Nyeregbe pattantak a sztárok

Stílusos hírességek és városi civilek lepték el bringájukkal a vörös szőnyeget az InStyle és az ALLEE rendezvényén. Eke Angéla gyönyörű elektromos biciklin, Szilágyi Szilvi egy különleges, újrahasznosított alumínium kávékapszulákból készült kétkerekűn vonult fel a zsűri előtt, Magyar Bálint pedig egy egyedi biciklis ingben gördült be.

Az ország legmenőbb biciklisei és két keréken közlekedő sztárjai mutatták be az InStyle rendezvényén, hogy stílusosan és divatosan is lehet bringán közlekedni. Eke Angéla, Szilágyi Szilvi, Magyar Bálint mellett a stílusszakértő Bihari Ádám is felvonult. Bihari Ádám a zsűriben is helyet foglalt László Kata, az ALLEE marketingvezetője és Alberti Petra Bianka, az InStyle főszerkesztője mellett. Lakatos Márk pedig műsorvezetőként vette szemügyre az indulók biciklis szettjét.

Eke Angéla egy különleges és gyönyörű elektromos biciklivel érkezett, a mattfekete vasparipa az egyik kedvenc ékszere, kiegészítője. A színésznő szeret stílusosan megjelenni, azonban azt mondja, hogy a sisakviselés nála nem divat kérdése. „A vörös szőnyegen is magamon hagytam a sisakot, hogy ezzel is felhívjam a figyelmet a fontosságára" – mondta Angéla. A művésznő biciklije nemcsak egyedi kivitelezése miatt különleges, hanem azért is, mert elektromos hajtással rendelkezik. „Fenn lakom a hegyekben és oda egyszerűen nem tudnék minden nap feltekerni, ezért szereztem be az elektromos bringát, ami szerintem a fenntartható városi közlekedés egyik legpraktikusabb eszköze. Gyorsabban, közlekedem a városban, mint autóval vagy robogóval. Emellett azért is praktikus választás, mert az elektromos hajtásnak köszönhetően nem tekerek, így nem izzadtan érkezem a színházba. Ha pedig kirándulni szeretnék, akkor átváltok tekerő üzemmódba" – mondta a környezetvédelem mellett elkötelezett színésznő.

Magyar Bálint stílusosan egy biciklis ingben gördült be – és kölcsönbringával. A színész, énekes saját sokat használt biciklije Norvégiában van, ahol a férfi néhány hete él. Önmagát és új kalandokat keresni vonult északra Bálint, aki egy magánéleti szálnak köszönheti, hogy barátsága a biciklivel még jobban élmélyült. Egykori apósjelöltje mutatta meg neki az országúti kerékpározás szépségeit, a színész azóta több versenyen is indult. „Lehet stílusosan biciklizni! Előfordult, hogy szmokingban kerekeztem egy fellépésre, a születésnapomon pedig rendszeresen öltönyben biciklizem" – mondta Magyar Bálint, aki az autóját is eladta, miután rájött, hogy a kerékpár sokkal jobban megfelel a napi közlekedési céljainak. Balesetet eddig mindössze egyszer szenvedett, akkor viszont átrepült egy kocsi motorháztetején. „Mások is elmondták már előttem, viseljünk mindig sisakot" – mondta Magyar Bálint.

Lakatos Márk stylist, az InStyle kreatív igazgatója és a Bringával a vörös szőnyegen házigazdája biztos abban, hogy sok biciklis számára a praktikum mellett a stílusosság is fontos. „A bringázás a fenntartható, környezetkímélő életmód egyik fontos megtestesítője, és ez nem zárja ki azt, hogy sikkes, stílusos kétkerekűt válasszunk magunknak, és úgy is pattanjunk nyeregbe. Mindegy, hogy vintage, modern, elegáns vagy sportos darabról van szó, az a lényeg, hogy a bicikli passzoljon az ember személyiségéhez" – mondta el Lakatos Márk.

Az eseményen az is kiderült, hogy ki a legstílusosabb, legsportosabb, legvagányabb és legelegánsabb városi bringás, emellett a legegyedibb bicikli különdíjban részesült az InStyle és az ALLEE közös versenyén.