5+1 ésszerű ok, amiért Loki a Marvel legszerethetőbb főgonosza

Karizmatikus, humoros, stílusos, erős, ugyanakkor kiszámíthatatlan, gyarló és remek képességekkel rendelkezik. Nem, ő nem a Marvel egyik új vadonatúj szuperhőse, hanem a képregényes és a filmes univerzum egyik legszerethetőbb gonosz karaktere. Loki, a csínytevés istene szinte egy csapásra vált közönségkedvenccé. A rajongók már eddig is szimpatizáltak vele, a Disney+ sorozatával pedig csak még inkább megkedvelték. Ebben nem csak a remek és komplex karakter, de Tom Hiddleston alakítása is nagy szerepet játszott. A sorozat második évadának október 6-i premierje előtt összegyűjtöttünk 5+1 okot, ami Loki karakterét szerethetővé tette, és reméljük, meghozza a kedvet az első évad premier előtti bepótlásához.

1. Verbális Virtuóz
Loki nem csak tetteivel hívja fel magára a figyelmet. Bátorsága és önbizalma a beszédében is megmutatkozik, szavai keményebben betalálnak, mint egy bontógolyó és nyelve annyira csíp, hogy az szinte fáj. Shakespeare-i szófordulataival és villámgyors riposztjaival bárkit a földbe döngöl. Mindig azonnal reagál, és a megfelelő szavakkal könnyedén sarokba szorítja ellenfeleit. Emellett a Marvel filmes univerzum egyik legviccesebb karaktere. Humoros beszólásai még a legszorultabb helyzetben is oldják a hangulatot, a szarkazmusa pedig az arra fogékonyaknak valódi Kánaán.

2. Sikkes Stílusikon
Loki nem csak hordja a ruháit, hanem stílusosan viseli azokat. Öltözködéséről messziről lerí, hogy nem egy átlagos karakterrel állunk szemben. Legyen szó hivatalos eseményről, ahol elegáns öltönyt visel, vagy egy, a bolygóért vívott csatáról, ahol arany szarvakkal díszített fejfedőt hord, egyszerűen mindig kifogástalanul néz ki. Emlékezzünk csak arra a jelenetre, amikor az asgardi börtöncellában is stílusosan viseli sötétzöld pizsamáját. Loki nem csak eszét és hatalmát, de stílusát is arra használja, hogy lenyűgözze és megfélemlítse ellenfeleit.

3. Őrülten Öntudatos
A Marvel filmes univerzumában sok rosszfiú jóval magasabb polcra teszi magát, mint ahova való. Loki azonban nem tartozik közéjük. Rendkívül tudatos és teljes mértékben tisztában van azzal, hogy ő egy isten, és ennek megfelelően cselekszik. Nem hagyja, hogy mások meghatározzák, ki ő valójában, és nem fél kimutatni felsőbbrendűségét, vagy visszaélni a hatalmával, ha úgy hozza az élet. Míg más karakterek kételkednek magukban vagy a sorsukban, ő soha nem veszíti el önbizalmát. Tudja, hogy mire képes, és ezt a határozottságát minden alkalommal ki is használja.

4. Mesteri Taktikus
Egy vérbeli opportunista, aki mindig készenáll arra, hogy kihasználja a helyzetet, és az adott szituációt a saját előnyére fordítsa. Köröket ver ellenfeleire, legyen szó akár Thorról, a Loki sorozat első évadában megismert Idővariációs Hatóság alkalmazottairól, vagy Kang egyik gonosz variánsáról. Loki nem csak reagál a körülötte zajló eseményekre, hanem aktívan és tudatosan alakítja azokat. Mindig több lépéssel előrébb jár, és ez teszi őt az MCU egyik legveszélyesebb, ugyanakkor legokosabb karakterévé.

5. Lenyűgöző Képességek
Míg Vasember a kütyüivel és páncéljával, Hulk az erejével és Thor a kalapácsával száll harcba, addig Loki képességei sokkal változatosabbak és összetettebbek, nem korlátozódnak fizikai erejére. A csínytevés isteneként képes másokat megtéveszteni, elméjüket manipulálni, tárgyakat eltüntetni és elővarázsolni, valamint saját képmását megsokszorozni. Tegye fel a kezét, aki nem szeretne ilyen képességet?

5+1: Tom Hiddleston
Loki lehetett volna egy átlagos gonosztevő, egy újabb féltékeny testvér, aki azért manipulálja az apját, hogy eltűntesse az útból testvérét és övé legyen a trón. Egy másik színésszel akár felejthető karakter is lehetne, ám Tom Hiddleston sármjával megtöltötte a karaktert. Ördögi mosolya elvarázsolta a közönséget, még akkor is, ha közben szörnyű dolgokat vitt véghez. Ettől vált belőle komplex és mély karakter, aki nem csak a showt, de a nézők szívét is ellopta. Tom Hiddleston alakítása nélkül az MCU nem lenne ugyanaz, és ezért mindannyian hálásak vagyunk.

A Loki második évada október 6-tól elérhető a Disney+-on.

A sorozathoz érkezett legújabb kedvcsináló itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=j-0Li8Q14g8