Főszerepben a család a JimJamen

Húsvét közeledtével áprilisban a JimJam elsődlegesen a család, a barátság és a szeretet fontosságára tanítja a kicsiket legnépszerűbb nyuszijaival, illetve a Tanulj játszva műsorblokk szerethető karaktereivel. A szívecskés jelvénnyel ellátott mesék elősegítik a gyerekek szociális és érzelmi fejlődését.

A szülők körében legnézettebb* gyerekcsatorna 2022 év végén bevezette egyedi jelvényeit, melyek felhívják a szülők és gyerekek figyelmét a mesék fejlesztő jellegére, legfőbb üzenetére, amik tematikusan jelennek meg a havi műsorkínálatban. Míg márciusban a természetvédelemé volt a főszerep, áprilisban a család, barátság és szeretet fontosságát hangsúlyozza a JimJam közkedvelt nyulaival, akik a húsvéti ünnepeket is közelebb hozzák a gyerkőcökhöz.

A kiemelt műsorblokkban a legújabb évaddal tér vissza Simon, a szuper energikus nyuszi, aki jellemét és értékrendjét minden eddiginél jobban megmutatja: életöröm, modern, élményekkel teli családi élet, pozitív nevelés, testvéri szeretet, barátság, játék, verseny és fair play, csodálat és tisztelet a természet iránt, illetve kíváncsiság mindenre!

Simon mellett a másik tapsifüles, a gyerekek egyik legnagyobb kedvence Bing és barátai életét követhetjük nyomon, ahogyan eligazodnak a körülöttük lévő világban, és játszva és felfedezve tanulnak. A sorozat fejlődési szempontból megfelelő szociális és érzelmi leckéket nyújt a nézőknek, rávilágítva a kíváncsiság fontosságára a környezetünkkel való interakció során. Hangsúlyozza a barátságot és a környezetében lévő emberek, helyek és dolgok megismerését.

Míg a Találd ki, mennyire szeretlek! Kis Mezey Nyuszi és Nagy Mezey Nyuszi életét mutatja be, kedves történeteik során a kicsik megismerhetik az erdei állatokat, a természet világát, a barátok és a család fontosságát.

Az ugrifüleseken mellett számos népszerű mese várja a legkisebbeket a Tanulj játszva műsorblokkban. Bori történetei elmesélik, hogy a kisgyermekek élete is izgalmas. Megannyi felfedezésre váró dolgot tartogat az élet, úgy, mint a sütemény vagy pizza készítés fortélyai, de ellátogatunk vele a fogorvoshoz, papírsárkányt alkotunk vagy örökbe fogadunk egy kiscicát.

Így van ezzel Dot, a kíváncsi kislány is, aki sok-sok kalandot átélve oldja meg a problémákat - legyen szó a saját, a legjobb barátja, vagy éppen kedvenc kutyájának problémáiról - ugyanúgy, ahogy bármelyik 8 éves gyerek tenné, hibákat elkövetve és még többet nevetve útközben.

A kíváncsi történetek itt nem érnek véget, pláne, ha egyszerre három gyerkőc van a házban, hisz így háromszor annyi humor és huncutság, háromszor annyi fantázia és háromszor annyi gyengédség vár. Kövesd nyomon A Hármasikrek nem mindennapi kalandjait, ahol a móka és a kacagás garantált!

Áprilisban a Magyar Telekom valamennyi IPTV és műholdas előfizetője – a Közszolgálati díjcsomaggal rendelkező előfizetők kivételével – előfizetői csomagtól függetlenül élvezhetik a JimJam teljes kínálatát (az 56. EPG helyen), míg a Telekom Filmklub előfizetői a Simon 1-2. évadát is megnézhetik.

Április hónapban a Vidanet ügyfelei is előfizetési csomagtól függetlenül láthatják a JimJam-en a legújabb meséket.

Akik pedig az otthontól távol sem szeretnének lemaradni kedvenc mesehőseik kalandjairól, azok számára a Telekom TV GO alkalmazás és a Vidanet Move szolgáltatásai nyújtanak megoldást, hogy bárhol, bármikor könnyedén elérhető legyen a JimJam műsora mobiltelefonon vagy tableten.

*A Nielsen Közönségmérés konszolidált adatai szerint a 18-49-es korosztályban első helyen zárt a JimJam. Szintén dobogós, második helyen végzett a 4-14-es célcsoportban is, több, mint 50%-kal növelve 2021-es nézettségét.