Holnaptól a mozikban a Nagykarácsony!

Csütörtöktől játsszák a mozikban Tiszeker Dániel második nagyjátékfilmjét, a Nagykarácsonyt, amitől garantált az ünnepi hangulat! Az első magyar karácsonyi vígjátékban Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté gondoskodnak a könnyed szórakozásról.

Arnoldnak a veszély az élete, de most a szokásosnál is nagyobb kockázatot vállal. A lánglelkű tűzoltó, minden kollégája példaképe, karácsony előtt meg akarja kérni a barátnője kezét – nem is akármilyen körítéssel. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik: nem csak a szívét törik össze, hanem egy furcsa baleset hatására még tériszonyos is lesz. Ennél nagyobb csapás nem érhet tűzoltót. Eddig életeket mentett, most egy karácsonyi vásárba száműzik egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeletesének, ahol megismerkedik egy szuperlelkes tanító nénivel, Eszterrel.

Eleinte irtózik a vásártól és minden idegesíti, de a lelkes készülődés lassan rádöbbenti: nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen. Az első magyar karácsonyi filmben szerencsére bármilyen csoda megtörténhet: a tűzoltó legyűri félelmeit és a körülötte felbukkanó többi furcsa, látszólag össze nem illő pár is egymásra talál. Hol történjen mindez, ha nem egy karácsonyi vásárban?

Hogy igazán teljes lehessen az ünnepi készülődés, Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, a filmben is hallható gyerekkórus, hazánk legsikeresebb filmzeneszerzője, Balázs Ádám és a dal szövegét író Szepesi Mátyás, a Konyha zenekar frontembere készült egy igazán különleges karácsonyi dallal és videóklippel, amit itt meg is tudtok nézni:

A Nagykarácsony díszbemutatóján pedig a stáb végre megünnepelhette kitartó munkáját és annak különleges eredményét, az első magyar karácsonyi filmet. A film sajtóanyagai között megtaláljátok a gálán készített, szabadon felhasználható képeket.

Korhatár: 12