly érdeklődést mutatott a politikai és szociális ügyek iránt, és az ő nevéhez fűződött a monarchia korszerűsítése is.

Az erőteljes, részletgazdag, komoly portréműsor, II. Erzsébet: Saját szavaimmal ritkán látott archív felvételeken, valamint a palotába bejáratos bennfentesek információin keresztül tárja fel a II. Erzsébet szavainak hatását. A műsor bemutatja azt a királynőt, aki jelen volt a világ vezetőivel való nyilvános és magánjellegű kapcsolataiban, de megemlékezik a családi tragédiákat követő érzelmes beszédeiről és az igazán személyes hangvételű karácsonyi üzeneteiről is. A dokumentumfilm valójában fellebbenti a fátylat a koronát viselő érzékeny nőről, annak példaértékű erkölcsi tartását és személyes érzelmeit is megmutatva.

Ma este műsoron: II. Erzsébet: Saját szavaimmal
Szeptember 09. péntek 21:00 óra