Élete meghatározó pillanatáról és az apaságról vallott Király Viktor

Életének meghatározó pillanatáról vallott Király Viktor a JOY Magazin legújabb számában. Az énekes pontosan emlékszik arra a napra, amely után új irányba fordult a sorsa - a szalagavató bálon valami nagyon megváltozott.

A Király családban az édesapa, Tamás kiválóan dobolt, azonban a munka és a gyerekekkel való foglalkozás teljes embert kívánt, így egy időre le kellett tennie az ütőket. „A dobszettje viszont mindig ott volt a pincében, ami 13 éves korom körül elkezdett egyre erősebben érdekelni. Volt, hogy ő tanított, volt, hogy tanárhoz vitt, de szép lassan a mindennapjaim részévé vált az egész” – mesélte a magazinnak adott nagyinterjúban az énekes. Hozzátette: édesapja soha nem erőltette rá a zenét. Több garázszenekart is alapítottak, amelyekben Viktor volt a dobos.

„Ha nagyon mélyre akarnék ásni, akkor azt mondanám, hogy testvéremet, Lindát nézve talán-talán elkezdett már motoszkálni bennem egy gondolat. Tizennégy évesen ő már komolyan énekelt, operát tanult, és zseniális helyeken lépett fel. Elképesztően nagy motivációt adott” – mesélte Viktor. Aztán jött egy nagyon is konkrét esemény. Viktor mikrofon mögé állt, és elkezdődött egy szenzációs karrier. 

„A szalagavató bálom volt az, ahol a dobot végérvényesen felváltotta a mikrofon. Ott derült ki mindenki, sőt a magam számára is, hogy sokkal jobban énekelek, mint dobolok” – mondta Király Viktor. A gimnázium után a fiatalember már kitűzte magának a célt, hogy csak és kizárólag a zenéléssel szeretne foglalkozni, és mindent meg is tett, hogy terve sikerüljön. Testvére, Linda pedig megadta a várva várt motivációt is, hogy jó úton jár.  

„Színésziskolába jártam, mellette angolt tanítottam, de amikor nagyobb szüneteim voltak, verseket írtam magamnak, amikből később dalszövegek lettek. A tanításból szerzett pénzt pedig arra fordítottam, hogy zenészeket, stúdiókat kerestem fel, hogy megzenésítsem ezeket a verseket” - nyilatkozta Viktor a JOY Magazinnak.

Mostanában Király Viktornak egy egészen másfajta szerepben is bizonyítania kell. Apaként. „Megváltozik a fontossági sorrend, még a napi beosztásod is. Most, hogy Kolen idősödik, egyre könnyebbnek érzem az egészet, és nagyobb a kettőnk közti apa-fia kötődés is” – mondta az énekes, aki arról is beszélt, hogy mit kíván magának a távoli jövőben. „Ha olyan lehetnék, mint Charlie, aki 70 felett is látványosan élvezi a zenélést, a közönséget, akkor azt fogom tudni mondani, hogy jól csináltam.”