Iron Man 2

Iron Man 2Az első rész szerintem -és a kritikusok szerint is- szinte tökéletes lett. Akár írhatnám azt is, hogy az eddig készült képregény-adaptációk között ott a helye a legutóbbi két Batman mellett. Tökéletesen felvette a laza stílust, semmi erőlködés nem látszott rajta, úgy volt jó, ahogy azt a vászonra álmodták.

Legalább ezt a szintet vártam el az új résztől is, ugyanakkor féltem attól, hogy a folytatások ötlettelensége fogja jellemezni.

Nos, egyeseknél (írhatnám, hogy az igénytelenebbeknél, de ilyet nem írunk) ilyenkor elsődleges szempontok, hogy a látvány mennyire üti meg a mércét, mennyire rombolják le a fél világot, és hogy Amerikát mennyire mentik meg.

Szerencsére az előd színészi játékban is hozta az általam elvárt szintet, és az új részben se kell csalódni. A Tony Stark-ot játszó Robert Downey Jr. még mindig tökéletes beleéléssel játsza a laza, "én vagyok Iron Man, megmentem a világot, minden más le van szarva, ja és nők legyenek, meg felhajtás!" szerepet. Rajta kívül a többi színész is egész jól viszi a saját szerepét.

A történettel se lőttek mellé, tökéletesen folytatják az előző részben befejezett sztorit, némi ugrással. A S.H.I.E.L.D. szuperhőseit is jó volt látni, és elég ügyesen is vitték bele őket a történetbe, még akkor is, ha kicsit szegről-végről pattant Deus ex machina érzete van a dolognak.

A látvány pedig üt, Amerikát ezúttal nem kellett megmenteni, viszont rombolás az van benne rendesen, és a mech rajongók is csorgathatják a nyálukat.

Akik esetleg nem a páncéltól, illetve a milliárdos csilli-villi technológiától ájulnak el, nekik is jó hírünk van: Scarlett Johansson latexben verekszik, és meg kell mondjam... Nem csak a kung-fu terén tehetséges a kisasszony. A nyitó jelenet, melynek zenéjét most is az AC/DC szolgáltatta a Shoot To Thrill című számmal, igazi eyecandy.

Az eredeti cikk a http://blog.zsoc.net/ weboldalon található, melyet a szerzõ elõzetes engedélyével használtuk fel.