November 20-án folytatódik a Nagy Katalin az HBO GO-n

November 20-án második évaddal tér vissza az HBO GO-ra az Emmy-díjra jelölt nagy sikerű sorozat, a Nagy Katalin – A kezdetek. A premier napján mind a 10 rész azonnal elérhető lesz magyar felirattal.

A Nagy Katalin – A kezdetek című szatirikus vígjátéksorozat Nagy Katalin történetét mutatja be, ahogy kívülállóból Oroszország történetének leghosszabb ideig hatalmon lévő női uralkodójává válik. A második évadban Katalin végre megszerzi magának a trónt – de hamar ráébred, hogy a férje trónfosztása csupán a kezdet. A cárnőnek most szembe kell néznie egy olyan ország „felszabadításának" valóságával, amely nem akar szabad lenni. A felvilágosodás oroszországi elterjesztéséért folytatott harc során össze kell csapnia a saját udvarával és a hozzá legközelebb állókkal, beleértve az édesanyját is (akit vendégsztárként Gillian Anderson alakít). Mindemellett a saját szívével is meg kell küzdenie, miközben a Péterrel való kapcsolat útvesztői közepette próbál eligazodni. Katalin végül megtanulja, hogy egy ország megváltoztatásához előbb engedni kell, hogy az változtasson meg minket, hogy az idealizmust csak egy hajszál választja el a téveszméktől, és hogy a „Naggyá" válás többet követel majd tőle, mint azt valaha képzelte volna.

Nagy Katalint Elle Fanning alakítja, a sorozat további szereplői Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Bayo Gbadamosi és Belinda Bromilow.

A Nagy Katalin – A kezdetek alkotója, forgatókönyvírója és executive producere Tony McNamara, a további executive producerek Marian Macgowan, Mark Winemaker, Elle Fanning, Nicholas Hoult, valamint Brittany Kahan Ward, Doug Mankoff és Andrew Spaulding az Echo Lake-től, Josh Kesselman és Ron West a Thruline-tól, illetve Matt Shakman. A projektet a Civic Center Media gyártotta az MRC Televisionnal való együttműködésben, a nemzetközi forgalmazója pedig a  ViacomCBS globális terjesztési csoport.