Spanyol képregény adaptáció érkezik az HBO Max-re

Az HBO Max nemrég mutatta be az első teasert a García! című Max Original sorozathoz, amely Santiago García és Luis Bustos azonos című, az Astiberri Ediciones által kiadott képregényalbuma nyomán készült. A hat, részenként egy órás sorozat társalkotói és írói Sara Antuña és Carlos de Pando, a rendező pedig mind a hat epizód esetében Eugenio Mira (Hibátlan előadás). A García! amely a Zeta Studios gyártásában készül a spanyolországi WarnerMedia számára, 2022-ben válik elérhetővé az HBO Maxen.

A napjainkban, a politikai káosz szélén álló, megosztott Spanyolországban játszódó GARCÍA! egy sokat kérdezősködő oknyomozó újságíró, a huszonéves Antonia (Veki Velilla) történetét meséli el. Antonia egy évtizedekkel ezelőtti összeesküvés nyomaira bukkan: felfedezi egy kriogén módon lefagyasztott szuperügynök, García (Francisco Ortiz) létezését, akit az 1950-es években hozott létre Franco tábornok fasiszta titkosszolgálata egy laboratóriumban. A lány hatvanévnyi mély alvás után ébreszti fel ezt a hihetetlen fizikai erővel rendelkező, tökéletes katonát, akit arra programoztak, hogy kérdés nélkül engedelmeskedjen a parancsoknak. Az elveszett García teljesen össze van zavarodva a felismerhetetlenségig megváltozott Spanyolországban. A régi világ összeütközésbe kerül az újjal, amikor Garcíának és Antoniának meg kell tanulnia együttműködni, miközben egyre mélyebben belekeverednek egy olyan politikai összeesküvésbe, amely a demokrácia megdöntésével és Spanyolország brutális diktatúrába való visszavetésével fenyeget.

A szereplőgárda tagjai Francisco Ortiz és Veki Velilla mellett Emilio Gutiérrez Caba, Francisco Reyes (30 ezüst), Nico Romero, Helio Pedregal, Mario Pardo, Miki Molina, Marina Gatell, Pepe Ocio és Silvia Abascal.

A sorozat alapjául szolgáló képregény első kötete 2022 tavaszán jelenik meg magyarul a Vad Virágok Könyvműhely gondozásában. A Vad Virágok Könyvműhely 2005 óta jelentet meg magyarul a világ különböző tájain megjelenő kiemelkedő színvonalú képregényeket.

Az executive producerek Miguel Salvat, Steve Matthews és Antony Root. Az Európában megrendelt Max Original saját gyártású produkciók gyártója az Antony Root által vezetett WarnerMedia EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika és Ázsia) Saját Gyártású Tartalmak csoport. A sorozat elkészítéséhez a García La Serie S. L., a Zeta Studios fiókvállalata nyújt szervizprodukciós szolgáltatást a WarnerMedia számára.