Holnaptól a mozikban a Richárd király!

Az elmúlt hetekben, hónapokban annyi jó filmet láthattunk a mozikban, hogy szinte lehetetlen volt választani, eheti premierfilmjeinkkel pedig még tovább nehezítjük a nézők dolgát. Csütörtöktől eldönthetjük, hogy a fiatal vándorfotóst, Tomást követjük egy háborútól és spanyolnáthától sújtott faluba a Post Mortemben vagy Eddie Brock küzdelmes, ám annál szórakoztatóbb együttélését Venommal a Venom 2. – Vérontóban, esetleg Paul Atreides jövőjébe pillantunk bele az Arrakison a Dűnében. Ha pedig valami igazán különlegesre és felejthetetlenre vágyunk, akkor betekintést nyerhetünk Serena és Venus Williams gyerekkorába és apjukkal, Richard Williamsszel való kapcsolatukba a Richard királyban.

Richard Williamsnek (Will Smith) van egy terve. A terv pedig nem más, mint világhírű sportolókat faragni két lányából, Serenából és Venusból. A módszerei? Megkérdőjelezhetőek. A terv? Működik.

A lányok mindössze négy és fél évesek voltak, amikor apjuk az első teniszedzést tartotta nekik, mára pedig a világ legismertebb és legtehetségesebb teniszezői közé tartoznak. Ám ahhoz, hogy Richard sikeres sportolót faragjon a gyerekeiből, sokféle nehézséggel, kishitűséggel, ellenségességgel kellett megküzdenie – és a saját nehéz múltjával.

Will Smith ebben a filmben igazán bebizonyítja, hogy mindenre képes: a nézők drámai erejű, izgalmas, megható filmre készülhetnek.